کارت بازرگانی یکی از مدارک مهم و معتبر دولتی و به معنی مجوز اولیه برای تجارت کالا و خدمات، به صورت بین المللی است. کارت بازرگانی به صورت دائمی صادر نشده و ما بین یک تا پنج سال اعتبار دارد. به همین دلیل کاربران باید پس از گذشت اعتبار درخواست تمدید دهند. تمدید کارت بازرگانی برای صادرات، واردات و هر گونه فعالیت اقتصادی بین المللی ضروری بوده و افراد با اصلاحات قوانین جدید دیگر نمیتوانند از کارت و امتیاز دیگران برای واردات کالای سفارشی خود استفاده کنند. ما در این مقاله ابتدا سامانه تمدید کارت بازرگانی، آموزش مرحله به مرحله تمدید و سپس پیگیری پرونده تمدید کارت بازرگانی را با کمک تصویر خدمت شما تقدیم میکنیم.
معرفی سامانه جهت تمدید کارت بازرگانی
براساس قانون کلیه امور تخصصی مربوط به صدور و تمدید کارت بازرگانی توسط سامانه جامع تجارت ایران انجام میشود. این سامانه جهت ارائه خدمات بهتر توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده و زیر نظر سازمان صمت قرار دارد. آدرس این سایت به شرح زیر است:
پروندههایی که در سامانه جامع تجارت ایران تشکیل میشوند، برای بررسی به کارشناس صمت استان ارسال خواهند شد. این سامانه به عنوان پل ارتباطی بین متقاضیان تمدید کارت بازرگانی و اتاق بازرگانی فعالیت کرده و مسئول تشکیل پرونده به صورت مجازی، بررسی اولیه پرونده، ارتباط با متقاضی و ایجاد راهکاری برای پیگیری پرونده توسط متقاضی است.
نحوه تمدید کارت بازرگانی
پیش نیاز تمدید کارت بازرگانی این است که شما از قبل در سامانه جامع تجارت ایران ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار داشته باشید. برای این کار وارد سایت جامع تجارت ایران شده و کد ملی خود را به عنوان نام کاربری و رمز عبوری را که خودتان در حین ثبت نام انتخاب کرده بودید وارد کنید. اگر در حین ثبت نام، رمز ورود دو عاملی را انتخاب کردهاید، نیاز به یک رمز موقت هم خواهید داشت. این رمز موقت به شماره تماسی که در سامانه ثبت کردهاید، پیامک میشود.
در صورت فراموشی رمز میتوانید گزینه «بازیابی کلمه عبور» را انتخاب کنید. پس از ورود به سایت با چنین صفحهای مواجه میشوید.
این صفحه پنل کاربری شما است.
مراحل تمدید کارت بازرگانی
پس از ورود به صفحه کاربری مراحل زیر را انجام دهید:
- نقش جاری خود را از گزینهای به همین نام در بالا سمت چپ تصویر انتخاب کنید. این نقش میتواند حقیقی یا حقوقی باشد.
- گزینه «بارگذاری صلاحیتها» را انتخاب کنید.
- در صفحه جدید روی گزینه «کارت بازرگانی» کلیک کنید.
- گزینه درخواست تمدید کارت بازرگانی را انتخاب کنید.
- تعهدنامه کارت بازرگانی برای شما به نمایش در میآید. لطفا این تعهدنامه را مطالعه کرده و از قسمت پایین و سمت راست تیک آبی را فعال کنید. حال گزینه مرحله بعد را انتخاب کرده و به مرحله بعد بروید.
- اگر در این قسمت با خطا مواجه شدهاید، تیتر بعدی یعنی «بررسی خطا تمدید کارت بازرگانی» را مطالعه کنید.
- در صورتی که شرایط لازم را داشته باشید، فرم اطلاعات درخواست تمدید کارت بازرگانی برای شما به نمایش در میآید. این فرم را تکمیل کنید. در صورت نیاز به خروج موقت و پر کردن ادامه فرم در ساعاتی دیگر، میتوانید گزینه ذخیره اطلاعات را انتخاب کنید. در این صورت پرونده شما به حالت پیش نویس در میآید؛ یعنی به کارشناس ارسال نشده و در کارتابل شما به صورت ناقص باقی میماند.
- برخی از مشخصات قفل بوده و شما نمیتوانید آن را تغییر دهید. در صورت اشتباه بودن میتوانید وارد مدیریت حساب کاربری شده و اطلاعات هویتی خود را بررسی و اصلاح کنید. مدیریت حساب کاربری در بالا سمت چپ پنل کاربری شما قرار دارد.
- در صورت درست بودن اطلاعات، گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.
کار در این مرحله به اتمام رسیده و درخواست تمدید کارت بازرگانی شما ارسال شده است.
بیشتر بخوانید: کارت بازرگانی چقدر مالیات دارد؟
بررسی خطا تمدید کارت بازرگانی
اگر در این قسمت با خطا حساب بانکی مواجه شدهاید به این معنی است که حساب جاری شما یا چک صیاد مربوط به آن، دچار مشکل بوده و سیستم نتوانسته تایید آن را از بانک مرکزی دریافت نماید. این مورد باید از بانک مورد نظر شما پیگیری شود.
اگر هم با خطای مالیاتی مواجه شدهاید به معنی فعال نبودن پرونده مالیاتی یا بدهی مالیاتی است که باید از اداره مالیات پیگیری شود. شما همچنین میتوانید از خدمات غیرحضوری اداره مالیات از طریق سایت مربوطه اقدام کنید. آدرس سایت اداره مالیات برای بررسی پرونده مالیاتی https://tax.gov.ir است.
نحوه پیگیری پرونده تمدید کارت بازرگانی
برای پیگیری کارت بازرگانی وارد حساب کاربری خود در سامانه جامع تجارت ایران شوید. شما میتوانید از طریق همین سامانه و به کمک پنل کاربری خود مراحل پیشرفت یا رد پرونده خود را به همراه دلایل آن، مشاهده کنید.
برای پیگیری پرونده خود مراحل زیر را انجام دهید:
- روی گزینه «بارگذاری صلاحیتها» کلیک کنید.
- در صفحه جدید گزینه کارت بازرگانی را انتخاب کنید.
- در پایین صفحه درخواستهای تمدید و صدور کارت بازرگانی خود را مشاهده میکنید. در تصویر پایین میتوانید نمونهی آن را مشاهده کنید.
- در قسمت نوع درخواست، درخواست صدور شما مشخص شده است.
- در این قسمت اطلاعات مهمی مانند شماره درخواست، زمان درخواست و وضعیت درخواست برای شما به نمایش در میآید.
در تیتر بعدی در مورد شرایط مختلف وضعیت درخواست، صحبت میکنیم.
معرفی شرایط پرونده تمدید کارت بازرگانی
پروندههایی که در سامانه جامع تجارت ایران تکمیل و ارسال میشوند، در قسمت وضعیت میتوانند یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
- وضعیت «در حال بررسی» پس از تکمیل و ارسال اولیه پرونده ظاهر میشود.
- وضعیت «در حال بررسی سازمان» به این معنی است که پرونده شما به دست کارشناس سازمان صمت رسیده و در صف بررسی قرار دارد.
- وضعیت «تایید سازمان» به این معنی است که کارشناس سازمان صمت، پرونده شما را تایید کرده است.
- وضعیت «در حال بررسی اتاق» به این معنی است که پرونده شما از سازمان صمت به اتاق بازرگانی رسیده و در صف بررسی در اتاق بازرگانی قرار دارد.
- وضعیت «نیازمند رفع نقص» به این معنی است که پرونده شما نیازمند ضمیمه شدن اطلاعات جدید و بروزرسانی دارد. با توجه به دلایل کارشناس شما فرصت دارید که پرونده خود را بررسی و نواقص آن را مرتفع کنید.
- وضعیت «رد شده» به معنی این است که بنابر دلایل حقوقی یا قوانین تجارت دیگر واجد شرایط تمدید پرونده نیستید. بهتر است این موضوع را با وکیل خود در میان گذاشته و پس از رفع موانع دوباره درخواست دهید.
- وضعیت «تایید اتاق» به معنی تایید پرونده شما در اتاق بازرگانی است.
- وضعیت «در حال چاپ» به معنی اتمام فرایند و تایید کلی پرونده شما توسط سازمان سمت و اتاق بازرگانی است. حال درخواست کاربران برای چاپ و ارائه مجوز صادر میشود.
بیشتر بخوانید: شرایط دریافت کارت بازرگانی
به شما توصیه میکنیم پس از ارسال درخواست تمدید، از طریق سامانه رسمی به وضعیت پرونده خود مراجعه کنید تا در صورت نیاز به مدارک جدید، بتوانید در اسرع وقت نواقص را رفع کرده و مانع رد پرونده خود شوید.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
صدور کارت بازرگانی به صورت دائمی نبوده و ما بین یک تا پنج سال اعتبار دارد. به همین دلیل کاربران باید پس از گذشت اعتبار درخواست تمدید دهند. براساس قانون کلیه امور تخصصی مربوط به صدور و تمدید کارت بازرگانی توسط سامانه جامع تجارت ایران انجام میشود. این سامانه جهت ارائه خدمات بهتر توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده و زیر نظر سازمان صمت قرار دارد. پیش نیاز تمدید کارت بازرگانی این است که شما از قبل در سامانه جامع تجارت ایران ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار داشته باشید. ما مراحل ورود به سامانه و نحوه درخواست تمدید کارت بازرگانی را در متن به صورت تصویری و گام به گام آموزش دادهایم. پس از ارسال پرونده لازم است که نحوه پیشرفت پرونده خود را بررسی کنید. نحوه پیگیری پرونده برای تمدید کارت بازرگانی و تفسیر وضعیت پرونده از دیگر موضوعاتی بود، که در ادامه به صورت کامل توضیح داده شدند.
اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.
سلام و خسته نباشید
بعضیها کارت بازرگانی خودشون رو اجاره میدن
میخواستم بدونم آیا اجاره دادن کارت بازرگانی قانونیه؟
سلام وقت بخیر
خیر، اجاره دادن کارت بازرگانی غیرقانونی است و باعث به وجود آمدن مشکلات حقوقی برای طرفین میشود. برای مشاوره تخصصی می توانید از حضور مشاوران مجرب مباشر بهره مند گردید.