ممکن است شما هم بعد از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن، از خود بپرسید که آیا اظهارنامه مالیاتی برای سازمان امور مالیات کشور ارسال شده است؟ آیا اظهارنامه مالیاتی مورد تایید کارشناس حقوقی قرار گرفته است؟ همانطور که میدانید تمام مراحل بررسی اظهارنامه مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی، به صورت غیرحضوری انجام میشود و نتیجه هم به صورت اینترنتی و از طریق سامانه سازمان اداره امور مالیات، به اطلاع شخص میرسد. بنابراین برای آنکه بتوانید از روند ارسال اظهارنامه مالیاتی ارسال شده مطلع شوید و پرونده مالیاتی خود را استعلام بگیرید؛ باید به سایت tax.gov.ir مراجعه کنید. ما در ادامه مقاله《از کجا متوجه شویم اظهارنامه مالیاتی ارسال شده است؟ | نحوه استعلام پرونده مالیاتی》درباره روش بررسی پرونده مالیاتی فرستاده شده به سازمان مالیات، اطلاعات کامل و جامعی را در اختیارتان قرار میدهیم، بنابراین تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
از کجا متوجه شویم اظهارنامه مالیاتی ارسال شده است؟
برای پیگیری وضعیت اظهارنامه ارسال شده و استعلام پروندههای مالیاتی، مودیان مالیاتی باید به سایت my.tax.gov.ir مراجعه کنند و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، وارد صفحه شخصی خود شوند. علاوه بر آن این افراد میتوانند با انتخاب گزینه سایر خدمات مالیاتی (در سایت my.tax.gov.ir) و کلیک روی عبارت استعلام بدهی مالیاتی، به پرونده مالیاتی خود دسترسی داشته باشید و از ارسال شدن اظهارنامه مطمئن شوید.
ضرورت بررسی وضعیت اظهارنامه مالیاتی ارسال شده
یکی از مسائلی که بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی ضرورت پیدا میکند، بررسی روند تایید آن است. همانطور که میدانید کارشناس حقوقی موظف است پرونده مودیان مالیاتی را بررسی کرده و در صورت صحیح بودن اطلاعات، آن را تایید کند. از آنجایی که ممکن است در حین تایید اظهارنامه، مسائلی مانند عدم تطابق اطلاعات هویتی یا مالیاتی دیده شود و اظهارنامه ارسال شده مورد تایید کارشناس قرار نگیرد، بنابراین شخص حقیقی یا حقوقی باید در زمانهای مشخص وارد سایت سازمان مالیات شود و روند تایید اظهارنامه مالیاتی را به طور مکرر چک کند. در صورتی که اطلاعات ارسال شده ناقص یا اشتباه بود و اظهارنامه مورد تایید کارشناس قرار نگرفت، مودی مالیاتی وظیفه دارد بعد از برطرف کردن مشکلات پیش آمده، مجددا اظهارنامه مالیاتی را ارسال کند. توجه داشته باشید که اگر در موعد مقرر مشکلات پرونده مالیاتی پیش آمده برطرف نشود؛ سازمان امور مالیات، خود مبلغی را بهعنوان مالیات مشخص میکند و مودی موظف است آن را پرداخت کند؛ ازاینرو ضرورت بررسی وضعیت اظهارنامه مالیاتی ارسال شده، مشخص میشود.
روشهای مشاهده اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی
مودیان مالیاتی از دو طریق میتوانند اظهارنامه مالیاتی ارسال شده را مشاهده کنند:
- مشاهده سوابق اظهارنامه مالیاتی از طریق نرمافزار؛
- مشاهده اظهارنامه مالیاتی از طریق سایت.
ما در ادامه درباره این دو روش بیشتر صحبت میکنیم.
مشاهده سوابق اظهارنامه مالیاتی از طریق نرمافزار
یکی از روشهای مشاهده سوابق اظهارنامه مالیاتی استفاده از نرمافزار سازمان امور مالیاتی کشور است که به راحتی دانلود و نصب میشود. پس از نصب نرم افزار، شخص متقاضی باید کد ملی و کد رهگیری مورد نیاز را در کادرهای خواسته شده بنویسد تا وارد صفحه شخصی خود شود. با ورود به صفحه شخصی، امکان جستجو و مشاهده اظهارنامه مالیاتی از طریق فایل ts file، فراهم میشود. گفتنی است که در این نرم افزار امکان چاپ اظهارنامه هم وجود دارد و متقاضیان میتوانند فایلهای مورد نیاز خود را پرینت بگیرید.
مشاهده اظهارنامه مالیاتی از طریق سایت
روش دوم مشاهده اظهارنامه مالیاتی استفاده از مرورگرهای گوگل است، برای این کار متقاضی باید عبارت «سایت سازمان امور مالیاتی» را در گوگل سرچ کرده و روی سایت my.tax.gov.ir کلیک کند. سپس با وارد کردن اطلاعات شخصی خواسته شده، وارد صفحه شخصی خود شود و وضعیت اظهارنامه مالیاتی ارسال شده را مشاهده کند.
آنچه از این مقاله آموختیم:
همانطور که در این مقاله خواندیم، مودیان مالیاتی موظفاند پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن برای کارشناس حقوقی، مجددا وارد سایت my.tax.gov.ir شده و پرونده مالیاتی خود را بررسی کنند. در صورتی که اظهارنامه مالیاتی ارسال نشده باشد یا به دلایل مشکلات هویتی و مالی برگشت خورده باشد، شخص متقاضی باید آن مشکلات را برطرف کرده و اظهارنامه را مجددا ارسال کند. ما در این مقاله به طور کامل درباره نحوه استعلام پرونده مالیاتی صحبت کردیم و شما با خواندن این مطالب میتوانید از ارسال شدن اظهارنامه مالیاتی خود مطمئن شوید.
اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.