دادرسی مالیاتی چیست؟ + چرا باید دادرسی مالیاتی انجام دهیم؟

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

دادرسی مالیاتی چیست

امتیاز دهید

اگر مالیاتی که برایتان تعیین شده است مورد قبولتان نیست و اظهارنامه مالیاتی‌تان رد شده است، می‌توانید درخواست دادرسی مالیاتی کنید. دادرسی مالیاتی فرآیندی است که در آن سوابق مالیاتی و اظهارنامه‌تان بررسی شده و میزان بدهی، میزان مالیات و نحوه پرداخت آن مشخص می‌شود. دادرسی مالیاتی ممکن است باعث شود تا قواعد مالیاتی جدیدی برای شخص اعمال شود. در ادامه دادرسی مالیاتی چیست؟ را به طور جامع بررسی می‌کنیم.

چرا باید دادرسی مالیاتی انجام دهیم؟

می‌توان گفت دادرسی مالیاتی تنها یک هدف دارد؛ آن هم کاهش مالیات پرداختی است. مالیاتی تنها راه قانونی است که با آن می‌توانید مالیات تعیین‌شده توسط اداره مالیات را  کاهش دهید و از هزینه اضافی جلوگیری کنید.

دادرسی مالیاتی را چه زمانی باید انجام دهیم؟

پس از این که مالیات‌تان توسط اداره مالیات اعلام شده و مبلغ آن مشخص می‌شود، ۳۰ روز وقت دارید تا به آن اعتراض کنید. فرآیند دادرسی مالیاتی با این اعتراض شروع می‌شود. اگر در این زمان اعتراض نکنید، دیگر حق اعتراض نخواهید داشت اما اگر اعتراض‌تان رد شود، می‌توانید به مراجع دیگری اعتراض کنید و دادرسی مالیاتی پس از رد درخواست به پایان نمی‌رسد. اداره مالیات هم ۳۰ روز وقت دارد تا از زمان ثبت درخواست، به درخواست شما رسیدگی کند.

دادرسی مالیاتی را چه زمانی باید انجام دهیم

مراحل دادرسی مالیاتی

  1.  در سایت my.tax.gov.ir از طریق دریافت اطلاعات کاربری، در سایت ثبت نام کنید.
  2. پس از ایجاد حساب، با استفاده از کد ملی و رمز عبور تعیین‌شده، از بخش ورود به درگاه ملی، وارد سایت شوید.
  3.  پس از ورود باید کد ۶ رقمی ارسال‌شده را در کادر تعیین‌شده وارد کنید.
  4. پس از ورود به سایت، وارد بخش درخواست‌ها شوید و گزینه ثبت اعتراضات را انتخاب کنید.
  5. پرونده‌ای را که به آن اعتراض دارید، انتخاب کنید.
  6.  مورد اعتراض خود را انتخاب کنید. در این بخش معمولا باید گزینه ممیز کل را بزنید.
  7.  مدارک مورد نیاز را ارسال کرده و اعتراض خود را ثبت کنید.

در ادامه پیشنهاد می‌کنیم مقاله مراحل دادرسی مالیاتی چیست؟ را به صورت کامل مطالعه کنید تا در این زمینه اطلاعات کافی بدست آورید.

بررسی پرونده در هیئت حل اختلاف مالیاتی

اداره امور مالیاتی اعتراضات را بررسی کرده و اعتراضات پرونده‌های خرد معمولا به نتیجه می‌رسند. با این حال همیشه احتمال رد اعتراض‌تان وجود دارد. اگر اعتراضتان توسط اداره امور مالیاتی پذیرفته نشده و توافقی با این اداره حاصل نشود،‌ پرونده به دست هیئت حل اختلاف مالیاتی می‌رسد.

دادرسی مالیاتی در شورای عالی مالیاتی

در صورتی که با هیئت حل اختلاف سر یک مبلغ توافق کنید، آن مبلغ جدید در پرونده ثبت می‌شود. در غیر این صورت، باز هم ۳۰ روز فرصت دارید تا دوباره اعتراض کنید. این اعتراض توسط شورای عالی مالیاتی بررسی خواهد شد. در صورتی که شورا اعتراض‌تان را بپذیرد، مبلغ جدید ثبت شده و پرونده خاتمه می‌یابد. در صورت رد اعتراض، پرونده توسط یک هیئت حل اختلاف جدید بررسی می‌شود.

دادرسی مالیاتی در شورای عالی مالیاتی

دادرسی مالیاتی در هیئت سه ‌نفره اقتصاد

هیئت سه ‌نفره اقتصاد توسط وزارت اقتصاد و دارایی برای رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی تعیین می‌شوند. در صورت اعتراض به رای شورای عالی، می‌توانید تا ۳۰ روز، اعتراض خود را به دست هیئت سه‌ نفره اقتصاد برسانید. اگر دادرسی مالیاتی در این مرحله هم به نتیجه نرسید، باید در دیوان عدالت اداری حاضر شوید و از پرونده‌تان دفاع کنید.

دادرسی مالیاتی در دیوان عدالت اداری

این آخرین مرحله دادرسی مالیاتی است و تکلیف نهایی در دیوان عدالت اداری مشخص می‌شود. پس از این که رای هیئت سه ‌نفره اعلام شد، ۹۰ روز فرصت دارید تا اعتراض‌تان را در دیوان عدالت اداری ثبت کنید. دیوان عدالت اداری ماهیتی متفاوت از اداره امور مالیاتی دارد و روند انجام دادرسی مالیاتی در این مرکز کاملا متفاوت از مراحل دیگر است.

در این مرحله باید یک وکیل قانونی دادگستری استخدام کرده و از پرونده خودتان در مقابل اداره امور مالیاتی دفاع کنید. اگر شکایت‌تان از اداره امور مالیاتی نتیجه‌بخش باشد، پرونده به نفع شما خاتمه می‌یابد. رای دیوان عدالت اداری لازم‌الاجرا است و نمی‌‌توانید آن را تغییر دهید.

باید بدانید که دیوان عدالت اداری نمی‌تواند مبلغ مالیات را افزایش یا کاهش دهد و این اقدام توسط اداره امور مالیاتی قابل انجام است. با این حال ممکن است دیوان عدالت اداری تمام رای‌های صادر شده را باطل کند که در این صورت پرونده‌تان دوباره به دست اداره امور مالیاتی می‌رسد.

دادرسی مالیاتی در دیوان عدالت اداری

قانون جدید دادرسی مالیاتی

باید بدانید که قانون دادرسی مالیاتی بخشی از قانون مالیات مستقیم است که به عنوان قانون اصلی مالیات به شمار می‌رود و تمام کشور و اشخاص باید از آن پیروی کنند. این قانون طی سال‌ها اصلاح شده و آخرین ویرایش آن در سال ۱۳۹۹ انجام شد. در نتیجه دادرسی مالیاتی قانونی جداگانه ندارد. شما می‌توانید از باب پنجم قانون مالیات مستقیم، سازمان تشخیص و مراجع مالیاتی، قوانین مربوط به دادرسی مالیاتی را به طور جامع مطالعه کنید.

دستورالعمل دادرسی مالیاتی

دستورالعمل خاصی برای دادرسی مالیاتی وجود ندارد و تمام قوانین در قانون مالیات مستقیم ذکر شده‌اند. برای این که بهترین نتیجه را از دادرسی مالیاتی کسب کنید، بهتر است یک وکیل استخدام کرده و مراحل را با وکیل به شکل قانونی طی کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد دستورالعمل دادرسی مالیاتی پیشنهاد می‌کنیم مقاله دستورالعمل های دادرسی مالیاتی در وبسایت ما مطالعه کنید.

آنچه در مقاله دادرسی مالیاتی چیست؟؛ خواندیم:

در این محتوا دادرسی مالیاتی را به طور جامع بررسی کردیم. دادرسی مالیاتی درواقع اعتراض شما به مالیات تعیین‌شده توسط اداره مالیات است و زمانی که اظهارنامه مالیاتی‌تان رد می‌شود، می‌توانید اعتراض کرده و فرآیند دادرسی را آغاز کنید. دادرسی مالیاتی مراحل مختلفی دارد و ممکن است پرونده به شورای عالی مالیاتی و حتی دیوان عدالت اداری هم برسد اما پرونده‌های کوچک معمولا در مرحله اول به نتیجه می‌رسند.

یادتان باشد که همیشه باید مراحل دادرسی مالیاتی را به همراه یک وکیل انجام دهید و بدون اطلاعات کافی وارد روند قانونی دادرسی نشوید. شما خوانندگان گرامی همیشه می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما درباره دادرسی مالیاتی به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

هدف دادرسی مالیاتی چیست؟

مهم‌ترین هدف دادرسی مالیاتی کاهش مبلغ مالیات تعیین‌شده یا تغییر نحوه پرداخت آن است.

مراحل دادرسی مالیاتی چیست؟

اعتراض به اداره امور مالیاتی اولین مرحله از دادرسی است. در صورتی که دوباره اعتراض داشته باشید، دادرسی مالیاتی از طریق هیئت حل اختلاف مالیاتی، شورای عالی مالیاتی، هیئت سه‌نفره اقتصاد و دیوان عدالت اداری ادامه پیدا می‌کند.

انجام دادرسی مالیاتی تا چه زمانی امکان‌پذیر است؟

تا ۳۰ روز پس از اعلام مالیات توسط اداره امور مالیاتی و صدور برگه تشخیص مالیاتی، می‌توانید فرآیند دادرسی مالیاتی را شروع کنید.

 

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.