...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

تفاوت قرارداد وکالت حقوقی با مشاوره حقوقی چیست؟

تفاوت قرارداد وکالت حقوقی با مشاوره حقوقی چیست؟

امتیاز دهید

فهرست مطالب

ممکن است شما هم در هنگام انتخاب متخصص حقوقی با عبارت‌هایی مانند قرارداد وکالت حقوقی و مشاوره حقوقی مواجه شده باشید و بخواهید درباره هر یک از آن‌ها و تفاوت‌شان با یکدیگر اطلاعات بیشتری داشته باشید. باید بدانید که قرارداد وکالت توسط وکیل حقوقی تنظیم می‌شود و این قرارداد در واقع یک مجوز رسمی است که با استفاده از آن وکیل می‌تواند به نمایندگی از شخص مقابل، در حیطه اختیارات قانونی خود، اقدام کند اما مشاوره حقوقی شامل مجموعه راه‌حل‌هایی می‌شود که توسط کارشناس یا مشاور، در زمینه یک مسئله مشخص به افراد ارائه می‌شود تا با استفاده از آن بتوانند درباره موضوع خاص تصمیماتی را بگیرند که به منافعشان نزدیکتر است. ما در ادامه این مقاله درباره قرارداد وکالت حقوقی و مشاوره حقوقی به طور کامل صحبت می‌کنیم و سپس تفاوت بین آن‌ها را شرح می‌دهیم تا شما بتوانید با مقایسه صحیح، شخص حقوقی مناسب خود را به درستی انتخاب کنید. بنابراین اگر می‌خواهد فرق بین قرارداد وکالت حقوقی و مشاوره حقوقی را بدانید، تا انتهای مطالب همراه ما باشید. 

قرارداد وکالت حقوقی چیست؟

همانطور که می‌دانید قرارداد وکالت، شامل قرارداد وکالت حقوقی و وکالت به وکیل دادگستری می‌شود که منظور از قرارداد وکالت حقوقی همان قرارداد حق الوکاله است و با نام‌های دیگر وکالت مدنی و وکالت دفتر خانه‌ای هم شناخته می‌شود. در وکالت حقوقی، موکل به وکیل خود مجوز قانونی می‌دهد تا بتواند به نمایندگی از شخص مورد نظر، کارهای حقوقی وی را انجام دهد. در این قرارداد تمام اشخاص، اعم از اقوام یا فرد غریبه می‌توانند بدون داشتن مدرک حقوق، به نیابت از موکل خود، وکالت وی را بر عهده گیرد و در حد اختیارات خود اقدام کنند. البته باید توجه کنید که وکالت کاری و وکالت تام، زیر مجموعه این نوع از قرارداد وکالت قرار می‌گیرد و وکیل نمی‌تواند در محاکم دادگستری حاضر شود و اقدام به طرح دعوا یا دفاع برای موکل خود کند. همچنین وکالت نامه این نوع از قرارداد وکالت، تنها در صورتی که رسمی و دفتر خانه‌ای باشد در مراجع اداری پذیرفته می‌شود. بنابراین باید در نظر داشته باشید که منظور از وکیل حقوقی فردی است که به صورت تخصصی و آکادمیک در زمینه حقوق تحصیل کرده باشد. 

قرارداد وکالت حقوقی چیست؟

مشاوره حقوقی چیست؟

مشاوره حقوقی راهنمایی‌های حقوقی است که توسط وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی، قبل از اقامه دعوا یا بعد از اقامه دعوا، به اشخاص حقیقی یا حقوقی ارائه می‌شود و در مشاوره حقوقی یک حقوقدان درباره مسائلی مانند قوانین کار، مالی، تجارت، مسکن، مالکیت معنوی، حقوقی، جرم و جنایت به مشتریان خود کمک کرده و به آن‌ها راهکارهای کاربردی ارائه می‌دهند. بنابراین دریافت مشاوره حقوقی برای حل مسائل کوچک و بالا بردن سطح دانش در مواردی خاص می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

تفاوت قرارداد وکالت حقوقی و مشاوره حقوقی

همانطور که می‌دانید، وکیل و مشاور حقوقی از نظر عمومی درجه علمی یکسانی دارند اما از نظر تخصصی، درجه علمی وکیل حقوقی بیشتر از مشاور است و صلاحیت لازم را برای حضور در دادگاه و دفاع از موکل خود را هم دارد اما مشاور حقوقی تنها امکان ارائه مشاوره در خصوص یک مسئله را دارد و می‌تواند به افراد روش‌هایی سریع برای حل مشکل پیش آمده بدهد. بنابراین می‌توان گفت که نوع ارائه فعالیت وکیل و مشاور با یکدیگر متفاوت است و یک وکیل حقوقی می‌تواند بدون هیچ گونه محدودیتی در تمام امور حقوقی فعالیت و احقاق حق کند. ازاین‌رو هنگامی که شما با یک وکیل، قرارداد وکالت حقوقی امضاء می‌کنید، این فرد موظف است در حیطه اختیارات خود به اموری مانند مذاکره با طرف مقابل، امضای قراردادها، حل و فصل دعاوی قضایی و دیگر امور مرتبط با امور حقوقی و کاری بپردازد. در حالی که دریافت مشاوره حقوقی تنها زمانی به کار می‌آید که شخص می‌خواهد اطلاعات خود را در زمینه خاصی افزایش دهد و پاسخ سوالات خود را در اسرع وقت پیدا کند.

حداقل درجه علمی مشاور حقوقی برای داشتن صلاحیت مشاوره چقدر است؟

درباره این مسئله که چه افرادی می‌توانند در زمینه حقوقی به مراجعین خود مشاوره ارائه دهند، باید بگوییم که تمام کسانی که مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد حقوق داشته باشند، می‌توانند در زمینه مورد نظر به موکلین خود مشاوره دهند. از بین تمام افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، وکلا و مشاورانی که تجربه بیشتری دارند، می‌توانند با توجه به تبحر خود، راهنمایی‌های مفیدتر و کارآمدتری را به اشخاص ارائه دهند.

آیا مشاور حقوقی می تواند قرارداد وکالت حقوقی امضا کند؟

خیر، یک مشاور حقوقی تنها زمانی می‌تواند به عنوان وکیل مدافع احقاق حق کرده و در جلسات دادگاه از موکل خود دفاع کند که عضو کانون وکلا باشد و پروانه وکالت خود را از سازمان‌های مربوطه اخذ کرده باشد که در این صورت عنوان وکیل را به وی نسبت داده می‌شود و فرد می‌تواند هم به صورت مشاور و هم به صورت وکیل به فعالیت در زمینه‌های حقوقی بپردازد.

مزایای دریافت مشاوره از وکیل حقوقی پایه یک نسبت به مشاور حقوقی معمولی

یکی از مزایای مهمی که دریافت مشاوره از وکیل حقوقی پایه یک دارد، این است که موکل می‌تواند در صورت نیاز، اقدام به تنظیم قرارداد با وکیل خود کند تا وکیل در دادگاه از حقوق موکل خود دفاع کند و رای را به نفع او برگرداند. هنگامی که افراد از مشاوره وکیل حقوقی پایه یک استفاده می‌کنند، امکان واگذاری کلیه پرونده‌های آن‌ها به وکیل وجود دارد که این مسئله موجب می‌شود تا افراد نیاز به مراجعه حضوری به دادگاه را نداشته باشند و در وقت، انرژی و هزینه‌های خود صرفه جویی کنند. بنابراین اگر فرد پر مشغله‌ای هستید و نمی‌توانید شخصا به تمام امور حقوقی خود رسیدگی کنید، کمک گرفتن از وکیل حقوقی پایه یک می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

آنچه از این مقاله آموختیم:

همانطور که در این مقاله خواندیم، اشخاص حقیقی یا حقوقی باید بسته به نیاز خود از قرارداد وکالت حقوقی یا مشاوره یک متخصص حقوقی استفاده کنند. مشاوره حقوقی این امکان را به افراد می‌دهد تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، جواب پرسش‌های خود را دریافت کنند و اطلاعات خود را در زمینه مشخص بالا ببرند اما تنظیم قرارداد وکالت حقوقی بین وکیل و موکل موجب می‌شود تا وکیل بتواند بسته به اختیارات خود بدون هیچ گونه محدودیتی در تمام امور حقوقی فعالیت و احقاق حق کند. ما در این مقاله درباره تمام موارد مرتبط به قرارداد وکالت حقوقی و مشاوره حقوقی و تفاوت قرارداد وکالت حقوقی با مشاوره حقوقی به طور کامل صحبت کردیم و شما می‌توانید با مراجعه به مطالب فوق، جواب تمام پرسش‌های خود را پیدا کنید.

مشاوره تلفنی با مباشر

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.