اگر قصد فعالیت در قالب آژانس مسافرتی را دارید، حتما به ثبت شرکت آژانس مسافرتی نیاز خواهید داشت. شرکت آژانس مسافرتی یکی از پرسودترین فعالیتهایی است که توسط فعالین اقتصادی در کشورهای عمدتا پیشرفته به صاحبان سرمایه توصیه میشود. وارد شدن به این صنعت پرسود آن هم بدون دریافت مجوز و ثبت شرکت میتواند کاری بسیار پر ریسک و خطرناک باشد. ما در این مقاله میخواهیم شما را با انواع آژانسهای مسافرتی، مدارک مورد نیاز، شرایط، مدت زمان لازم برای صدور، مدت اعتبار و نحوه دریافت مجوز شرکت آژانس مسافرتی، آشنا کنیم.
وظایف قانونی آژانس مسافرتی
آژانس مسافرتی یک شرکت خدماتی است که خدمات خود را در زمینه مسافرت و محل اقامت، به گردشگران ارائه میدهد. این خدمات در زمینه رزرو بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس، هتل، بیمه مسافران و هماهنگیهای لازم در زمینه گردشگری انجام میشود. آژانسهای مسافرتی خدمات خود را به صورت تورهای داخلی و خارجی با هدفهای سیاحتی و زیارتی، ارائه میدهند.
این شرکتها میتوانند با ایجاد یک سیستم گردشگری کامل، شروع سفر، حملونقل، اقامت، خدمات ویژه در مقصد و بازگشت را با تخفیف و با قیمتهایی پایینتر از سفر خارج از تور، ارائه دهند. این شیوه میتواند هم درآمد خوبی نصیب شرکت کند و هم میتواند برای گردشگران مقرون به صرفهتر باشد. این موارد باعث میشود که ثبت شرکت آژانس مسافرتی به گزینهای جذاب برای صاحبان سرمایه تبدیل شود.
ثبت شرکت انواع آژانس مسافرتی
آژانسهای مسافرتی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد: شرکتهای گردشگری، زیارتی و شرکتهای مسافربری. شرکتهای گردشگری از وظایف و مسئولیتهای محدودتری برخوردار هستند از جمله این که میتوانند در رزرو انواع بلیط و محل اقامت فعالیت کنند. شرکتهای مسافربری میتوانند تمام خدمات شرکتهای گردشگری و خدمات مربوط به سفرهای داخلی و خارجی را هم به مسافران ارائه دهند. دفاتر شرکت آژانس مسافرتی میتواند به صورتی حضوری با ثبت چند شعبه و فضای مجازی خدمات خود را ارائه دهند.
بیشتر بخوانید: چگونه قبل از ثبت برند استعلام بگیریم؟ + آموزش استعلام برند
این دفاتر میتوانند طبق ماده یک آیین نامه نظارت بر فعالیت، به عنوان دفتر زیارتی ثبت شوند که خدمات مربوط به سفرهای زیارتی داخلی و خارجی را انجام میدهند. برخی که به عنوان دفتر مسافرتی ثبت میشوند، در زمینه کلیه امور فروش بلیط، حمل و نقل مسافران به مکانهایی مشخص فعالیت می کنند و برخی از دفاتر در تحت عنوان سیاحتی جهانگردی، در زمینه هماهنگیهای لازم برای دریافت گذرنامه برای انواع سفرهای خارجی و اقدامات لازم برای سفرهای داخلی فعالیت دارند.
نکات مربوط به ثبت شرکت آژانس مسافرتی
برای ثبت شرکت آژانس مسافرتی لطفا به نکتههای زیر توجه کنید:
- شرکتهایی که در زمینه خدمات مسافرتی فعالیت میکنند، مجوز خود را از وزارت راه و ترابری دریافت میکنند.
- شرکتهایی که در زمینه سیاحتی جهانگردی فعالیت میکنند، مجوز خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت میکنند.
- شرکتهایی که در زمینه سفرهای زیارتی فعالیت میکنند، به دو دسته تقسیم میشوند. اگر در زمینه فروش بلیط، حمل و نقل به مکانی مشخص فعالیت میکنند، مجوز خود را از وزارت راه و ترابری دریافت میکنند؛ اما اگر مانند شرکتهای سیاحتی گردشگری در زمینه سفرهای زیارتی داخلی و خارجی، به صورت رزرو بلیط، هتل، راهنمایی دریافت گذرنامه و … فعالیت میکنند، باید مجوز خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کند.
- شرکتهای آژانس مسافرتی، در دسته شرکتهای خدماتی دستهبندی میشوند.
- درخواست و صدور مجوز تمام موارد نام برده در بندهای بالا برای یک فرد، محدودیتی ندارد.
- مجوز فعالیت برای اشخاص غیر ایرانی فقط به صورت ثبت شرکت و حقوقی انجام میشود.
برای انجام فعالیت در زمینه شرکت آژانس مسافرتی از جمله ثبت دفتر مستقل سیاحتی جهانگردی، لازم است که سه سال سابقه فعالیت در شرکتهای دارای مجوز را داشته باشید.
شرایط و مدارک ثبت شرکت آژانس مسافرتی
برای ثبت شرکت آژانس مسافرتی و ایجاد دفتر با عناوین زیارتی، سیاحتی گردشگری و خدمات مسافرت، لازم است که شرایط و مدارک زیر رعایت شود:
- ارائه مدارک لازم برای تعیین دفتر کار اعم از نوع مالکیت یا اجارهای بودن؛
- ارائه کد پستی و آدرس محل فعالیت؛
- پیروی از اسلام یا یکی از آیینهای رسمی ایران؛
- داشتن تابعیت قانونی؛
- عدم سوء پیشینه؛
- عدم اعتیاد به مواد مخدر؛
- داشتن حداقل 25 سال سن برای دفتر سیاحتی جهانگردی و زیارتی؛
- داشتن حداقل 30 سال سن برای دفتر خدمات مسافرت هوایی؛
- داشتن کاربری اداری یا تجاری برای دفتر کار؛
- معرفی یک فرد به عنوان مدیر فنی؛
- تسلیم مبلغی به عنوان تضمین به مرجع صادر کننده مجوز؛
- ارائه کارت پایان خدمت، کارت معافیت، اشتغال به تحصیل یا هرگونه مدرک جایگزین؛
- داشتن حداقل مدرک کارشناسی؛
- عدم بدهی مالیاتی و تشکیل پرونده در اداره مالیات؛
- داشتن مکانی با حداقل مساحت 40 متر مربع.
افرادی که میخواهند دفتر شرکت آژانس مسافرتی ثبت کنند باید یک نفر را به عنوان مدیر فنی خود معرفی کنند. مدیر فنی باید به یکی از زبانهای خارجه مسلط باشد؛ برای سفرهای خارجی ترجیحاً زبان انگلیسی و برای سفرهای زیارتی خارجی ترجیحاً زبان عربی پذیرفته میشود. در صورتی که شرکت برای فعالیت خود از فضای مجازی استفاده میکند، باید آدرس سایت خود را هم معرفی کند.
ثبت شرکت آژانس مسافرتی چقدر طول میکشد؟
در فرآیند ثبت شرکت آژانس مسافرتی توسط افراد حقیقی و حقوقی ۳۰ روز کاری جهت موافقت اصولی تاسیس دفتر خدمات مسافرت هوایی زمان لازم است. تایید فعالیت دفتر خدمات مسافرت هوایی هم 30 روز زمان نیاز دارد. دریافت مجوز خدمات سیاحتی، جهانگردی و گردشگری مسافرتی در فضای حقیقی و مجازی سریعتر بوده و 7 روز کاری طول میکشد. فعالیت دفتر خدمات زیارتی از زمان تکمیل فرم و درخواست، 120 روز کاری طول میکشد؛ اما اگر به دنبال گواهی مدیریت فنی دفتر خدمات زیارتی هستید، مجوز آن صرفا برای اشخاص حقیقی صادر شده و مدت زمان صادر شدن آن هم 60 روزه انجام میشود.
آنچه که روند صدور مجوز را طولانی میکند دریافت پیشمجوزها و مدارک لازم برای ارائه است. افرادی که بدون اطلاع دقیق از قوانین، مستندات نامعتبر یا مدارک ناقص اقدام به دریافت مجوز میکنند، تا چند برابر نیاز به زمان بیشتری برای ثبت شرکت مسافرتی خود خواهند داشت؛ ازاینرو پیش از هر اقدام به شما پیشنهاد میکنیم که از مشاوران حقوقی و خدمات وکالت پلتفرم مباشر استفاده کنید. استفاده از کارشناس حقوقی باعث میشود که امور اداری با اطمینان بیشتر و در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.
مدت اعتبار مجوز ثبت شرکت آژانس مسافرتی چقدر است؟
مدت زمان اعتبار مجوز موافقت اصولی تاسیس دفتر خدمات مسافرت هوایی به مدت 135 روز به قرار 3 ماه موافقت اصولی به همراه 45 روز تمدید آن است. متقاضی بعد از اتمام این مدت زمان و عدم دریافت مجوز فعالیت، این امکان را دارد تا مجددا برای دریافت مجوز فعالیت وارد عمل شود. مدت اعتبار فعالیت دفتر خدمات مسافرت هوایی برای اولین بار 12 ماه است. البته دریافت این مجوز برای نوبتهای بعدی، سه برابر بیشتر، یعنی 36 ماه اعتبار خواهد داشت.
مدت اعتبار مجوز خدمات سیاحتی جهانگردی و گردشگری در فضای حقیقی و مجازی به مدت ۱۲ ماه است. مجوز فعالیت دفتر خدمات زیارتی هم از زمان ثبت مجوز 12 ماه اعتبار دارد اما مجوز ارائه خدمات مرتبط با سفرهای زیارتی بدون تاریخ اعتبار و به صورت دائمی صادر می شود.
نحوه دریافت مجوز شرکت آژانس مسافرتی
برای ثبت مجوز شرکت آژانس مسافرتی باید به درگاه ملی مجوزها به آدرس https://mojavez.ir مراجعه کنید. در صفحه اصلی با کادر جستجو در مرکز تصویر مواجه میشوید. نوع آژانس مسافرتی خود را جستجو کنید؛ به عنوان مثال میتوانید دفتر خدمات زیارتی، خدمات سیاحتی، جهانگردی و گردشگری یا دفتر خدمات مسافرت هوایی را جستجو کنید.
از لیستی که برای شما به نمایش در میآید به پایین صفحه بیایید تا لیست کسبوکار را مشاهده کنید. حال نوع فعالیت مورد نظر خود را کلیک کنید. هر یک ممکن است در زیر مجموعه خود پیشمجوز دیگری نیاز داشته باشد. شما میتوانید در این قسمت شرایط، مدارک، استعلام بین دستگاهی، مدت زمان صدور مجوز، مدت اعتبار، مراجع صادر کننده مجوز، نوع بررسی مدارک و مبلغ مورد نیاز برای صدور مجوز را مشاهده کنید. در صورتی که مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز را تهیه کرده و فکر میکنید شرایط لازم را هم برای دریافت مجوز دارید، میتوانید از همین صفحه درخواست خود را صادر کنید.
درگاه ملی مجوزها شما را به سامانهی صادر کننده مجوز، هدایت میکند. شما اطلاعات تکمیلی خود را در سایت صادر کننده مجوز، تکمیل کرده و آن را ثبت میکنید. سامانه مجوزها مسئول نظارت بر فرآیند صدور مجوزها در مدت زمان مقرر است. سایت صادر کننده مجوز نمیتواند درخواست مبلغ اضافی از شما داشته باشد و یا پرونده را به زمانی دیگر موکول کند؛ مگر این که نقص پرونده داشته باشید یا در مدت زمان تعیین شده نتوانید مدارک مورد نیاز را در سامانه ارسال کنید. در این صورت سامانهی صادر کننده مجوز میتواند پرونده را رد کند. در صورت تکمیل بودن اطلاعات ثبتی و تکمیل بازدیدهای احتمالی مبتنی بر آدرس پستی، مجوز شما صادر خواهد شد.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
ثبت شرکت آژانس مسافرتی یکی از مهمترین امور قانونی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی فعال در زمینه سفرهای سیاحتی، گردشگری و زیارتی باید آن را دریافت کند. آژانس مسافرتی یک شرکت خدماتی است که کلیهی خدمات خود را در زمینه مسافرت به گردشگران ارائه میدهد. آژانسهای مسافرتی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد: شرکتهای گردشگری، زیارتی و شرکتهای مسافربری. ما در ادامه نکات، مدارک، شرایط و مراحل ثبت مجوز آژانس مسافرتی را در سایت درگاه ملی مجوزها توضیح دادیم. در آخر اگر نیاز به مشاوره دارید به صفحه مشاور ثبت شرکت در مباشر مراجعه کنید.