در دسته تمام مالیاتهایی که سازمان امور مالیاتی کشور برای مودیان در نظر گرفته، اظهارنامه مالیاتی برای وانت هم وجود دارد. طبق این اظهارنامه، افرادی که صاحب وانت و وسیله نقلیه هستند، باید مالیات خود را به دلیل درآمد ناشی از وانت به سازمان امور مالی کشور پرداخت کنند. چنین افرادی میتوانند این فرآیند را با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا دفاتر پست انجام دهند. برای این منظور باید مدارک خاصی همراه خودشان داشته باشند که در این مقاله توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
برای ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت 1403 به چه مدارکی نیاز است؟
همانطور که میدانید مالیاتها به دو دسته مالیاتهای مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشوند. مالیات بر مشاغل خودرویی زیر مجموعه مالیاتهای مستقیم محسوب میشود و کلیه صاحبان خودروهای باری، راهسازی، عمومی و تاکسی باید تا قبل از پایان مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، باید درآمد ناشی از وسیله نقلیه خود را در قالب اظهارنامه به سازمان مربوطه پرداخت کنند. برای ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت در دفاتر پستی و پیشخوان معمولا هزینهای از شما گرفته نمیشود.
برای ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
- سند مالکیت وانت یا همان برگ سبز خودرو که به اسم شخص یا راننده است.
- کارت ملی مالک خودرو
- شناسنامه مالک خودرو
- وکالتنامه نماینده قانونی
سامانه و نحوه استعلام مالیات بر درآمد وانتها به چه صورت است؟
وقتی که به دفاتر پستی یا پیشخوان مراجعه میکنید، میتوانید به سامانه اظهارنامه مالیاتی “my.tax.gov.ir” دسترسی داشته باشید؛ البته کارمندان این دفاتر تمامی این فرآیندها را برای شما انجام خواهند داد. با تمامی مدارک میتوانید به یکی از دفاتر پستی یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنید. پس از وارد کردن اطلاعات وسیله نقلیه باری و مالک آن، در صورت وجود نقص یا مغایرتی در پرونده، قبض مالیاتی به صورت مقطوع و سیستمی محاسبه و صادر میشود.مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار تا پایان خرداد ماه سال فعالیت است.
با ورود به سامانه میتوانید به استعلام مالیات خودرو و وانت نیز دسترسی داشته باشید.
تمامی صاحبان وسایل نقلیه وانت باید حداکثر تا تاریخ 31 خرداد اظهارنامه مالیاتی وانت بار را تکمیل و پر کنند.در برخی از موارد ممکن است مودیان پرونده ناقص داشته باشند. چنین افرادی باید قبل از پایان مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، پرونده خود را تکمیل کرده و بعد از آن به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند؛ زیرا بدون تشکیل پرونده مالیاتی امکان صدور قبض مالیات برای فرد وجود ندارد و نمیتواند مالیات خود را پرداخت کند.
چه قوانین مالیاتی برای وانتها در نظر گرفته شده است؟
طبق دستورالعمل جدید سازمان امور مالیاتی کشور، صاحبان وانت مزدا، نیسان، وانت پراید، وانت پیکان و وانت سمند باید مالیاتهای خود را پرداخت کنند. این تقسیمبندی با توجه به امکانات، وضعیت اقتصادی و شرایط جوی در نظر گرفته میشود که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد:
- گروه اول: شهر تهران
- گروم دوم: استانهای اصفهان، البرز، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، هرمزگان، فارس، قزوین، گیلان، مازندران و سایر شهرهای استان تهران (به غیر از تهران)
- گروه سوم: استانهای کرمان، گلستان، سمنان، زنجان، آذربایجان غربی، قم، همدان، مرکزی، یزد، بوشهر و خوزستان
- گروه چهارم: استانهای چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و خراسان شمالی
- گروه پنجم: استانهای اردبیل، کردستان، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسانجنوبی
این گروهبندی را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
گروهبندی استانها (شهرها و شهرستانها) | استان گروه یک | استانهای گروه دو | استانهای گروه سه | استانهای گروه چهار | استانهای گروه پنج |
مراکز استان | ۱۰۰% | ۹۵% | ۹۰% | ۸۵% | ۸۰% |
شهرستانهای طبقه الف | ۹۵% | ۹۰% | ۸۵% | ۸۰% | ۷۵% |
شهرستانهای طبقه ب | ۹۰% | ۸۵% | ۸۰% | ۷۵% | ۷۰% |
نکات قابل توجه در مورد اظهارنامه مالیاتی برای وانت
اگر یک فرد مالک دو وانت یا بیشتر باشد، برای وانت اول او طرح معاف از مالیات طبق ماده 109 قانون مالیاتهای مستقیم در نظر گرفته میشود.
مودیانی که در سال اخیر به صورت کامل فعالیت نداشتهاند، اظهارنامه بر اساس کارکرد واقعی دریافت میکنند. چنین افرادی باید با مراجعه به دفاتر پستی یا پیشخوان، نسبت به تکمیل فرم مربوطه اقدام کنند.
مالیات اظهارنامه در نظر گرفته شده برای صاحبان انواع وانتهای پلاک سفید و همچنین خودروهای وانت بار آژانسها یا مراجع دولتی، خصوصی، نهادها و شهرداریها هم مطابق با همین دستورالعمل است.
اگر یک فرد طی یک سال اخیر، وانت خود را به صورت قطعی به شخص دیگری واگذار کرده باشد، معادل ۱۰ درصد بیشتر از این دستورالعمل بر حسب مدت فعالیت و رعایت سایر بندهای این دستورالعمل مطالبه خواهد شد.
جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت به چه صورت است؟
مانند تمامی مودیان اظهارنامههای مالیات، صاحبان وانت بارها هم باید نسبت به پرداخت مالیات مقرر عملکرد سال ۱۴۰۱ حداکثر تا پایان خرداد ماه اقدام کنند. عدم پرداخت این مالیات در تاریخهای مقرر شده، باعث جریمههای مختلف برای صاحبان وانتها خواهد شد. گروهبندی استانها معمولا با این سوال مواجه میشوند که این میزان جریمه در نظر گرفته شده چقدر است؟
جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت، شامل جریمه غیر قابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل و ۱۰ درصد مالیات متعلق برای سایر مودیان خواهند شد.
مالیات وانت پیکان
برای آن دسته از مودیانی که قصد استعلام مالیات وانت پیکان خود را دارند،سازمان امور مالیاتی کشور یک دستهبندی بر اساس استانها در نظر گرفته است. این تقسیمبندی بر اساس توانایی و قدرت اقتصادی هرکدام از این استانهاست. با مراجعه به این جدول مودیان میتوانند گروه استان خود را شناسایی کرده و درصد مالیات مربوطه را محاسبه میکنند. در نظر داشته باشید که هر استان به سه دسته مراکز استان، شهرستان های طبقه الف و شهرستان های طبقه ب تقسیم میشود. نکته قابل توجه اینجاست که درصد مالیات هریک از این دستهها به ترتیب کاهش پیدا میکند.
آنچه در این مقاله آموختیم:
همانطور که گفته شد، مانند سایر اشخاص حقیقی و حقوقی که وظیفه دارند به موقع مالیاتهای خود را پرداخت کنند، پرداخت اظهارنامه مالیاتی برای وانت هم در وقت مقرر و تعیینشده ضروری است. چنین اشخاصی با عدم پرداخت مشمول جریمههای مختلفی خواهند شد. صاحبان خودرو بهطورکلی تا پایان خرداد ماه هر سال مهلت دارند نسبت به پرداخت اظهارنامههای خود اقدام کنند. این افراد برای پرداخت مالیات بر مشاغل خودرو، باید با در دست داشتن مدارک گفته شده، به دفاتر پستی یا پیشخوان مراجعه کنند.
اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.
امیدواریم در این مقاله به تمامی سوالات شما در این باره پاسخ داده باشیم؛ بااینحال اگر باز هم سوالی در این زمینه دارید، میتوانید در انتهای همین مقاله با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول در مورد اظهارنامه مالیاتی برای وانت
اظهارنامه مالیاتی برای وانت بار چیست؟
اظهارنامه مالیات بر درآمد وانت، یعنی اظهارنامهای که طی آن صاحبان این خودرو وظیفه دارند در تاریخهای تعیین شده نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. در صورت عدم پرداخت، این افراد مشمول جریمه خواهند شد.
مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت تا چه زمانی است؟
آخرین فرصت ثبت اظهارنامه مالیات بر درآمد وانتها پایان خرداد ماه همان سال جاری است.
برای پرداخت مالیات وانت 1403 چه اقدامی باید انجام شود؟
صاحبان خودروهای وانت با در دست داشتن مدارک گفته شده در این مقاله باید به دفاتر پستی یا پیشخوان مراجعه کنند.
در صورت عدم پرداخت اظهارنامه مالیاتی وانت، چه جریمهای در انتظار مودیان است؟
در صورت عدم پرداخت، مودیان مشمول جریمه 20 درصدی از مالیات قطعی شده خواهند بود.