...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

نحوه شکوائیه ایجاد مزاحمت چگونه است؟ + تنظیم شکایت ایجاد مزاحمت

شکوائیه ایجاد مزاحمت

امتیاز دهید

فهرست مطالب

ایجاد مزاحمت به هر صورت و برای هر فردی علاوه بر اینکه یک مسئله فرهنگی است، یک مسئله قانونی نیز محسوب می شود. این موضوع که ممکن است به اشکال مختلف اتفاق بیافتد، در قانون جرم محسوب شده و قابل پیگیری قضائی است. دامنه موارد ایجاد مزاحمت بسیار وسیع و تشخیص آن معمولا به علم قاضی تکیه دارد. اجازه بدهید در این مقاله سایت مباشر موضوع شکوائیه ایجاد مزاحمت را بررسی و ابعاد آن را تا حدامکان مشخص کنیم. تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

تنظیم شکوائیه ایجاد مزاحمت

شکواییه در تعریف عبارت است از تقاضای کتبی یا شفاهی برای رسیدگی به یک جرم که معمولا از سوی شاکی یا ذی‌نفع ارائه می‌شود. شکوائیه ایجاد مزاحمت باید در‌بر‌گیرنده هویت و نشانی شاکی و متهم و نوع بزه و دلایل جرم باشد. تنظیم شکواییه ایجاد مزاحمت، اولین گام برای احقاق حق است. 

شکواییه باید به نحوی صحیح و با رعایت تشریفات قانونی تنظیم شود تا در دادگاه مورد پذیرش قرار‌گیرد. شکوائیه کتبی و شفاهی را می‌توان به واحدهای انتظامی یا رئیس حوزه قضائی یا معاون وی یا قاضی کشیک ارائه داد. در ادامه به‌عنوان نمونه به چند مورد شکوائیه ایجاد مزاحمت اشاره می‌کنیم

تنظیم شکواییه ایجاد مزاحمت ملکی

به‌عنوان یک نمونه، هرگونه مزاحمت و اخلال در تصرف و استفاده از ملک می‌تواند آرامش فرد را سلب و زندگی او را مختل کند. در چنین شرایطی، قانون به فرد حق می‌دهد تا به عنوان مجنی‌علیه و با طرح دعوی از مشتکی‌عنه، رفع مزاحمت را از مراجع قضایی درخواست نماید. در این شکوائیه لازم است موارد ذیل ثبت و اظهار شود:

  • مشخصات کامل خواهان و خوانده ( مجنی علیه یا شاکی و مشتکی‌عنه یا مزاحم)
  • مشخصات کامل ملک
  • نوع و شرح دقیق مزاحمت
  • دلایل و مستندات اثبات دعوی
  • مطالبات و خواسته‌های خواهان (شاکی)

مزاحمت

 

شکواییه مزاحمت تلفنی و ارسال پیامک

براساس ماده ۶۴۱ قانون تعزیرات، جرم مزاحمت از طریق تلفن و یا پیامک این‌گونه تعریف و جرم‌انگاری شده است: هرگاه کسی، بوسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر، برای اشخاص، ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب، به حبس از پانزده روز تا سه‌ماه، محکوم خواهد شد. البته امروزه مزاحمت‌های تلفن همراه و ارسال انواع پیامک توهین و تهدید را هم باید به قانون فوق افزود.

بیشتر بخوانید: شکواییه افترا چیست؟ + افترا در قانون مجازات اسلامی

مزاحمت تلفنی

در مزاحمت تلفنی یک فرد با مشغول نمودن تلفن فرد دیگری، به آزار و اذیت آن فرد پرداخته و موجب سلب آسایش وی می‌گردد. هرگاه، شخصی، به هرطریقی و به عمد با ارسال پیامک موجب بر هم زدن آرامش دیگری شده و امنیت او را برهم بزند. که می‌تواند شامل ارسال پیام‌های فاقد متن، خبر دروغ، توهین و اعمالی از این قبیل باشد.

تنظیم شکوائیه مزاحمت تلفنی

مزاحمت تلفنی طبق قانون جرم محسوب میشود. بنابراین اگر اتفاق افتادن آن ثابت شود نیاز نیست که مورد به صورت قانونی مورد بحث قرار گیرد بلکه مسئله کیفری است. یعنی به محض اثبات وقوع مزاحمت تللفنی مزاحم، مجرم محسوب می‌شود. فردی که مورد آزار واقع شده و آسایش از او سلب شده است، میتواند با تنظیم شکوائیه مزاحمت تلفنی و تقدیم آن به دادسرا درخواست مجازات مزاحم را بنماید.  

شکوائیه

شکوائیه ایجاد مزاحمت ناموسی

جوامع مسلمان مثل کشور ما، مسئله ایجاد مزاحمت‌های ناموسی و مزاحمت برای بانوان از فراگیرترین انواع مزاحمت است. در این‌ زمینه، موارد بسیار وسیع و گسترده است. طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی جرم مزاحمت برای بانوان هرگاه شخصی در شکوائیه ایجاد مزاحمت برای بانوان به هر شکلی محکوم گردد به حبس از دوماه تا شش‌ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد». از واژه‌هایی مثل تعرض یا توهین تا جرم‌های ناموسی را در این تعریف می‌توان گنجاند.

از جمله مصادیق مزاحمت برای بانوان می‌توان به مزاحمت‌های خیابانی، رفتارهای کلامی و غیر‌کلامی که دارای ماهیت توهین‌آمیز (مانند توهین، هتک حرمت، مزاحمت تلفنی، کنایه زدن، فریاد کشیدن، خیره شدن، تعرض فیزیکی و در حالت کلی تمامی رفتار‌های زننده‌ای که احساس ناامنی را در بانوان در مکان‌های عمومی و معابر ایجاد نماید را شامل می‌شود. تنه‌زنی، متلک‌پرانی و اعمال غیر‌اخلاقی در مجامع عمومی و نظایر آن به‌طور لفظی و غیر‌لفظی از مصادیق مزاحمت خیابانی است که مرتکب جرم با حرکات و اعمال توهین‌آمیز، موجب هتک حرمت بانوان یا کودکان می‌گردد.

آنچه در این مقاله آموختیم:

روابط اجتماعی، مبتنی بر تعامل بین دو یا چند شخص است که در هر بستر فرهنگی، دینی و سنتی صورت‌های بسیار متفاوتی دارد و موارد گوناگونی را شامل می‌شود. این‌گونه روابط دو یا چند جانبه ممکن است در مواردی به تزاحم منجر شود. تنظیم شکوائیه برای هر موردی از تزاحم را می‌توان به‌صورت خاصی متناسب با ماهیت تزاحم، تنظیم و ارائه و احقاق حق نمود. با درنظر گرفتن مجموعه پیچیده‌ای از رفتارهای زندگی روزانه و مواردی‌که قانون مشمول امکان احقاق حق نموده است، توصیه می‌کنیم حتما از وکلا و مشاورین حقوقی کمک بگیرید. چون در این موارد معمولا تنظیم صحیح شکوائیه و اثبات جرم بسیار مشکل است. مشاورین و کارشناسان حقوقی سایت مباشر آماده ارائه خدمات مشاوره‌های قانونی و حقوقی به‌شما هستند. در آخر اگر نیاز به مشاوره در این زمینه داشتید پیشنهاد می‌کنیم به صفحه مشاور شکوائیه در مباشر مراجعه کنید.

مشاوره بگیر آموزش ببین خدمات بگیر

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.