همانطور که میدانید مشاوره حقوقی شرکتها در امور بیمه، موجب میشود تا شما بتوانید با کمک گرفتن از تخصص یک کارشناس یا حقوقدان، به تمام جنبههای حقوقی یک شرکت در زمینه امور بیمه مسلط شوید و با توجه به اطلاعاتی که در زمینه قوانین مربوط به عملکرد و فعالیتهای شرکت پیدا میکنید، قراردادهای قانونی شرکت را به درستی تدوین کرده و دعاوی حقوقی موجود را بهراحتی حل کنید. ازاینرو سازمانها و شرکتها میتوانند با کمک گرفتن از مشاوره حقوقی تخصصی، ریسک، ابهامات و مشکلات پیش آمده را با در کوتاهترین زمان ممکن حل کرده و از لحاظ قانونی در مسیر صحیح حرکت کنند. ما در ادامه این مقاله درباره مشاوره حقوقی بیمه و موارد و نکات مرتبط با آن اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار میدهیم، بنابراین تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
فرشاد رحمانی
سیده زهره قائمی
عطیه شمس اللهی
فاطمه صفائی پورزمانی
سید امیرحسین لسانی
اکبر آقاپور اناری
نقش مشاوره حقوقی در تنظیم قراردادهای بیمهای
تنظیم قراردادهای بیمهای نیاز به تخصص و دانش حرفهای دارد و افراد برای آنکه بتوانند در چارچوب قوانین حرکت کنند و مورد حمایت قانونگذار قرار بگیرند، باید از مشاوره حقوقی تخصصی استفاده کنند. یکی از سوالات کاربران درباره نقش مشاوره حقوقی در تنظیم قراردادهای بیمه است؛ باید بدانید که قواعد و قوانین مربوط به بیمه شرکتها بسیار گسترده است و تمام کلمات مندرج در یک قراداد، از نظر حقوقی معنای خاصی دارد. بنابراین مدیران شرکتها و سازمانها باید برای تنظیم قراردادهای بیمهای مناسب و اصولی، از مشاورههای حقوقی استفاده کنند تا روابط مالی و کاری آنها دچار اختلال نشود.
انواع بیمههای مورد نیاز شرکتها
در یک تقسیمبندی کلی انواع بیمههای مورد نیاز شرکتها که نیاز به مشاوره حقوقی تخصصی دارد، عبارت است از:
- حقوق تجارت و قراردادها؛
- حقوق مالی و سرمایهگذاری؛
- حقوق کار و استخدام؛
- حقوق مالکیت فکری.
ما در ادامه درباره هر یک از انواع بیمههای مورد نیاز شرکتها اطلاعات کاملتری را در اختیارتان قرار میدهیم.
حقوق تجارت و قراردادها
حقوق تجارت و قراردادها، به بررسی و تنظیم مسائل مرتبط به تجارت و فعالیتهای تجاری میپردازد. از آنجایی که این قوانین بسیار گسترده است و تمام افراد نمیتوانند به تمام قواعد تجارت مسلط شوند، ازاینرو مدیران شرکتها ترجیح میدهند تا از مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه قراردادهای همکاری، قراردادهای لایسنس، تنظیم و بررسی قراردادهای خرید و فروش و سایر قراردادهای تجاری استفاده کنند.
حقوق مالی و سرمایهگذاری
حقوق مالی و سرمایهگذاری یک شرکت (یا سازمان) مربوط به تملک سهام، جذب سرمایه، انتشار اوراق بهادار، امور بورس، حقوق سهامداران، مسائل مالی و بانکی، تامین مالی و مسائل مربوط به سرمایهگذاری میشود و قوانین مربوط به خود را دارد. بنابراین دریافت مشاوره حقوقی از کارشناس با تجربه میتواند کمک کند تا مسائل مالی شرکت روند صحیح را در پیش گرفته و سرمایهگذاری با اطمینان بیشتر انجام شود.
حقوق کار و استخدام
یکی دیگر از انواع بیمههای مورد نیاز برای شرکتها مربوط به حقوق کار و استخدام میشود. این بیمه نیاز به مشاوره حقوقی تخصصی دارد و در زمینه مسائل استخدام، قراردادهای کار، حقوق و تعهدات پرسنل، استخدام بینالمللی، حقوق قانونی کارگران و کارکنان، به مدیریت شرکتها مشاورههای لازم را ارائه میدهد.
حقوق مالکیت فکری
مسائل مالکیت فکری شامل ثبت اختراعات، ثبت نشانهای تجاری، حقوق ناشی از حق نشر و حقوق کپی رایت نرمافزار میشود که برای شرکتها اهمیت بسیار زیادی دارد و صاحبان مشاغلی که میخواهند از اختراعات، نام تجاری، طرحهای صنعتی، اثرات ادبی، اثرات هنری و سایر ایدهها و اختراعاتی که از ذهن آنها خارج میشوند، محافظت کنند؛ ازاینرو اهمیت شرکتها نیاز دارند تا برای دریافت بیمه مناسب از مشاوره حقوقی استفاده کنند.
مشاوره حقوقی در انتخاب بیمهگر مناسب
بسیاری از مدیران شرکتها و سازمانها درباره شرکت بیمه و انتخاب بیمهگر مناسب سوال میپرسند و میخواهند بدانند که کدام یک از بیمهها خدمات و تعهدات بیشتری را ارائه میدهد. همانطور که میدانید در حال حاضر حدود ۳۰ شرکت بیمه در کشور فعال هستند که هر کدام سقف تعهدات خاصی را دارند و شخص متقاضی باید بر اساس شاخصهای رضایت مشتری، تعداد بیمهنامههای هر شرکت، شاخص سطح توانگری مالی در رتبه بندی بیمهها و مواردی مانند آن، بیمه مناسب خود را انتخاب کند. بنابراین نکته مهمی که در هنگام خرید بیمهنامه اهمیت پیدا میکند، تسلط به تمام بیمهها و جزئیات مرتبط با آنها است. ازاینرو اهمیت مشاوره حقوقی مشخص میشود و فرد متخصص میتواند با دانش و تجربه بالای خود، به افراد کمک کند تا بهترین و مناسبترین بیمهگر را برای شرکت خود انتخاب کنند.
مدیریت دعاوی حقوقی ناشی از قراردادهای بیمه
همانطور که میدانید شرکتهای بیمه گاهی اوقات از پرداخت خسارات در حوادث عمدی امتناع میکنند، بنابراین یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر در قراردادهای بیمهای، بروز اختلاف بین بیمهگر و بیمه شونده است، ازاینرو افراد باید بتوانند دعاوی حقوقی خود را به درستی مدیریت کنند. برای این کار تسلط بر متن قرارداد و عبارات و بندهای آن بسیار اهمیت پیدا میکند و اشخاص میتوانند با دریافت مشاوره حقوقی، با اطلاعات کامل از نتیجه دعاوی، روند حل کردن مسائل حقوقی را به درستی طی کنند.
حقوق شرکتها در برابر بیمهگر
طبق مصوب 7 اردیبهشت ماه 1316 معاملات بیمه، شرکتها در برابر بیمهگر حقوقی دارند که شامل موارد زیر میشود:
- بیمه عقدی است که به موجب آن یک طرف (بیمهگر) تعهد میکند تا در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر (شرکتها یا بیمهگذار) در صورت وقوع یا بروز حادثه، خسارت وارد شده را برای وی جبران کند؛
- چنانچه بیمهگذار یا نماینده او با قصد تقلب، مالی را اضافه بر قیمت عادله در موقع عقد قرارداد بیمه داده باشد، عقد بیمه باطل و حق بیمه دریافتی قابل استرداد نیست؛
- هرگاه بیمهگذار عمدا از اظهار مطالبی خودداری کند یا اظهارات کاذب ارائه دهد، در صورتی که مطالب به گونهای باشد که موضوع خطر تغییر کرده یا کم اهمیت جلوه داده شود؛ حتی اگر مراتب مذکوره تاثیری در وقوع حادثه نداشته باشد، عقد بیمه باطل خواهد بود؛
- بیمهگذار باید برای جلوگیری از خسارت، در صورتنزدیک شدن حادثه یا وقوع آن، اقداماتی را برای جلوگیری از سرایت و توسعه خسارت انجام دهد؛
- مسئولیت بیمهگر بررسی تفاوت قیمت مال بیمه شده، بلافاصله قبل و بعد از وقوع حادثه است؛
- بیمهگر در حدودی که خسارات وارده را قبول یا پرداخت کند در مقابل اشخاصی که مسئول وقوع حادثه یا خسارت هستند قائم مقام بیمهگذار خواهد بود و اگر بیمهگذار اقدامی کند که منافی با عقد مزبور باشد در مقابل بیمهگر مسئول شناخته میشود؛
- در صورت توقف یا افلاس بیمهگر، بیمهگذار حق فسخ قرارداد را خواهد داشت؛
- اگر در یک قرارداد بیمه، موضوعات مختلفه بیمه شده باشد در صورت اثبات تقلب از طرف بیمهگذار نسبت به یکی از آن موضوعات، تمام قرارداد باطل خواهد شد.
نحوه ارائه شکایات و دعاوی بیمهای
نحوه ارائه شکایات و دعاوی بیمهای به صورت زیر انجام میشود:
- اولین قدم برای ارائه شکایات و دعاوی بیمهای، مراجعه به سایت بیمه مرکزی است؛
- در این صفحه شاکی باید اطلاعات شخصی از جمله کد ملی، تاریخ تولد، شماره پرونده خسارت، شماره بیمهنامه، آدرس و شماره تلفن خود را در کادرهای مربوطه وارد کند؛
- پس از ثبت اطلاعات، فرد باید وارد بخش شکایات سامانه شود و روی گزینه ثبت شکایت کلیک کند؛
- سپس پنجرهای باز میشود که در آن، باید نوع شکایت مشخص شود؛
- در مرحله بعد نوبت به وارد کردن اطلاعات و مشخصات بیمهنامه شخص میرسد؛
- سپس شخص باید کد ملی، شماره موبایل، تاریخ تولد، آدرس و استان و شهر خود را در قسمتهای مشخص بنویسید و بعد از وارد کردن کد امنیتی، روی عبارت《مرحله بعد》کلیک کند؛
- با انجام مراحل گفته شده، متقاضی وارد مرحله سوابق میشود که باید در این قسمت روی بخش سوابق کلیک کرده و اطلاعات لازم را وارد کند تا وارد شرح شکایت شود؛
- در گام بعدی از فرد خواسته میشود تا شکایت خود را بنویسد و طرح شکایات بیمه را انجام دهد؛
- در بخش موضوع شکایت باید مواردی مانند خسارت جانی، خسارت مالی، خسارت صدور یا هر مورد دیگری که وجود دارد ذکر شود؛
- سپس در بخش مستندات باید اطلاعات مستند مورد نیاز بارگذاری شود تا شخص بتواند وارد مرحله تایید نهایی شود؛
- در قسمت تایید نهایی، پیغامی با این عنوان که《پیام شما با موفقیت ثبت خواهد شد》دریافت میکنید؛
- با دیدن کد رهگیری، آن را یادداشت کنید و برای پیگیری شکایات خود از آن استفاده کنید.
مشاوره حقوقی در بیمه مسئولیت حرفهای
دعاوی مربوط به بیمه، هنگامی مطرح میشوند که یکی از طرفین قرارداد بر خلاف تعهدات خود عمل کرده و حق طرف دیگر را ضایع کند. وظیفه وکیل بیمه مسئولیت، بررسی منشا اختلاف، بررسی تعهدات بیمهگر، طرح شکایت از بیمهگر و دفاع از حقوق بیمهگذار است. از آنجایی که دریافت خسارت بیمه مسئولیت از شرکت بیمه، در بعضی از مواقع با مشکل مواجه میشود؛ ازاینرو بیمه گذار باید پس از مشاوره حقوقی و مشورت با وکیل بیمه مجرب، راهکار مناسبی را پیدا کرده و با توجه به شرایط موجود، علیه شرکت بیمه یا نماینده وی، طرح دعوا کند.
بررسی خسارت و ارزیابی حقوقی در بیمههای شرکتی
یکی از مسائل مهم و اساسی در شرکتها، بررسی خسارت و ارزیابی حقوقی در بیمههای شرکتی و رسیدگی به اختلافات برای انجام تشریفات حقوقی است. این موضوع میتواند برای بیمه گذار که همان شخص زیان دیده است بسیار گران تمام شود. از طرف دیگر شرکتهای بیمه بدلیل حفظ حسن شهرت و مشتری مداری، علاقهای به قضایی شدن مسئله اختلاف خود ندارند. در شرایطی که بسیاری از قوانین بیمه به نفع بیمهگر است، ازاینرو بیمه گذار باید با دریافت مشاوره حقوقی تخصصی، به حق خود برسد.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
مشاور حقوقی بیمه، یک کارشناس یا حقوق دانی است که در زمینه مسائل و قواعد مرتبط با بیمه، اطلاعات کاملی داشته و میتواند به عنوان یک عضو داخلی یا خارجی در شرکت مشغول به کار شود. از آنجایی که قوانین مرتبط با بیمه در شرکتها، بسیار گسترده است تسلط به تمام موارد کار زمانبر و حساسی به نظر میرسد؛ ازاینرو به صاحبان شرکتها توصیه میشود تا از یک کارشناس حقوقی برای کاهش ریسک و ابهامات و حل دعاوی حقوقی به صورت قانونی استفاده شود. ما در این مقاله درباره مشاوره حقوقی شرکتها در امور بیمه اطلاعات کاملی را ارائه کردیم، بنابراین شما میتوانید با مراجعه به مطالب گفته شده، جواب تمام پرسشهای خود را پیدا کنید.