مبحث دعاوی تجاری بسیار گسترده بوده و میتواند شامل مواردی چون قراردادهای تجاری، تشکیلات امور انسانی، علائم تجاری و … باشد. یکی از سریعترین و امنترین راههای رسیدگی به این دعاوی تجاری، استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی است. در این شیوه شما میتوانید از بین وکلای خبره، وکیل متخصص را انتخاب کرده و راهنماییهای لازم را از او دریافت کنید. استفاده از مشاوره تلفنی برای دعاوی حقوقی دارای مزایایی بوده که باعث میشود هر روزه افراد زیادی از این شیوه استفاده کنند. ما در این مقاله مباحثی را که میتوانید در مشاوره حقوقی تجاری مطرح کنید، مزایای این شیوه، نکات و مراحل استفاده از این خدمات را توضیح می دهیم.
علیرضا عینکیان
محمدرضا غلام سیم
محمدتقی خسروی
رامین بایرامی آرباطان
مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری در چه زمینههایی به شما کمک میکند؟
پیش از شروع به دریافت خدمات مشاوره تلفنی لازم است بدانید که مشاوره تلفنی در زمینه دعاوی تجاری میتواند در چه زمینههایی و تا چه حد موثر باشد. تعدادی از موارد مهم و متداول شامل موارد زیر هستند:
- دعاوی قراردادهای تجاری؛
- دعاوی مالی و تجاری؛
- دعاوی مرتبط با تشکیلات تجاری؛
- دعاوی تجاری مرتبط با نقض مالکیت معنوی؛
- دعاوی تجاری بینالمللی؛
- دعاوی تجاری مرتبط با رقابت ناسالم؛
- سایر دعاوی تجاری متداول.
در ادامه هر کدام از موارد فوق را به صورت حقوقی بررسی میکنیم. اگر مشکل حقوقی تجاری مورد نظر خود را در توضیحات ادامه متن یافتید، درصد بالایی وجود دارد که بتوانید به نتایج مطلوبی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی در زمینه دعاوی تجاری دست یابید.
دعاوی قراردادهای تجاری:
کمک به بررسی، تهیه و تنظیم فرم اولیه قراردادهای تجاری با توجه به نیاز انواع کسب و کار یکی از مواردی است که مراجعان با موضوع مشاوره حقوقی تجاری، آن را درخواست میکنند. تهیه فرم با کمک وکیل متخصص از دعاوی تجاری پیشگیری کرده و برای کسب و کارهای کوچک تا شرکتهای بزرگ امری ضروری است. سایر موارد در این زمینه شامل: تفسیر قراردادها، شرایط عمومی و خاص، بررسی تعهدات طرفین، تشخیص موارد نقض قرارداد، راهنمایی برای مطالبه خسارت، روش فسخ قرارداد، یا اجرای تعهدات طرف مقابل است.
دعاوی مالی و تجاری:
دعاوی مالی یکی دیگر از موضوعات گستردهای است که انواع شرکتهای تجاری یا کسب و کارها با آن مواجه میشوند. دامنه این دعاوی تجاری شامل مواردی از قبیل: اختلافات مالی، حل و فصل اختلافات بین شرکا تجاری، مشتریان و تامینکنندگان، پیگیری مطالبات معوقه، چکهای برگشتی، بدهیها، مسائل مربوط به اخذ وام، ضمانتها و بازپرداخت تسهیلات هستند.
دعاوی مرتبط با تشکیلات تجاری:
در برخی دعاوی تجاری، لازم است که توصیههای وکیل به عنوان میانجی طرفیت قرار گیرد. این موارد اغلب تحت عنوان تشکیلات تجاری شناخته میشود. مسئولیت مدنی و کیفری شرکتها، تقسیم دارایی، انحلال شرکت، افزایش سرمایه، تغییر مدیران، راهنمایی در ثبت شرکت و تنظیم اساسنامه از جمله موارد حقوقی هستند که در رفع یا پیشگیری از دعاوی تجاری نقش موثری دارند.
دعاوی تجاری مرتبط با نقض مالکیت معنوی:
مشکل نقض مالکیت معنوی یکی از مواردی است که شرکتهای تجاری ممکن است تا حد زیادی با آن مواجه شده و به راحتی از طریق مشاوره حقوقی تلفنی قابل بررسی است. به عنوان مثال مشاوره حقوقی میتواند به اشخاص حقیقی یا حقوقی آموزش دهد که چگونه اختراعات و طرحهای صنعتی خود را ثبت کنند. ثبت علائم تجاری، آشنایی با مراحل ثبت، تمدید، دفاع از حقوق مالکیت معنوی، پیگیری دعاوی مربوط به کپیبرداری از علائم تجاری مشابه، تقلب، استفاده غیرمجاز از علائم تجاری، حفاظت از آثار ادبی، هنری، انواع نرمافزار و تولیدات علمی از جمله دعاوی تجاری هستند که ممکن است ارزش تجاری بسیار بالایی داشته باشند.
دعاوی تجاری بینالمللی:
شرکتهایی که دارای کارت بازرگانی بوده و به صورت قانونی اقدام به تجارت بینالمللی میکنند، میتوانند برای رفع دعاوی خود از مشاوره تلفنی استفاده کنند. در این زمینه مشاوره حقوقی یا وکیل شما را راهنمایی میکند که با استفاده از سازمانهای بینالمللی (مانند سازمان ICSID) و یا مفاد قراردادهای مشترک بین دو کشور بتوانید از حقوق خود دفاع کنید. برخی از این موارد شامل: تفسیر و راهنمای اجرای قراردادهای بینالمللی، کمک به تنظیم قراردادها، پیگیری، بررسی کشورهای مقصد و عضویت در سازمانهای حمایت کننده هستند.
دعاوی تجاری مرتبط با رقابت ناسالم:
در صورتی که کسبوکار یا شرکت شما پیشرفت قابل ملاحظهای داشته باشد، طبیعی است که برخی شرکتهای رقیب بخواهند به نحوی از صعود شما، به نفع خود استفاده کنند. برخی از رقابتها ناسالم بوده و برخلاف قوانین است. شما میتوانید با کمک مشاوره تلفنی از تبلیغات نادرست و خلاف واقع سایرین، بر علیه کسبوکار خود شکایت کرده و حتی درصد موفقیت خود را با کمک وکیل بررسی کنید.
سایر دعاوی تجاری متداول:
سایر دعاوی تجاری که از طریق مشاوره حقوقی تلفنی توانستهاند به نتایج مطلوبی دست پیدا کنند، شامل: دعاوی مربوط به املاک و مستغلات مانند خرید و فروش، اجاره، مطالبه وجه چکهای برگشتی و سفته، نحوه درخواست ورشکستگی، تصفیه امور ورشکستگی هستند.
چرا برای دعاوی تجاری خود از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده می کنیم؟
دلایل متعددی وجود دارد که باعث میشود بسیاری از اشخاص حقیقی یا نمایندگان شرکتها تصمیم بگیرند که از مشاوره تلفنی به جای مشاوره حقوقی حضوری استفاده کنند. در ادامه تعدادی از مهمترین موارد را نام میبریم:
- صرفهجویی در وقت؛
- صرفهجویی در هزینه؛
- دسترسی آسان برای تمام نقاط کشور؛
- دسترسی سریع به صورت شبانه روزی؛
- محرمانه بودن اطلاعات.
در ادامه هر کدام از این موارد را توضیح می دهیم.
صرفهجویی در وقت:
استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی در دعاوی تجاری به مراجعان کمک میکند که بدون صرف وقت زیاد، تحمل ترافیک و طی کردن مسافت زیاد، به بهترین مشاور در موضوع تجاری دسترسی داشته باشند.
صرفهجویی در هزینه:
استفاده از مشاوره تلفنی در دعاوی تجاری بسیار مقرون به صرفهتر از شیوههای حضوری است. در خدمات مشاوره تلفنی، هزینه بر حسب دقیقه محاسبه میشود و دیگر نیاز نیست مراجعان برای پرسیدن هر سوال، هزینه یک جلسه کامل را پرداخت کنند. از طرفی هر شخص به اندازه نیاز خود از خدمات مشاوره استفاده میکند.
دسترسی آسان برای تمام نقاط کشور:
تمام افراد در تمام نقاط کشور میتوانند با کمترین زیرساختهای ممکن به بهترین خدمات مشاوره حقوقی دعاوی تجاری دسترسی داشته باشند. مشاوره حقوقی تلفنی باعث رفع تبعیض به علت موقعیت مکانی افراد شده است. شما میتوانید در این شیوه بهترین وکیل را برای مشاوره دعاوی تجاری، در کنار خود داشته باشید.
دسترسی سریع به صورت شبانه روزی:
برای دریافت خدمات مشاوره در رابطه با دعاوی حقوقی شما باید محدودیت زمانی مشاوره حضوری را رعایت کنید اما در مشاورههای غیرحضوری مانند مشاوره تلفنی، محدودیت بسیار کمتری وجود داشته یا خدمات به صورت 24 ساعته ارائه میشود.
محرمانه بودن اطلاعات:
در مشاوره حقوقی تلفنی، تمام اطلاعات محرمانه بوده و طرفین دعاوی نمیتوانند به وکیل و اسناد طرف مقابل دسترسی داشته باشند. این مورد برای دعاوی تجاری بین شرکتها با مبالغ هنگفت، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
مراحل استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری
برای این کار میتوانید وارد یک سایت معتبر و تخصصی مانند پلتفرم مباشر شوید. موضوع دعاوی تجاری خود را ابتدا مشخص کنید تا لیست وکلای متخصص در آن زمینه برای شما به نمایش درآید. شما میتوانید از این منو، مشاوران حقوقی مورد نظر خود را بر اساس مشخصاتی مانند امتیاز سایر کاربران، سابقه و تحصیلات انتخاب کنید. حال موضوع دقیق خود را مشخص کرده و روش تماس تلفنی را انتخاب میکنید. شما میتوانید با پرداخت هزینهی بسیار جزئی، با مشاور حقوقی خود صحبت کرده و برای دعاوی خود، راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
نکات استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری
برای حصول نتیجه بهتر به شما پیشنهاد میکنیم نکات زیر را مطالعه کنید:
- پیش از مشاوره تلفنی، مبحث مورد نظر را روی کاغذ تدوین کنید. این توضیحات باید مفید، مختصر و حاوی تمام موارد مرتبط باشند.
- تمام اسناد و مدارک دعاوی تجاری باید در مقابل مراجع باشد، تا در صورت سوال، مراجع بتواند اسناد و مدارک را برای وکیل بخواند.
- سوالات خود را یادداشت کنید و حین دریافت پاسخ، هر سوال را علامت بزنید.
- از صحبتهای وکیل یادداشت بردارید. پس از اتمام مکالمه لازم است که آن را مرور کنید. گاهی لازم است که امور حقوقی را با ترتیب خاصی انجام دهید؛ مباحثی مانند ثبت یا انحلال شرکت، ثبت اختراع شرکت و ثبت برند.
در صورتی که بخشی از صحبتهای وکیل را متوجه نشدهاید، حتما از او توضیحات بیشتری را بخواهید. گاهی یک نکته به ظاهر ساده میتواند جریان پرونده دعاوی تجاری را تغییر دهد.
مزایای استفاده از سامانه مباشر در مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری
استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری در پلتفرم مباشر دارای مزایایی به شرح زیر است:
- تسلط بالای وکلا و مشاوران حقوقی بر موضوع دعاوی تجاری؛
- تنوع بالای مشاوران حقوقی و دادن حق انتخاب برا مراجعان؛
- کاهش ریسک هر اقدام در دعاوی تجاری؛
- افزایش احتمال موفقیت در دعاوی تجاری؛
- اقتصادی بودن دریافت خدمات مشاوره در زمینه دعاوی تجاری.
وکیل و مشاور حقوقی که در راهنمایی مراجعان نتواند تسلط خود را بر موارد حقوقی نشان دهد، امتیاز پایینی از کاربران دریافت کرده و مجبور به خروج از سیستم آنلاین و انجام فعالیت به صورت حضوری خواهد شد؛ بنابراین فقط کارشناسان حقوقی میتوانند در این پلتفرم حضور داشته باشند که بر موضوعات حقوقی مسلط بوده و پیش از شما توانمندی خود را نشان دادهاند.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
پروندههای دعاوی تجاری که به صورت تلفنی بررسی و پیگیری میشوند از درصد رضایت بالایی برخوردار هستند؛ به همین دلیل استفاده از وکیل تخصصی با خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در حال گسترش است. مشاوره حقوقی تلفنی دعاوی تجاری دارای مزایایی از قبیل هزینه مقرون به صرفه، دسترسی سریع و آسان، برخورداری از طیف وسیعی از وکلای خبره است.