...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

مشاوره حقوقی شرکت‌ها برای تنظیم قراردادهای تجاری

مشاوره حقوقی شرکت‌ها برای تنظیم قراردادهای تجاری

امتیاز دهید

فهرست مطالب

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که باید به آن توجه داشت و در برخی کشورها مثل کشور ما مردم به آن توجه کافی نشان نمی‌دهند این است که چرا در کشورها و جوامع پیشرفته مردم امور حقوقی و قانونی خود را به گروه‌های مشاور و وکلای حقوقی می‌سپارند؟

تنظیم قراردادهای تجاری یکی از موضوعات مهم در روند تجارت است که باید هنگام انجام آن به اصول حقوق تجارت و بسترهای تنظیم آن مخصوصاً تفاوت‌های زبانی و قوانین جاری در آن وقوف کامل داشت. در این مقاله سایت مباشر سعی داریم به نکات مهم موضوع تنظیم قراردادهای تجاری و اهمیت مشاوره حقوقی به طرف‌های قراردادهای تجاری بپردازیم.

اگر چه به نظر می‌رسد دامنه وسیع مسئله و اهمیت حیاتی آن در یک مقاله مختصر نگنجد؛ ولی تلاش خواهیم کرد به سرفصل‌های مهم آن اشاره کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

فرشاد رحمانی

فرشاد رحمانی

مشاور امور حقوقی
امتیاز: 4
سابقه فعالیت: 20سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات
فاطمه کریمی

فاطمه کریمی

مشاور حقوقی
امتیاز: 5
سابقه فعالیت: 3 سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات
مسعود عباسی

مسعود عباسی

مشاور حقوقی
امتیاز: 3.5
سابقه فعالیت: 10 سال
مکان فعالیت: کرج
دریافت مشاوره و خدمات
سیده زهره  قائمی

سیده زهره قائمی

مشاور حقوقی
امتیاز: 3.8
سابقه فعالیت: 12 سال
مکان فعالیت: رشت
دریافت مشاوره و خدمات
عطیه شمس اللهی

عطیه شمس اللهی

مشاور حقوقی
امتیاز: 4
سابقه فعالیت: 12 سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات
فاطمه  صفائی پورزمانی

فاطمه صفائی پورزمانی

مشاور حقوقی
امتیاز: 3.8
سابقه فعالیت: 5 سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات
سید امیرحسین لسانی

سید امیرحسین لسانی

مشاور حقوقی
امتیاز: 4.5
سابقه فعالیت: 10 سال
مکان فعالیت: قم
دریافت مشاوره و خدمات
حسن مهراجی

حسن مهراجی

مشاور حقوقی
امتیاز: 3.5
سابقه فعالیت: 12 سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات
کسری ایزدی

کسری ایزدی

مشاور حقوقی
امتیاز: 3.8
سابقه فعالیت: 15 سال
مکان فعالیت: همدان
دریافت مشاوره و خدمات
اکبر آقاپور اناری

اکبر آقاپور اناری

مشاور حقوقی
امتیاز: 4.7
سابقه فعالیت: 20 سال
مکان فعالیت: تهران
دریافت مشاوره و خدمات

قراردادهای تجاری

همه ما برای یک معامله تجاری یک توافق الزام‌آور قانونی بین دو طرف یا چند نفر به‌منظور کنترل انجام دقیق تعهدات و قابلیت پیگیری و نظارت بر توافق‌های طرفین در محیط کسب‌وکار، اقدام به انعقاد قرارداد می‌کنیم. با تنظیم قرارداد حقوقی در واقع وارد یک فضای قانونی و حقوقی می‌شویم که بتوانیم ضمن کنترل روند انجام تعهداتمان، فعالیت‌های طرف مقابل در قرارداد را کنترل کنیم. اگر بخواهیم در این بستر دچار مشکلات ناخواسته حقوقی و قانونی نشویم، باید تلاش کنیم قرارداد تجاری با جزئیات لازم و منطبق بر مبانی حقوق تجارت و فرایندهای قانونی با حداکثر شفافیت تنظیم شود.

اگر میزان تعهدات طرفین در یک قرارداد تجاری قابل‌توجه باشد، بهتر است انجام کار تنظیم قراردادهای تجاری را به وکیل قانونی مجموعه واگذار کنیم و یا در صورت عدم دسترسی به یک وکیل قانونی، استفاده از مشاوره حقوقی کارشناسان مجرب ضروری است. در ادامه به نقش مشاوره حقوقی شرکت‌ها در زمینه تنظیم و انعقاد قراردادهای تجاری می‌پردازیم.

قراردادهای تجاری

لزوم مشاوره حقوقی در قراردادهای تجاری

دلایلی که استفاده از مشاوره حقوقی شرکت‌ها برای تنظیم قراردادهای تجاری را الزامی می‌کنند، لیست نسبتاً وسیعی را شامل می‌شود. یکی از اصلی‌ترین این دلایل پیشگیری‌کردن از مطالبه‌گری یا همان کلیم کردن است. مبنای قراردادهای تجاری کسب منفعت مالی است که در زبان معمول همان مفهوم سود بردن است. این البته جزو حقوق طبیعی در فعالیت‌های تجاری است و هر یک از طرفین قراردادها سعی می‌کنند بندها یا گزینه‌هایی را در قرارداد بگنجانند که منجر به کسب سود بیشتر شود.

در حالت معمول این مسئله مشکلی را ایجاد نمی‌کند. اما همه افراد منصفانه تجارت نمی‌کنند. در واقع افراد حرفه‌ای سعی می‌کنند با هوشمندی موضوعاتی را در قرارداد وارد کنند که بتوانند بعداً در مسیر اجرای فعالیت موضوع قرارداد به‌نوعی برای مطالبه‌گری و سود بردن بیشتر به بهای متضرر شدن طرف مقابل از آن استفاده کنند.

وجود مشاوران حقوقی این امکان را به طرف دیگر قرارداد می‌دهد تا بتواند با استفاده از دانش و تجربه این مشاوران بستر این نوع مطالبه‌گری را با تنظیم دقیق قرارداد و پیش‌بینی امکان مطالبه‌گری نامشروع که به‌ظاهر قانونی به نظر می‌رسد، از بین ببرند. نمونه‌های بسیاری ازاین‌قبیل پرونده‌های قضائی وجود دارند.

بنابراین، استفاده از مشاوره حقوقی شرکت‌ها برای تنظیم قراردادهای تجاری، پرداخت هزینه‌ای اندک برای جلوگیری از ضررهای مالی بزرگ در قراردادهای تجاری است. گستردگی و پیچیدگی شرایط حقوقی و قانونی و رخنه‌ها یا خلاء های حقوقی از جمله عواملی هستند که سبب می‌شوند یک مؤسسه تجاری یا یک شخص حقیقی که یکی از طرفین قرارداد است قادر به شناخت همه ابعاد حرفه‌ای نباشد و همین مسئله موجب می‌شود که پرداخت هزینه برای استفاده از مشاوران حقوقی موجه باشد.

برای روشن‌تر شدن ابعاد قراردادهای تجاری در ادامه به عوامل ساختاری قراردادها که در هر کدام از آنها امکان وجود حفره‌های منجر به سوءاستفاده از عدم اطلاع طرف قرارداد و آماده‌سازی بستر مطالبه‌گری نامشروع در قراردادهای تجاری می‌شوند، خواهیم پرداخت. سؤال اصلی این است که در چه مواردی باید به این مسئله توجه بیشتری داشت؟

عوامل ساختاری قراردادهای تجاری

هنگام تنظیم یک قرارداد تجاری لازم است عواملی که ساختار قرارداد تجاری را تشکیل می‌دهند، در متن قرارداد لحاظ کنیم. در ادامه به برخی از این عوامل ساختاری اشاره می‌کنیم:

تعهدات طرفین قرارداد

تعهدات هر یک از طرفین یک قرارداد باید به‌صورت شفاف و بدون ابهام در متن قرارداد قید گردد. هر یک از طرفین داده و ستانده‌ای را تعهد می‌کنند. این تعهدات باید با جزئیات در قرارداد منعقد شده ثبت شود. معمولاً تحویل‌دادن یک کالا یا انجام یک خدمت شامل تعهدات یکی از طرفین است و پرداخت هزینه‌های توافق شده تعهدات طرف مقابل را در بر می‌گیرد.

تعهدات طرفین قرارداد

زمان‌بندی انجام تعهدات

زمان‌بندی انجام تعهدات یعنی اینکه کالا در چه بازه زمانی باید تحویل شود، خدمات تعهد شده قرار است کی به اتمام برسد.

زمان‌بندی پرداخت

به‌عبارت‌دیگر باید دقیقاً مشخص شود که زمان سررسید پرداخت برای محصولات یا خدمات چه تاریخی است.

جزئیات قراردادهای تجاری

یک قرارداد تجاری در واقع یک تعهد دو یا چندجانبه است. معمولاً برای تنظیم قراردادهای تجاری فرم‌های رسمی یا حقوقی در دسترس هستند. این فرم‌ها شامل بندها یا گام‌هایی هستند که محتوای هر کدام از بندها باید تکمیل گردد تا قرارداد جنبه حقوقی و قانونی به خود بگیرد. این بندها شامل موارد زیر هستند:

مشخصات طرفین قرارداد

هنگام تنظیم یک قرارداد لازم است مشخصات هر یک از طرفین قرارداد، چه حقیقی و چه حقوقی، در قرارداد درج گردد. این جزئیات معمولاً شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس قانونی شخص یا مؤسسه و نام مجموعه حقوقی همراه با کد تجاری است.

مفاد و شرایط قرارداد

هر قرارداد تجاری دارای مفاد و شرایطی است که تعیین‌کننده نوع قرارداد، روند انجام قرارداد، تعهدات، مسئولیت‌ها و انتظارات هر یک از طرفین، استانداردهایی که لازم است در انجام خدمات لحاظ گردند، مهلت‌ها یا بازه‌های زمانی در نظر گرفته شده و معیار ارزیابی عملکرد هر یک از طرفین است.

 شرایط پرداخت

شاید یکی از مهم‌ترین مواردی که باید با حداکثر وضوح و دقت در قراردادهای تجاری لحاظ گردد موضوع نحوه پرداخت، زمان‌های سررسید، موضوع هزینه‌های مالیات و عوارض و سایر امور مالی قرارداد است.

 شرایط پرداخت

شرایط فسخ قرارداد

قراردادها معمولاً پس از یک بازه زمانی به پایان می‌رسند. هیچ قراردادی برای ابد تنظیم نمی‌شود. علاوه بر تعیین بازه‌های زمانی مختلف در اجرای قرارداد، چگونگی و تعهدات مربوط به فسخ قرارداد باید هنگام تنظیم قرارداد لحاظ گردد.

رعایت اصول محرمانگی

هرگاه یکی یا هر دو طرف قرارداد الزام داشته باشند که کل قرارداد یا بخش‌های خاصی از آن محرمانه نگه داشته شده و به اطلاع افراد یا سازمان‌های غیرمسئول نرسد، موضوع باید هنگام عقد قرارداد به توافق طرفین رسیده و در روند اجرا هم رعایت گردد.

بازبینی و اصلاح

قبل از امضاء نهائی قرارداد هر یک از طرفین حق دارند زمانی را برای بازخوانی و اصلاح متن مکتوب قرارداد اختصاص دهند. این اصلاحات باید به تأیید طرف مقابل برسد. البته این یک‌چرخه بینهایت نیست و لازم است محدودیت‌های مقرر بر آن اعمال گردد.

دریافت مشاوره حقوقی

طرفین هر قراردادی باید اطمینان حاصل نمایند که قرارداد بر مبنای قوانین موضوعه و بادقت و رعایت اصول حقوقی قراردادهای تجاری تنظیم شده است. مهم‌ترین مشکلی که قراردادها را به رسوائی‌ها و مشکلات قضائی و ماجراهای پیچیده اسناد قضائی مبتلا می‌کند، وجود مسئله CLAIMING است. در لغت به معنی ادعاکردن و طلب‌کردن است. در واقع اعتراضاتی که پیمانکار از جهت اجرای آیتم‌ها و ازاین‌قبیل، به کارفرمای خود دارد درصورتی‌که کارفرما این اعتراض از سوی پیمانکار را بپذیرد یا تأیید کند و ماجرا به نفع پیمانکار (از نظر مالی) تمام شود، در این حالت می‌گویند پیمانکار کلیم claim کرده. است.

آنچه از این مقاله آموختیم

        یک قرارداد تجاری بستری برای بیان و شفاف نمودن تعهدات دو طرف قرارداد برای انجام خدمات موردنیاز یکی از طرفین و پرداخت هزینه‌های توافق شده از سوی طرف دیگر قرارداد است.

        تنظیم دقیق قرارداد و مشخص نمودن همه جزئیات سبب می‌شود که طرفین قرارداد در یک روند کاملاً قانونی و حقوقی به اهداف و سود خود دست یابند.

        یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از مشاوره حقوقی شرکت‌ها و اشخاص حقیقی برای تنظیم قراردادهای تجاری، پیشگیری از امکان مطالبه‌گری ناموجه ولی به‌ظاهر قانونی از سوی طرف دیگر قراردادهای تجاری است.

        ما در سایت مباشر این بشارت را به شما می‌دهیم که مشاوران مجرب و آگاه به رخنه‌های قانونی و حقوقی ما آماده ارائه خدمات مشاوره به شما برای تضمین موفقیت شما در فعالیت‌های تجاری هستند. کافی است با سایت مباشر تماس بگیرید تا از این خدمات استفاده کنید.

        به یاد داشته باشید که هزینه‌های دریافت مشاوره، نوعی استفاده از فرهنگ بیمه است. شما با کمک‌گرفتن از مشاوران ما موفقیت خود را بیمه می‌کنید.

مشاوره تلفنی با مباشر

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.