مشاوره حقوقی تلفنی یکی از راههای سریع و آسان دسترسی به وکیل متخصص است که امروزه به فراوانی استفاده میشود. گاهی مشاورههای حقوقی توسط سایتهای معتبر به صورت شبانه روزی انجام میشود که نشان از اهمیت این خدمات دارد. خدمات مشاوره حقوقی تلفنی معمولا به وسیلهی جمعی از مشاوران، وکلا و کارشناسان حقوقی انجام میشود که این مورد به مراجعان حق انتخاب بیشتری را میدهد. مشاوره حقوقی تلفنی میتواند در زمینه امور خانواده، تجارت و امور کار انجام شود. ما در این مقاله میخواهیم شما را با مراحل دریافت مشاوره، نکات ضروری، موارد استفاده، کاربرد، مزایا و محدودیتهای مشاوره حقوقی تلفنی آشنا کنیم.
فرشاد رحمانی
عطیه شمس اللهی
فاطمه صفائی پورزمانی
سید امیرحسین لسانی
اکبر آقاپور اناری
چرا از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده میکنیم؟
دریافت مشاوره حقوقی از وکیل متخصص با استفاده از تماس تلفنی میتواند مزیتهایی نسبت به مراجعه حضوری و سنتی داشته باشد، که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
- هزینه مشاوره تلفنی بسیار مقرون به صرفه بوده و به جای پرداخت هزینه به صورت جلسهای، از شیوه پرداخت براساس دقیقه استفاده میشود. در این روش هر شخص به اندازهی نیاز خود به مشاوره حقوقی هزینه پرداخت میکند و دیگر نیاز نیست هزینهی یک جلسه کامل را بپردازد.
- صرفهجویی در زمان، یکی دیگر از مواردی است که باعث میشود افراد پرمشغله این روش را ترجیح دهند. در شیوهی دریافت مشاوره به صورت تلفنی، شما میتوانید از مشاورانی استفاده کنید که دفترشان در منطقه شلوغ شهر قرار داشته یا در فاصلهی دوری از محل سکونت شما قرار دارند.
- با استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی دیگر کسی نیست که به علت زندگی در منطقه محروم، به خدمات مشاوره وکیل تخصصی دسترسی نداشته باشد. در این شیوه روستاییان هم میتوانند از خدمات مساوی حقوقی بهرهمند شوند.
- دسترسی به بهترین مشاوران حقوقی و وکیل تخصصی فقط با استفاده از روشهای غیرحضوری، مانند مشاوره تلفنی امکان پذیر است.
- مشاوران حقوقی تلفنی ساعات بیشتری در دسترس هستند؛ در حالی که استفاده از مشاوره حقوقی حضوری محدودیت زمانی زیادی دارد. مراجعان میتوانند تا پیش از حضور در دادگاه و تا پاسی از شب، مشاورههای کلیدی لازم را از طریق مشاوره تلفنی دریافت کنند؛ این موضوع باعث کاهش استرس و دلگرمی مراجعان است.
سرعت دریافت مشاوره حقوقی در این شیوه بسیار بالا بوده و شما میتوانید با اطمینان بالا محرمانهترین موضوعات را با وکیل خود در میان بگذارید.
مراحل دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل متخصص چگونه است؟
برای دریافت خدمات مشاوره ابتدا وارد سایت معتبر و رسمی خدمات مشاوره، مانند پلتفرم مباشر میشوید. موضوع خود را انتخاب میکنید، تا متخصصان موضوع مورد نظر، برای شما به نمایش درآیند. در لیست مشاوران حقوقی میتوانید بهترین وکیل را بر اساس امتیاز، سابقه و تحصیلات انتخاب کنید. حال موضوع دقیق خود را وارد کرده و روش دلخواه مشاوره خود را مشخص میکنید. یکی از شیوههایی که در کنار روشهای غیرحضوری مانند ارتباط آنلاین و تصویری، ارتباط آنلاین نوشتاری در مقابل شما قرار دارد، تماس تلفنی است که در این مقاله به آن میپردازیم. در پایان میتوانید با پرداخت هزینه پایین به خدمات مشاوره حقوقی دسترسی داشته باشید. با توجه به ساده بودن رابط کاربری سایت، اغلب افراد با سطح اطلاعات و سواد پایین هم میتوانند از این شیوه استفاده کنند.
نکاتی که قبل از تماس با وکیل متخصص باید بدانید
در ادامه به تعدادی از نکات مهم در دریافت خدمات مشاوره تلفنی اشاره میکنیم:
- لطفا پیش از وصل شدن به وکیل، تمام مدارک را در مقابل خود قرار دهید. وکیل در حین مشاوره ممکن است از شما بخواهد بخشی از مدارک خود را برای او بخوانید. این مدارک میتواند شامل اسناد، نامه، بخشنامه اداری به همراه پیوست، قرارداد یا هر مدرک مرتبط دیگری باشد. گاهی مدارک به ظاهر سبک میتوانند در تغییر جریان پرونده نقش داشته باشند.
- توضیحات ابتدایی کاملی را با توجه به مشکل خود تهیه کنید. این توضیحات باید شامل پیش زمینههای مرتبط و حقوقی باشد. از ارائه اطلاعات حاشیهای تا حد ممکن اجتناب کنید.
- سوالات خود را تا حد ممکن یادداشت کرده و آن را به ترتیب موضوع و اهمیت بچینید.
- پیش از تماس، یک برآوردی از زمان مورد نیاز برای پرسیدن سوال و دریافت پاسخ داشته باشید. این موضوع باعث میشود که زمان کافی را برای مشاوره تلفنی انتخاب کنید.
- با زبانی ساده، صریح و بیتکلف صحبت کنید؛ به عنوان مثال در هنگام بررسی دعاوی دشنام یا فحاشی، دقیقا عین کلمه مورد استناد قرار میگیرد نه معادلات آن.
- با دقت به توضیحات گوش دهید؛ زیرا راهکارهای ارائه شده را باید دقیقا به همان صورت که گفته میشوند، اجرا کنید.
- در دادن اطلاعات به وکیل صداقت داشته باشید. وکیل حقوقی در صورتی میتواند به شما کمک جامعی کند که از تمام جوانب کار مطلع باشد.
- در صورتی که هر بخش از صحبتهای وکیل برای شما مبهم است، از او بخواهید که مجددا توضیحات تکمیلی بیشتری در اختیار شما قرار دهد.
- میتوانید صحبتهای وکیل را یادداشت کنید تا پس از مکالمه آن را مرور کنید.
رعایت این نکات در دریافت خدمات مشاوره تلفنی مانع سردرگمی و هدررفت زمان میشود.
از مشاوره حقوقی تلفنی در چه مواردی استفاده میشود؟
استفاده از مشاوره حقوقی محدودیت چندانی نداشته و میتواند شامل طیف وسیعی از مسائل حقوقی شود. در ادامه تعدادی از مهمترین موارد را نام میبریم:
- مشاوره حقوقی تلفنی میتواند در رابطه با امور خانواده باشد. امور خانواده شامل طیف وسیعی از مشکلات حقوقی از جمله: طلاق، مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، ازدواج، نکاح دائم و موقت، شروط ضمن عقد، ملاقات، نفقه فرزند، تغییر نام فرزند و سهم الارث هستند.
- مشاوره حقوقی میتواند شامل امور مربوط به امور ملکی و قراردادهای مرتبط با آن باشد. منظور از امور ملکی موضوعاتی از جمله: قراردادهای خرید و فروش، تنظیم سند، تخلیه ملک، اجاره، تضمین اجاره، مشکلات همسایگی ملکه، تصرف غیرمجاز ملک عمومی، رفع تصرف عدوانی، حصارکشی و تقسیم ملک هستند.
- امور کیفری یکی از موضوعات بسیار حساسی است که قوه قضاییه با آن برخورد جدی خواهد کرد. امور کیفری شامل: نزاع و درگیری، شکایت، دفاع، فحاشی، کلاهبرداری، هک، انتشار مطالب خلاف واقع، خسارات وارده، مسئولیت مدنی و تصادفات میشود.
- استفاده از مشاوره حقوقی برای امور تجاری بسیار مرسوم است. البته دقت کنید که مشاوره امور تجاری میتواند در زمینههای غیرحقوقی مانند بازاریابی، تبلیغ و گسترش فعالیت کسبوکار باشد که ارتباطی به مشاوره حقوقی پیدا نمیکند. امور تجاری از جنبه حقوقی شامل: مراحل ثبت، تغییرات شرکت، تنظیم قرارداد، فسخ قرارداد، اختلافات تجاری و پیگیری دعاوی مربوط به امور تجاری است.
- اگر برای شرکت یا کارگاه خود قصد دریافت خدمات مشاوره حقوقی را دارید، استفاده از مشاوره امور کار میتواند به شما در زمینه کاهش ریسک جذب نیرو کمک کند. امور کار شامل: تنظیم قرارداد، فسخ قرارداد، حقوق و مزایا، بیمه، تبعیض در محیط کار و شکایت در روابط کارگر و کارفرما هستند.
مشاوره حقوقی عمومی، حقوق شهروندی، تنظیم انواع قرارداد و مشاوره حقوقی مهاجرت از دیگر مشاورههای حقوقی تلفنی هستند که به صورت متداول انجام میشوند.
مزایای مشاوره حقوقی تلفنی از سایت معتبر
سایتهای معتبری مانند مباشر دارای مزایایی به شرح زیر هستند:
- تعداد و تنوع مشاوران حقوقی بالا است. مراجعان میتوانند پس از مقایسه مشخصات وکلای تخصصی، بهترین وکیل را برای خود انتخاب کنند.
- ارائه خدمات مشاوره حقوقی با توجه به موضوعی خاص انجام میشود. این در حالی است که بسیاری از پلتفرمهای قدیمی، وکلای حقوقی، مشاوران و کارشناسان را دسته بندی نکرده و این موضوع مانع دریافت خدمات تخصصی میشود.
- حجم اطلاعاتی که در مشاوره حقوقی تلفنی به مراجع منتقل میشود اغلب فشردهتر و بیشتر است. این مورد برحسب مراجعات حضوری و غیرحضوری با وکلای مختلف مشخص خواهد شد.
- در مشاوره تلفنی، مدارک و اسنادی که مطرح میشوند محرمانه بوده و به علت پنهان بودن نام وکیل از طرف مقابل دعاوی، امنیت اطلاعات بیشتر هم خواهد شد.
در مشاوره حقوقی تلفنی، وکلایی که نتوانند رضایت مراجعان را کسب کنند، نمیتوانند برای مدت طولانی به کار خود ادامه دهند؛ زیرا نمرات مراجعان بسیار شفاف بوده و در سایت منتشر میشود.
معایب مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل
اغلب سایتهای معتبر با استانداردهای جهانی مانند پلتفرم مباشر، در کنار ارائه خدمات مشاوره تلفنی، خدمات مشاوره آنلاین و تصویری را هم ارائه میدهند. این موضوع هم برای تنوع بخشیدن به راههای ارائه خدمات برحسب امکانات مراجع بوده و هم میتواند محدودیتهای مشاوره تلفنی را به طور کامل پوشش دهد.
در مشاوره حقوقی تلفنی، مراجع نمیتواند مدارک خود را به طور مستقیم در اختیار مشاور قرار دهد؛ در حالی که در مشاوره آنلاین، مراجعان میتوانند از مدارک خود تصویر یا اسکن تهیه کرده و فایل آن را برای بررسی مستقیم وکیل یا کارشناس حقوقی ارسال کنند. مطمئنا اگر وکیل مستقیما مدارک را بررسی کند، درصد خطا کاهش پیدا کرده و سرعت تشخیص مشکلات پرونده افزایش پیدا میکند. در مجموع مشاوره حقوقی تلفنی محدودیتهای زیادی نداشته و یکی از روش های کارآمد با بازدهی بالا محسوب میشود.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
دلایل زیادی وجود دارد که بسیاری از مراجعان، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل متخصص را به مشاوره حضوری ترجیح میدهند. تعدادی از علتهای آن، صرفهجویی در هزینه و وقت، دسترسی بالا به بهترین مشاوران و وکیل حقوقی و خدمات مشاوره سریع است. مراجعان باید برای مشاوره تلفنی با کیفیت، نکاتی را رعایت کنند؛ از جمله، جمع آوری اسناد، مدارک و تهیه لیست توضیحات. شما میتوانید با استفاده از پلتفرم مباشر، در زمینه مشاوره و آموزش خدمات حقوقی با کیفیتی را دریافت کنید.