صورت مالی چیست؟ + ‌هدف از ارائه صورت های مالی

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

صورت مالی چیست

امتیاز دهید

اگر حسابدار یک شرکت یا یک مجموعه باشید، با اصلاحات امور مالی مانند صورت مالی آشنایی دارید. صورت‌های مالی در اصل تصویری کلی از وضعیت مالی یک شرکت در یک دوره مالی خاص هستند که بینشی از عملکرد، عملیات، جریان نقدی و شرایط کلی آن شرکت ارائه می‌کنند. سهامداران برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد سرمایه‌گذاری‌های سهام خود به صورت‌های مالی نیاز دارند. در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم که صورت‌های مالی چیست؟

صورت مالی چیست؟

همان‌طور که در مقدمه گفته شد، صورت‌های مالی اسنادی هستند که نشان می‌دهند کسب و کار شما از نظر مالی و عملیاتی چگونه است. برآورد و تعیین صورت‌های مالی اهمیت بالایی برای شرکت‌ها دارد؛ زیرا اطلاعاتی در مورد درآمد، هزینه‌ها، سودآوری و بدهی شرکت ارائه می‌دهند.

صورتهای مالی معمولا به 4 دسته تقسیم می‌شوند:

  • ترازنامه یا صورت وضعیت مالی
  • صورت درآمد
  • صورت جریان وجوه نقد
  • یادداشت های توضیحی

ترازنامه یک صورت مالی است که دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت شما و همچنین حقوق صاحبان سهام را گزارش می‌کند. به طور خلاصه، ترازنامه به شما نشان می‌دهد که اگر تمام دارایی‌های خود را نقد کنید (بفروشید) و بدهی‌های خود را پرداخت کنید، چقدر پول برایتان باقی می‌ماند.

صورت درآمد شما سود و هزینه‌های شرکت شما را گزارش می‌کند. در نهایت، نشان می‌دهد که آیا در یک دوره خاص سود کرده‌اید یا اینکه دچار ضرر و زیان شده‌اید.

 صورت جریان وجوه نقد به سادگی نشان می‌دهد که چگونه وجوه نقد به کسب و کار شما (درآمد) جریان می‌یابد و چگونه این اتفاق می‌افتد. صورت جریان وجوه نقد، برای کاهش هزینه‌ها و به حداکثر رساندن درآمد شما بسیار مهم است.

صورت مالی چیست

چرا صورتهای مالی اهمیت دارند؟

صورت‌های مالی به دلایل زیادی مهم هستند و به‌نوعی ابزاری کلیدی برای ایجاد کسب و کار شما هستند.

در اصل می‌توان گفت این صورت‌های مالی برای مدیریت کسب و کار شما و برنامه‌ریزی برای آینده ضروری هستند. صورت‌های مالی در برنامه‌ریزی استراتژیک، بودجه‌بندی و پیش‌بینی‌ها استفاده می‌شوند. می‌توانید صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای و سالانه را برای مشاهده عملکرد کسب‌وکارتان بررسی کنید، روندهای مهم را مشاهده کنید و امور مالی واقعی خود را با اهداف، بودجه‌ها و پیش‌بینی‌ها مقایسه کنید. از صورت‌های مالی برای تهیه پرونده‌های مالیاتی سالانه یا همان اظهارنامه مالیاتی شما نیز استفاده می‌شود. با این حال، تفاوت‌های قابل توجهی بین قوانین مالیاتی و قوانین حسابداری وجود دارد.

مباشر خودت رو داشته باش

صورت‌های مالی معمولا باید به صورت سالیانه بررسی و تهیه شوند و در پیشرفت شرکت یا برنامه‌ریزی برای آینده اهمیت به‌سزایی دارند. در ادامه در مورد اهمیت صورت‌های مالی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

به کمک صورت‌های مالی می‌توانید تخصیص بودجه خود را بهبود ببخشید

فرض کنید هدف شما افزایش درآمد در سال آینده است. صورت‌های مالی می‌توانند به شما نشان دهند که بیشتر درآمد شما از کجا می‌آید و کدام کانال‌های درآمدی قرار است رشد کنند. هنگامی که روندها را تجزیه و تحلیل می‌کنید، خواهید دید که کدام کانال‌ها ارزش سرمایه‌گذاری را دارند.

به شما در کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند

وقتی که بتوانید ارزیابی دقیقی از هزینه‌های یک سازمان یا شرکت داشته باشید. می‌توانید هزینه‌های غیرضروری را شناسایی کنید. برای مثال، ممکن است برای یک ابزار خاص بیش از حد هزینه کنید. اگر می‌خواهید هزینه‌های خود را کاهش دهید، می‌توانید جایگزین مقرون به‌صرفه‌تری پیدا کنید.

باعث جلب اعتماد سهامداران خواهد شد

وقتی که صورت‌های مالی به صورت شفاف و دقیق از سازمان یا شرکت خود ارائه دهید، این موضوع به مرور زمان باعث جلب اعتماد سهامداران به شرکت شما خواهد شد. حتی در میزان موفقیت و سودآوری بیشتر شرکت شما تاثیر چشمگیری دارد. برخی از شرکت‌ها میزان دارایی و بدهی خود را پنهان کرده و میزان سود خود را بالا نشان می‌دهند که تا سهامداران بتوانند به آن‌ها اعتماد کنند.

باعث برنامه‌ریزی دقیق خواهد شد

همان طور که اشاره شد تنظیم دقیق و بررسی صورت‌های مالی باعث می‌شود که بتوانید برای اهداف مالی خود در آینده برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری داشته باشید. این موضوع حتی می‌تواند از ورشکست شدن شرکت‌های جلوگیری کند.

 باعث شفاف‌سازی خواهند شد

یکی از اصلی ترین دلایل اهمیت صورت های مالی، توانایی شفاف سازی آن ها درباره بخش های مختلف دارایی یک شرکت است.
این گزارش ها با ذکر جزئیات دقیق و تفکیک انواع داده ها، سبب مشخص شدن میزان دارایی، میزان استهلاک، هزینه های جاری و بلند مدت، میزان بدهی، میزان سود هر سهامدار به تفکیک شخص و زمینه سرمایه گذاری، میزان نقدینگی و مسائل دیگر خواهند شد.

تشخیص و تفهیم میزان دقیق این اعداد کمک می کند که چشم انداز واضحی از وضعیت فعلی شرکت پیش روی مدیران قرار گیرد و با توجه به آن تصمیم گیری برای برنامه های کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت راحت تر باشد.

با ارائه صورت‌های مالی می‌توان از اشتباهات جلوگیری کرد

یکی از هدف‌های اصلی ارائه صورت‌های مالی، جلوگیری از بروز اشتباه است. هر خطا یا مشکل کوچکی در شرکت که نادیده گرفته شود، بعد از مدتی می‌تواند تاثیر مخربی در موفقیت و پیشرفت شرکت مورد نظر داشته باشند. به همین منظور شناسایی این مشکلات می‌تواند در آینده از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند.

چرا صورتهای مالی اهمیت دارند

‌هدف از ارائه صورت های مالی چیست؟

هدف از ارائه صورت‌های مالی ارائه اطلاعات مالی شده به صورت خلاصه و تقسیم‌بندی شده است. این گزارش‌ها باید به صورت دقیق و شفاف ارائه شوند. الزام به ارائه اسناد مالی در شرایط خاص بستگی به این دارد که چه کسی از آنها استفاده می کند و چه نیازهایی دارد. صورت‌های مالی و گزارش‌های مرتبط ممکن است در موارد زیر مورد نیاز باشد

  •     شرکای تامین مالی
  •     سرمایه گذاران خصوصی
  •     شرکت‌های اوراق قرضه و بیمه
  •     سازمان‌های نظارتی و مقامات مالیاتی
  •     تامین کنندگان
  •     اتحادیه ها
  •     تحلیلگران سرمایه گذاری

به این نکته دقت داشته باشید که صورت‌های مالی پایان سال معمولاً توسط حسابدار شرکت تهیه می‌شوند.

هدف از ارائه صورت های مالی چیست

مزایا و معایب صورت‌‏های مالی چیست؟

ارائه صورت‌های مالی می‌تواند باعث می‌شود که بتوانید از لحاظ مالی خود را محک بزنید و برآورد دقیقی از هزینه‌های شرکت داشته باشید. اما عیبی که می‌توان برای صورت‌های مالی در نظر گرفت، امکان دستکاری شدن آن‏‌ها است؛ چون دقت و شفافیت در صورت‏‌های مالی بسیار اهمیت دارد و تصمیم‏ گیری براساس اطلاعات غلط، می‌تواند نتایج غلط هم به دنبال داشته باشد.

برای تنظیم صورت های مالی با شماره 021-91095190 تماس بگیرید.

آنچه در این مقاله آموختیم:

صورت‌های مالی به شما این امکان را می‌دهند که به طور کامل درک کنید کسب و کار شما چگونه است. در اصل صورت‌های مالی به شما کمک می‌کنند تا تصمیمات هوشمندانه‌تری در مورد درآمد، هزینه‌ها، دارایی‌ها و حتی ضررهای شرکت اتخاذ کنید. این کار می‌تواند به شما در رشد کسب و کارتان کمک کند. در عین حال، صورت‌های مالی به سرمایه‌گذاران، سایر سهامداران و … کمک می‌کند تا تصمیم بگیرند که آیا کسب‌وکارشان ارزش سرمایه‌گذاری را دارد یا خیر. بنابراین، هر چه زودتر به تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی خود برسید، بهتر است!

اگر با وجود این موارد گفته شده باز هم سوالی در این زمینه دارید، می‌توانید سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) مانند مشاوره صورت مالی استفاده نمائید و دیگر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

 

سوالات متداول


  1.   صورت‌های مالی چیست؟

صورت‌های مالی در اصل گزارش‌های درون‌سازمانی یا برون‌سازمانی هستند که شرکت‌های خصوصی یا نیمه خصوصی باید آن را تهیه کنند. در این صورت‌های مالی جزئیات اقتصادی یک سازمان مانند: حقوق صاحبان سهام، هزینه‌ها و سود و زیان‌ها درج می‌شود.


  1.   هدف از صورت‌های مالی چیست؟

صورت‌های مالی در اصل تصویری از اهداف مالی شرکت و منعطف بودن آن شرکت را بیان می‌کنند.


  1.   چند نوع صورت مالی داریم؟

ترازنامه، صورت درآمد و صورت جریان وجوه نقد از انواع صورت‌های مالی هستند.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.