آموزش استعلام کد اقتصادی + اشخاص حقیقی و حقوقی

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

آموزش استعلام کد اقتصادی

امتیاز دهید

همان طور که شناسایی هویت افراد مستلزم شماره‌ای مانند کد ملی است، برای شناسایی و پیگیری مالیاتی شرکت‌ها و فعالیت‌های اقتصادی مجاز هم باید شماره‌ای مانند کد اقتصادی وجود داشته باشد. ما در این مقاله می‌خواهیم ابتدا سامانه دریافت کد اقتصادی را معرفی کنیم و سپس روش استعلام کد اقتصادی را به صورت مرحله به مرحله و با کمک تصویر به شما آموزش دهیم.

دریافت کد اقتصادی

کد اقتصادی را از کجا پیدا کنیم؟

افراد برای دریافت شماره اقتصادی یا کد اقتصادی باید ابتدا مرحله پیش ثبت نام الکترونیک را در سامانه امور مالیاتی کشور به آدرس Tax.gov.ir پشت سر بگذارند. بعد از آن تا یک هفته فرصت دارند تا اطلاعات خود را تکمیل کنند. اطلاعات شما توسط کارشناس بررسی می‌شود. پس از بررسی اطلاعات به شما نام کاربری و رمز عبور پیامک می‌شود که با کمک آن وارد سایت شده و ثبت نام الکترونیک را تکمیل می‌کنید. در پایان این مرحله کد اقتصادی به شما تعلق می‌گیرد.

حال اگر کد اقتصادی دارید و می‌خواهید صرفا آن را استعلام بگیرید یا می‌خواهید با شرکتی وارد معامله شوید ولی پیش از آن می‌خواهید بدانید که کد اقتصادی و پرونده اقتصادی معتبر دارد یا خیر، می‌توانید از چندین سایت مختلف استفاده کنید. این سامانه‌ها شامل سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه جامع اطلاعات اشخاص حقوقی و سامانه مالیات ارزش افزوده هستند که در تیتر بعدی به معرفی و روش‌های هر کدام می‌پردازیم.

مباشر خودت رو داشته باش

استعلام کد اقتصادی با شناسه ملی

برای استعلام کد اقتصادی می‌توانید از سامانه‌های زیر استفاده کنید:

  • سازمان امور مالیاتی کشور؛
  • سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور؛
  • سامانه مالیات ارزش افزوده.

در ادامه روش کار در هر کدام از این سامانه‌ها را توضیح خواهیم داد.

سازمان امور مالیاتی کشور:

برای این کار وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور و صفحه زیر می‌شوید:

https://tax.gov.ir/action/do/InquiryNationalID

حال باید مانند تصویر نمونه با چنین صفحه‌ای مواجه شوید.

سازمان امور مالیاتی

کافی است که شناسه ملی یا شماره ملی فرد و کد امنیتی را وارد کرده و گزینه استعلام را بزنید. پرونده مالیاتی فرد با مشخصاتی حاوی کد اقتصادی (شماره اقتصادی) برای شما به نمایش در می‌آید. اگر فرد پرونده مالیاتی و کد اقتصادی نداشته باشد، با صفحه زیر مواجه می‌شوید.

پرونده مالیاتی

سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور:

برای ورود به سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

https://ilenc.ssaa.ir/

این سامانه زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و قوه قضاییه فعالیت می‌کند. برای شروع استعلام ابتدا اطلاعاتی مانند: سازمان ثبت کننده، شناسه ملی شخصیت حقوقی، نوع شخصیت، شماره ثبت شخصیت، اداره کل، نام شخصیت و واحد ثبتی را در داخل کادر مربوطه وارد کرده یا آن را از لیست انتخاب کنید. توجه کنید که وارد نمودن حداقل یکی از سه کادر اطلاعاتی نام برده، الزامی است. پس از وارد کردن کد امنیتی و کلیک روی گزینه جستجو اطلاعات کاملی از شرکت‌های دارای کد اقتصادی و شماره شناسه ملی برای شما ظاهر می‌شود. در غیر این صورت شرکت به نمایندگی فرد مورد نظر فاقد پرونده مالیاتی و کد اقتصادی است.

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

سامانه مالیات ارزش افزوده:

برای استعلام شماره اقتصادی و داشتن اعتبار پرونده مالیاتی یک شرکت می‌توانید از یکی از آدرس‌های زیر استفاده کنید:

https://evat.ir/

https://evat.ir/frmblacklisttaxpayer.aspx

ما در آدرس‌های بالا، آدرس صفحه اصلی و صفحه زیر مجموعه وب سایت را برای استعلام قرار داده‌ایم. از آنجایی که ممکن است آدرس صفحات داخلی سایت تغییر کند، می‌توانید از آدرس صفحه اصلی سامانه مالیات ارزش افزوده هم وارد شوید.

سامانه مالیات ارزش افزوده

پس از مطالعه این صفحه می‌توانید آن را تایید کرده و به صفحه بعد بروید.

صفحه بعد

در این قسمت می‌توانید با کمک شناسه ملی متوجه شوید که پرونده مالیاتی و کد اقتصادی شرکت مورد نظر آیا دارای اعتبار است یا خیر. همچنین برای بررسی ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید.

https://evat.ir/frmNewvalidationofregistration.aspx

ثبت نام مودیان مالیات

البته به این مورد توجه کنید که براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان راهنمای ثبت نام و دریافت کد اقتصادی، صاحبان مشاغلی که مشمول ثبت نام هستند، تا زمانی که شماره اقتصادی جدید صادر نشده، موظف هستند از شماره ملی، شماره اختصاصی اشخاص خارجی و  شناسه مشارکت مدنی استفاده کنند. در تبصره این بند آمده است که شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی مصوب شده و فرد مودی به استفاده آن در تمام معاملات مکلف است.

بیشتر بخوانید: آموزش ثبت نام کد اقتصادی

چگونه کد اقتصادی را غیر فعال کنیم؟

گاهی بنا به دلایل قانونی مانند تجمیع پرونده‌های مالیاتی، فرد اقدام به بستن پرونده‌های مالیاتی می‌کند. در این شرایط گفته می‌شود که فرد قصد غیرفعال کردن کد اقتصادی را دارد. اگر این کار بدون پشتوانه قانونی انجام شود به معنی فرار مالیاتی بوده و پیگرد قانونی دارد. بنابراین تعطیلی یک کسب و کار یا واحد اقتصادی، انتقال یک کسب و کار و نقص پرونده، وجود پرونده‌های متعدد برای یک کسب وکار می‌تواند از جمله دلایل متداول افراد برای غیر فعال کرده کد اقتصادی باشد. برای غیر فعال کردن کد اقتصادی به آدرس زیر مراجعه کنید:

https://my.tax.gov.ir/

حال با صفحه زیر مواجه می‌شوید.

چگونه کد اقتصادی را غیر فعال کنیم؟

شماره ملی و رمز عبور خود را وارد کرده و پس از درج کد امنیتی، گزینه ورود به درگاه را انتخاب کنید. پس از ورود به پنل کاربری مراحل زیر را انجام دهید:

  •  حال از منوی سمت راست حساب کاربری خود گزینه «فهرست پرونده‌های مالیاتی» را انتخاب کنید.
  • در لیست جدید منوی سمت راست، روی گزینه «پرونده‌ های عملکرد و ارزش افزوده» کلیک کنید.
  • در لیستی از پرونده‌هایی که برای شما به نمایش در آمده است، پرونده مورد نظر خود را که می‌خواهید کد اقتصادی آن را غیر فعال کنید، انتخاب کرده و روی قسمت جزئیات پرونده بروید.
  • از قسمت جزئیات پرونده گزینه درخواست غیر فعال سازی را انتخاب کنید.

حال لیستی برای شما به نمایش در می‌آید. در این لیست باید دلیل غیر فعال کردن پرونده و کد اقتصادی خود را انتخاب کرده و تاریخ غیر فعالسازی را بنویسید. پس از اتمام توضیحات، گزینه تایید را انتخاب کنید تا پرونده مالیاتی و شماره اقتصادی کسب و کار مورد نظر لغو شود. شیوه‌ای که توضیح داده شد برای بستن پرونده‌های مالیاتی ارزش افزوده، شرکت‌ها و کارت خوان‌ها مشترک است.

بیشتر بخوانید: دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی

آنچه از مقاله استعلام کد اقتصادی آموختیم:

کد اقتصادی یک شماره 12 رقمی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور برای تمام واحد‌های اقتصادی صادر می‌شود. شماره اقتصادی برای هر شرکت یا واحد اقتصادی مجزا بوده و امکان سازماندهی اطلاعات هر واحد، میزان بدهی، تراکنش مالیاتی و فعالیت اقتصادی را برای سازمان امور مالیاتی میسر می‌کند. افراد برای دریافت شماره اقتصادی یا کد اقتصادی باید تمام مراحل ثبت نام الکترونیک را در سامانه امور مالیاتی کشور به آدرس Tax.gov.ir پشت سر بگذارند. حال اگر می‌خواهید صرفا شماره اقتصادی شرکت را استعلام بگیرید، می‌توانید از سایت‌های سازمان امور مالیاتی کشور، سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور و سامانه مالیات ارزش افزوده استفاده کنید. ما روش این کار را در مطلب به صورت کامل توضیح داده‌ایم. در پایان، روش غیر فعال کردن کد اقتصادی را با استفاده از درگاه ملی مالیات یا صفحه رسمی سازمان امور مالیات کشور توضیح دادیم.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.