چه‌ کسانی مشمول پلمپ دفاتر هستند؟

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

چه‌ کسانی مشمول پلمپ دفاتر هستند؟

5/5 - (1 امتیاز)

پلمپ دفاتر یکی از امور مالی مهمی است که اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در زمینه‌های تجاری باید به آن توجه داشته باشند. اشخاص مشمول پلمپ دفاتر باید در اسرع وقت امور مربوط به آن را نهایی کنند تا در فعالیت‌های خود با مشکل مواجه نشده و مجبور به پرداخت جریمه نشوند. در ادامه در مورد مفهوم پلمپ دفاتر صحبت می‌کنیم، انواع آن را شرح می‌دهیم و در نهایت همه افراد مشمول آن را معرفی می‌کنیم.

منظور از پلمپ دفاتر چیست؟

قبل از اینکه بدانیم چه اشخاصی مشمول پلمپ دفاتر هستند باید بدانیم که منظور از پلمپ دفاتر چیست؟ بر اساس ماده ششم قانون تجارت همه اشخاص حقیقی و حقوقی باید برای ثبت شرکت خود دفاتر پلمپ را دریافت کنند. این دفاتر برای مشخص کردن و کنترل فعالیت‌های مالی شرکت‌ها طراحی شده‌اند و دارای سه نوع ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ برگی هستند.

دلیل نامگذاری دفاتر پلمپ این است که تمامی صفحات این دفاتر بعد از تحویل داده شدن به اداره مالیات مهر و موم می‌شوند. در صورتی که یک شرکت دارای هرگونه عملکرد مالی باشد موظف است دفاتر پلمپ را پر کند و در اختیار اداره مالیات قرار دهد؛ در غیر این صورت با جریمه‌های مالیاتی مواجه خواهد شد.

منظور از پلمپ دفاتر چیست؟

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه پلمپ دفاتر تجاری

انواع پلمپ دفاتر

انواع مختلفی از پلمپ دفاتر وجود دارد که می‌توان آنها را در دو دسته رسمی و غیررسمی تقسیم‌بندی کرد. هر کدام از این دفاتر دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند و برای رسیدن به اهداف خاصی طراحی شده‌اند. انواع مختلف پلمپ دفاتر عبارت‌اند از:

  • پلمپ دفاتر رسمی
  • پلمپ دفاتر غیررسمی

در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم.

پلمپ دفاتر رسمی

دفاتر رسمی خود به چهار دسته تقسیم می‌شوند که شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و دفتر کپیه است. در میان این چهار دسته دفاتر، روزنامه از اهمیت بیشتری برخوردار است و شرکت‌ها باید همه مبادلات تجاری، خریدها و فروش‌های خود را در آن ثبت کنند. دفاتر روزنامه به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم‌بندی می‌شوند.

دفاتر کل، دفاتری هستند که همه عملیات‌های مالی ثبت‌شده در دفتر روزنامه در نهایت به آن انتقال داده می‌شوند. شرکت‌ها موظفند همه دارایی‌های منقول و غیرمنقول خود را به همراه بدهی‌ها و مطالبات سال گذشته در دفاتر دارایی ثبت کنند. در نهایت افراد و شرکت‌ها باید تمامی مراسلات، مخابرات و صورت حساب‌های صادره را در دفاتر کپیه ثبت کنند.

پلمپ دفاتر غیررسمی

دفاتر غیر رسمی به چهار دسته معین بدهکاران، معین بستانکاران و معین اموال تقسیم‌بندی می‌شوند. در برخی شرایط خارج کردن اطلاعات از دفاتر کل به شکل دقیق و جزئی امکان‌پذیر نیست؛ به همین دلیل در این شرایط از دفاتر معین استفاده می‌شود. استفاده از این دفاتر باعث می‌شود کارها با سهولت بیشتری پیش بروند و سریع‌تر انجام شوند.

انواع پلمپ دفاتر

مشمولین پلمپ دفاتر

طبق قانون افراد مشمول پلمپ دفاتر در دو دسته تقسیم‌بندی می‌شود که این دو دسته عبارت‌اند از:

  • اشخاص حقوقی
  • اشخاص حقیقی

اشخاص حقوقی

همه اشخاص حقوقی یا شرکت‌هایی که در زمینه‌های بازرگانی، تولیدی و پیمانکاری مشغول به فعالیت هستند باید دفاتر پلمپ را دریافت کنند و به مراجع مربوطه ارائه دهند. در صورتی که این شرکت‌ها پلمپ دفاتر خود را انجام ندهند، طبیعتا در فعالیت‌های خود با جریمه‌های متعددی مواجه خواهند شد.

اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی یا مشاغل را در سه گروه مختلف تقسیم‌بندی می‌کنند. گروه اول شامل افرادی است که آخرین درآمد قطعی شده آنها بیشتر از ۱۵۰ میلیارد ریال یا درآمد خدماتی آنها بیشتر از ۷۵ میلیارد ریال باشد؛ این گروه مشمول پلمپ دفاتر می‌شوند. گروه دوم، شامل افرادی است که درآمد قطعی شده آنها بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال یا درآمد خدماتی آنها بین ۲۵ تا ۷۵ میلیارد ریال باشد. دسته سوم هم شامل افرادی است که در دو دسته‌بندی اول جایی ندارند.

مشمولین پلمپ دفاتر

توجه داشته باشید که برخی از اشخاص حقیقی یا مشاغل بدون توجه به حجم فعالیت‌های مالی خود در گروه اول قرار می‌گیرند و مشمول پلمپ دفاتر محسوب می‌شوند‌. این اشخاص عبارتند از:

  • دارندگان کارت بازرگانی
  • صاحبان مشاغل صرافی
  • صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر
  • صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی
  • بهره‌برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری
  • صاحبان بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی
  • فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز
  • صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری، دفترداری و خدمات مالی
  • ارائه‌دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره‌ای، انفورماتیک و طراحی سیستم
  • در نهایت صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری

بیشتر بخوانید: آموزش پرداخت و پیگیری هزینه پلمپ دفاتر

آنچه در مقاله افراد مشمول پلمپ دفاتر خواندیم:

پلمپ دفاتر یکی از امور مالیاتی ضروری در اداره مشاغل و شرکت‌هاست که نباید نادیده گرفته شود. این دفاتر دارای انواع مختلف رسمی و غیررسمی‌ هستند که هر کدام از آنها برای استفاده‌های منحصربه‌فردی طراحی شده‌اند. آشنایی با تفاوت‌های میان این دفاتر به شما کمک خواهد کرد تا امور مالی خود را بهتر مدیریت کنید‌. طبق قانون همه اشخاص حقوقی به علاوه همه افرادی که در گروه‌بندی مشاغل مالیاتی در دسته اول قرار می‌گیرند باید پلمپ دفاتر خود را انجام دهند.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

برای پلمپ دفاتر با شماره 02191095190 تماس بگیرید.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.