ثبت برند، به عنوان گامی اساسی در مسیر برندسازی، برای صاحبان کسب و کار اهمیت بسیاری دارد؛ اما با وجود مزایای متعدد ثبت برند، برخی افراد تصور میکنند که این فرایند شامل پرداخت مالیاتهای سنگین میشود. در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا ثبت برند مالیات دارد یا خیر و به نکات مهم پیرامون آن اشاره خواهیم کرد.
قوانین ثبت برند و مالیات
مطابق با قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب سال 1386، هیچگونه مالیاتی برای ثبت برند در ایران وضع نشده است. هزینههایی که در این راستا پرداخت میکنید، شامل هزینههای ثبتی، تمبر مالیاتی، حقالوکاله و سایر خدمات مرتبط میشود و هیچگونه وجهی به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمیشود. در حال حاضر، هزینه ثبت برند در ایران برای اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت جداگانه تعیین شده است.
همچنین، هزینههای جانبی مانند طراحی لوگو، تهیه مستندات و مدارک و… نیز به این هزینهها اضافه میشود. لازم به ذکر است که سازمان مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی ثبت برند در کشور، تعرفههای ثابتی را برای این امر ارائه میکند که از طریق وب سایت این سازمان به قابل دسترسی است.
مالیاتهای غیرمستقیم مرتبط با برند
با وجود معافیت ثبت برند از مالیات مستقیم، احتمال دارد در برخی موارد مالیاتهای غیرمستقیم به فعالیتهای مرتبط با برند شما تعلق بگیرد. به عنوان مثال:
مالیات بر درآمد: اگر از طریق برند خود به فعالیتهای تجاری میپردازید، مشمول مالیات بر درآمد خواهید شد. نرخ این مالیات بر اساس میزان سود شما تعیین میشود.
مالیات بر ارزش افزوده: در صورت استفاده از خدمات جانبی برای برندتان، مانند طراحی لوگو، بازاریابی و تبلیغات، ممکن است مالیات بر ارزش افزوده به این خدمات تعلق بگیرد. نرخ این مالیات در حال حاضر 9 درصد است.
مجوز و ثبت شرکت برای ثبت برند
برخلاف تصور برخی افراد، برای ثبت برند نیاز به مجوز خاصی از هیچ ارگان دولتی نیست. ثبت برند یک فرایند قانونی است که توسط سازمان مالکیت معنوی جمهوری اسلامی ایران انجام میشود و برای انجام آن، ارائه مدارک و پرداخت هزینههای مربوطه کافی است.
اشخاص حقیقی و حقوقی به طور یکسان برای برند خود تقاضا ثبت میکنند. با این حال، ثبت شرکت مزایای متعددی از جمله معافیتهای مالیاتی، مسئولیت محدود و اعتبار بیشتر برای کسب و کار شما به همراه دارد.
معافیتهای مالیاتی برای شرکتهای ثبت شده به شرح زیر است:
- معافیت مالیاتی در سال اول فعالیت
- معافیت مالیاتی بخشی از درآمد در سالهای بعد
- امکان استفاده از مزایای قانون مالیاتهای مستقیم
مسئولیت محدود در شرکتهای ثبت شده به این معنا است که در صورت بروز مشکل یا بدهی، فقط داراییهای شرکت پاسخگوی آن خواهد بود و اموال شخصی صاحبان شرکت در معرض خطر نخواهد بود. اعتبار بیشتر شرکتهای ثبت شده به دلیل وجود ساختار سازمانی منظم و رعایت قوانین و مقررات، در نزد مشتریان، شرکا و ارگانهای دولتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
آنچه در مقاله مالیات ثبت برند خواندیم:
برخلاف تصور برخی، ثبت برند هیچگونه مالیاتی به دنبال ندارد. این فرایند قانونی که به حفظ و اعتبار نام و نشان تجاری شما کمک میکند، مشمول معافیت مالیاتی در ایران است. هزینههای مربوط به ثبت برند، شامل تعرفههای دولتی و حق الوکاله وکیل در صورت نیاز، تنها وجه پرداختی برای این فرآیند خواهد بود. پس با خیالی آسوده برای ارتقای اعتبار و حمایت از برند خود، اقدام به ثبت آن نمایید، بدون اینکه نگرانی از بابت پرداخت مالیات داشته باشید.
اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.