نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

نقش وکیل حقوقی در حل اختلافات + راهنمای انتخاب وکیل متخصص

نقش وکیل حقوقی در حل اختلافات + راهنمای جامع برای انتخاب وکیل متخصص

امتیاز دهید

فهرست مطالب

سریع‌ترین راه برای حل اختلافات حقوقی استفاده از وکیل یا مشاوره حقوقی است که می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی انجام شود. افرادی که در بروز مشکلات حقوقی از وکیل مناسب استفاده نمی‌کنند، اغلب یا نمی‌توانند در حد کفایت از حقوقی دفاع کنند یا به طور کامل آن پرونده حقوقی را به نفع طرف مقابل از دست می‌دهند. به همین منظور ما در این مقاله سعی کرده‌ایم راهنمایی جامع برای انتخاب وکیل متخصص آماده کنیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب با موضوعات نقش، وظایف وکیل و روش انتخاب وکیل مناسب با ما همراه باشید.

نقش وکیل حقوقی در حل اختلافات

برای وکیل حقوقی در حل اختلافات، می‌توان نقش و وظایف زیر را برشمرد:

  • مشاوره حقوقی جهت آموزش و افزایش آگاهی؛
  • مشاوره حقوقی جهت میانجی‌گری طرفین اختلاف؛
  • تنظیم قرارداد با هدف پیشگیری از بروز اختلاف؛
  • استفاده از وکیل حقوقی برای نمایندگی در دادگاه؛
  • تقسیم ارث و میراث و حل اختلافات مربوط به آن.

در ادامه نقش وکیل حقوقی در حل اختلافات را در هر یک از موارد فوق را به صورت تخصصی بررسی می‌کنیم.

نقش وکیل حقوقی در حل اختلافات

مشاوره حقوقی جهت آموزش و افزایش آگاهی:

یکی از مهم‌ترین نقش‌هایی که یک وکیل در پیشگیری یا حل اختلاف می تواند داشته باشد، دادن آموزش به موکل جهت آگاهی از حقوق خود و دیگران است. گاهی مراجعان نمیدانند که نسبت به همکاران، کارگران، همسایگان، همسر و سایر اطرافیان چه حقوقی داشته یا چه وظایفی را برعهده دارند. در این مواقع به وکیل مراجعه کرده و با آگاهی از قوانین تخصصی در موضوع مورد نظر، می‌توانند در اختلافات، پاسخ پخته‌تری به دیگران داشته باشند. معمولا افراد با سطح سواد، فرهنگ و تعاملات اجتماعی بالا سعی می‌کنند با کمک گرفتن از این شیوه، سطح انتظارات از خود و دیگران را در حد متعادل و در چارچوب قانون حفظ کنند.

مشاوره حقوقی جهت میانجی‌گری طرفین اختلاف:

گاهی در بین طرفین قرارداد، معامله یا هر گونه منافع مشترک، اختلاف نظر به وجود می‌آید. این افراد می‌خواهند صرفا از حقوق خود بر اساس قانون بهره‌مند شوند؛ ازاین‌رو با میانجیگری یک وکیل بی‌طرف، آگاه و متخصص سعی می‌کنند اختلاف را به صورت ریشه‌ای و بدون به جا ماندن هیچ گونه ابهامی، برطرف کنند. از جمله مزایای این شیوه، حل سریع‌تر اختلافات، کاهش هزینه و رفع مشکلات حقوقی بدون نیاز به دادگاه و شکایت است. 

تنظیم قرارداد با هدف پیشگیری از بروز اختلاف:

در بسیاری از مواقع افراد، شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی برای برطرف کردن نیازهای مالی، نیروی انسانی و … اقدام به تنظیم قرارداد می‌کنند. این قرارداد منافع طرفین و انتظارات آن‌ها را پوشش داده و باید منطبق با قانون باشد. حال اگر طرفین قرارداد توسط وکیل حقوقی، از مفاد قراردادی که بسته‌اند به طور کامل آگاه شوند، از بروز اختلاف در آینده پیشگیری خواهد شد. یک وکیل حقوقی می‌تواند با تنظیم قانونی قرارداد و بررسی و تفسیر قرارداد به زبان ساده، به موکل خود کمک زیادی در حل اختلاف یا پیشگیری از آن کند.

استفاده از وکیل حقوقی برای نمایندگی در دادگاه:

در مواردی اختلاف آنقدر پیشرفت می‌کند که دیگر پیشگیری و میانجیگری نمی‌تواند نقش موثری در رفع مشکل داشته باشد، وکیل حقوقی می‌تواند به عنوان نماینده موکل خود در دادگاه حضور داشته باشد. در این مرحله وکیل با دریافت اسناد، مدارک، شواهد، قرارداد و هر گونه اطلاعاتی که بتواند روی روند پرونده تاثیر داشته باشد، همچنین با انطباق این مدارک با قوانین و آیین نامه‌های موجود، از حقوق موکل خود دفاع می‌کنند. 

تقسیم ارث و میراث و حل اختلافات مربوط به آن:

بسیاری از اختلافات خانوادگی پس از فوت افراد دارای وارثین متعدد، به علت عدم آگاهی یا اعتماد طرفین به تقسیم سهم الارث است. وکیل حقوقی می‌تواند دو نقش موثر در این زمینه داشته باشد. مورد اول امکان تقسیم ارث و تنظیم وصیتنامه برای افراد در زمان حیات است که نقش پیشگیری از اختلاف را دارد. مورد دوم استفاده از وکیل متخصص برای تقسیم ارث توسط وارثین است. در این زمینه توصیه می‌کنیم پیش از بروز اختلاف و در ابتدایی‌ترین مرحله تقسیم سهم الارث، از وکیل حقوقی متخصص استفاده کنید.

وکیل مناسب برای حل اختلافات باید چه ویژگی باشد

به جهت راهنمای جامع برای انتخاب وکیل متخصص، باید ویژگی‌های زیر را برای وکیل حقوقی، در نظر داشته باشید:

  • تحصیلات و تخصص وکیل حقوقی؛
  • تجربه کاری وکیل حقوقی؛
  • فن بیان و توان ارتباط بالا؛
  • امکان دسترسی بالا در مواقع ضروری؛
  • انگیزه کاری بالا؛
  • برخورداری از سطح اخلاق حرفه‌ای بالا؛
  • خلاقیت در برخورد با معضلات جدید.

در ادامه هر کدام از این موارد را توضیح خواهیم داد.

وکیل مناسب برای حل اختلافات باید چه ویژگی باشد

تحصیلات و تخصص وکیل حقوقی:

در ابتدایی‌ترین مرحله انتخاب وکیل، انتخاب کسی که تحصیلات و تخصص بالایی در زمینه مورد نظر داشته باشد، می‌تواند گزینه مناسب‌تری برای وکلا باشد. وکلای بروز و آگاه به تغییرات قوانین جدید می‌توانند به افراد و شرکت‌ها، در زمینه حل اختلاف کمک زیادی کنند. ما در رابطه با این که چگونه متوجه شوید که یک وکیل تخصص بیشتری دارد، در تیتر «چطور وکیل مناسب برای حل اختلافات را انتخاب کنیم» توضیح داده‌ایم.

تجربه کاری وکیل حقوقی:

تجربه کاری تحت تاثیر تعداد پرونده‌های مشابه و سال کاری وکلا شکل می‌گیرد. در صورتی که وکیل شما در زمینه مورد نظر تعداد بالایی از اختلافات و پرونده‌ها را به نفع موکلان خود حل کرده باشد، می‌تواند در شرایط مشابه، بهترین تصمیم را در سریع‌ترین زمان ممکن بگیرد. گاهی رفع مشکلات بسیار پیچیده و ارائه راهنمایی در این زمینه، با کمک وکیل مجرب، می‌تواند به سادگی انجام شود.

فن بیان و توان ارتباط بالا:

یک وکیل با توان ارتباط و تعامل بالا می‌تواند پیچیده‌ترین قوانین را برای افراد با سطوح تحصیلات مختلف بیان کند. موکلان در تعامل با این وکیل میتوانند راهنمایی پایدارتری را دریافت کنند و سطح آگاهی خود را از حقوقی قانونی خود افزایش دهند. همچنین فن بیان قوی به وکیل کمک می‌کند که در هنگام میانجیگری نقش موثری‌تری را ایفا کند. در پایان، مهم‌ترین موضوع استفاده از فن بیان در دادگاه و به نمایندگی از موکل است.

امکان دسترسی بالا در مواقع ضروری:

وکلای با تجربه، با سطح تحصیلات بالا و دارای فن بیان قوی که در مواقع ضروری در دسترس نباشند نمی‌توانند پشتیبانی حقوقی کافی از موکلان خود داشته باشند. گاهی وکلای نام آشنا با سطح مراجعان بالا، ممکن است نتوانند وقت زیادی را در اختیار شما قرار دهند. این موضوع باعث اضطراب موکلان در مواقع حساس می‌شود. بنابراین سطح دسترسی بالا همان قدر که ملاک‌های پیشین مهم هستند، دارای اهمیت است.

انگیزه کاری بالا:

وکیلی می‌تواند برای حل مشکلات و رفع اختلاف تلاش کند که پشتکار و انگیزه کافی در کار خود داشته باشد. این وکلا در برخورد با چالش‌های حقوقی دشوار می‌توانند به فعالیت خود ادامه داده و پروندهای حقوقی پیچیده را با بهترین نتایج به اتمام برسانند.

برخورداری از سطح اخلاق حرفه‌ای بالا:

وکیلی می‌تواند مورد اعتماد موکل خود باشد که موکل بتواند با اطمینان، اسناد و مدارک خود را در اختیار او قرار دهد. قابلیت اعتماد، داشتن صداقت، حفظ اطلاعات موکل و حفظ حریم شخصی از جمله مواردی است که در این حیطه می‌گنجد.

خلاقیت در برخورد با معضلات جدید:

درست است که استفاده از قوانین نیازمند دانستن حجم بالایی از دانش حقوقی است، اما مشکلات حقوقی که افراد برای آن مراجعه می‌کنند، از گستردگی بالایی برخوردار است؛ ازاین‌رو وکلایی می‌توانند با قوانین نسبتا ثابت، معضلات حقوقی متنوع را بررسی کنند که در کار خود از خلاقیت بالایی برخوردار باشند.

چطور وکیل مناسب برای حل اختلافات را انتخاب کنیم

برای انتخاب وکیل مناسب می‌توانید براساس پیشنهادات زیر به او امتیاز دهید. وکلایی که امتیاز بیشتری از طرف شما دریافت کنند، گزینه مناسب‌تری هستند:

  • وکیلی را انتخاب کنید که در زمینه مورد نظر تخصص بیشتری داشته و همچنین از سطح تحصیلات بالاتری برخوردار است. برای احراز این ویژگی می‌توانید مشخصات وکلای آنلاین را مشاهده کنید. به دست آوردن اطلاعات حضوری هم معمولا به واسطه پرس‌وجو از دیگران یا تماس با دفتر می‌تواند انجام شود.
  • برای دریافت راهنمایی جهت حل اختلافات خود از وکلای تخصصی استفاده کنید. این وکلا می‌توانند در زمینه‌هایی خاص، اطلاعات تخصصی را در اختیار شما قرار دهند. برای یافتن این ویژگی باید در بین وکلایی که خدمات آنلاین ارائه می‌دهند، تخصص مورد نظر را انتخاب کنید. سامانه مباشر برای کاربران امکان دریافت مشاوره تخصصی را فراهم کرده است.
  • شما می‌توانید با کمک سامانه وکلای دادگستری نام وکیل مورد نظر خود را جستجو کرده و اطلاعات هویتی، شماره همراه، شماره ثابت، آدرس، تصویر، شماره پروانه و مدت اعتبار آن را مشاهده کنید. این اطلاعات جهت دسترسی بهتر، کاربرد دارد.
  • وکیلی را انتخاب کنید که توانسته رضایت کاربران را جلب کند. وکلایی که از سامانه آنلاین برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند، معمولا دارای امتیازی هستند که از سایر موکلان پیشین دریافت کرده‌اند.

همچنین می‌توانید از بخش نظرات، نظر سایر مراجعان را در رابطه با وکیل مورد نظر مطالعه کنید. معمولا سابقه وکلا به سال و تعداد پرونده‌های تکمیل شده او از دیگر اطلاعاتی است که در ارائه خدمات وکیل حقوقی آنلاین منتشر شده ولی در مراجعات حضوری، احراز آن امکان پذیر نیست.

آنچه که از این مقاله آموختیم:

یک وکیل متخصص می‌تواند با ایفای نقش‌هایی از قبیل: مشاوره حقوقی جهت افزایش آگاهی، میانجی‌گری، تنظیم قرارداد، نمایندگی در دادگاه، تقسیم ارث و میراث و … تاثیر بسزایی در حل اختلافات داشته باشد. شما می‌توانید با استفاده از اطلاعات وکلا در سامانه‌های آنلاین، اطلاعات هویتی، حرفه‌ای و تخصصی وکلا را مطالعه کرده و از بین گزینه‌های موجود، بهترین مورد را برای خود انتخاب کنید. در آخر اگر نیاز به مشاوره در این زمینه داشتید به صفحه مشاور حقوقی در مباشر مراجعه کنید.

مشاوره تلفنی با مباشر

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.