...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی + آخرین مهلت اشخاص حقوقی

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

امتیاز دهید

فهرست مطالب

مودیان حقوقی باید تا مدت زمان مشخص‌شده اظهارنامه مالیاتی خودشان را ارسال کنند؛ در غیر این صورت با جریمه  و محرومیت‌های مختلف مواجه خواهند شد. تدوین و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی با سایر اشخاص متفاوت است و روند خاص خودش را دارد. در ادامه نحوه تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را بررسی می‌کنیم.

اشخاص حقوقی مشمول ارسال اظهارنامه مالیاتی

  • اشخاص حقوقی مشغول به کار در ایران
  • اشخاص حقوقی مشغول به کار در خارج از کشور اما با درآمد از داخل ایران
  • اشخاص حقوقی ساکن خارج از کشور با درآمد از داخل ایران
  • اتباع غیر ایرانی حقوقی با درآمد از داخل ایران

اشخاص حقوقی مشمول ارسال اظهارنامه مالیاتی

آخرین مهلت اشخاص حقوقی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲

آخرین مهلت ارسال اظهارنامه معمولا ۴ ماه کامل پس از پایان سال مالی است. در نتیجه آخرین مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی ۳۱ تیرماه بود و طبق پیامک اداره امور مالیاتی، این مهلت تمدید نشده است. در نتیجه اگر تا به حال اظهارنامه سال ۱۴۰۲ خود را ارسال نکرده‌اید، با جریمه مالیاتی و عواقب دیگر مواجه خواهید شد.

آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

  1. ورود به درگاه خدمات مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir با استفاده از نام کاربری و رمز عبور تعیین‌شده؛ در صورت فراموشی رمز عبور، می‌توانید رمز عبور جدیدی را از طریق پیامک از «بخش فراموشی کلمه عبور» دریافت کنید.
  2. وارد بخش فهرست پرونده‌های مالیاتی شده و از بخش جزئیات پرونده، وارد اظهارنامه اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) شوید.
  3. ایجاد اظهارنامه جدید را بزنید تا وارد بخش تکمیل اطلاعات پرونده مالیاتی شوید. از بخش اظهارنامه‌ها هم می‌توانید اظهارنامه‌های قبلی خودتان را مشاهده کنید.
  4. اکثر اطلاعات این بخش‌ها مانند مشخصات شرکت و شخص حقوقی به شکل پیش‌فرض پر شده‌اند یا از اظهارنامه‌های قبلی وارد می‌شوند. اطلاعات این مرحله را باید یک شخص مجرب و آگاه وارد کند تا مشکلی در آینده پیش نیاید.
  5. پس از تکمیل تمام اطلاعات، میزان مالیات شخص حقوقی توسط سیستم مشخص می‌شود و نوبت به نهایی کردن اظهارنامه می‌رسد. اطلاعات تکمیل‌شده در سایت به رنگ سبز در می‌آیند و در غیر این صورت محو نمایش داده می‌شوند.
  6. در آخرین مرحله اظهارنامه مالیاتی را تایید کرده و قبض مالیاتی را دریافت می‌کنید.

کارهات رو بسپار به مباشر

آموزش جداول اظهارنامه اشخاص حقوقی

در سایت اداره امور مالیاتی تعدادی جدول و بخش مختلف وجود دارد که باید آن‌ها را بر اساس اطلاعات خودتان پر کنید. در این مرحله است که وارد کردن اطلاعات نادرست می‌تواند عواقب مختلفی داشته باشد. توجه داشته باشید که پس از پر کردن هر مرحله، گزینه ذخیره و ادامه را بزنید و بدون زدن این گزینه، به مراحل دیگر نروید.

با این حال بسیاری از جدول‌ها اجباری به تکمیل کردن ندارند و اطلاعات مربوط به آن‌ها به شکل پیش‌فرض از سامانه ثبت نام وارد شده‌اند. برای تغییر این اطلاعات باید اطلاعات را از سامانه ثبت نام تغییر داده و با زدن گزینه به‌روزرسانی از سامانه ثبت نام در این صفحه، اطلاعات موجود را آپدیت کنید. در ادامه تمام جداول را به شکل تخصصی بررسی کرده و آموزش می‌دهیم.

حساب‌های بانکی

اولین بخش، حساب‌های بانکی است که حساب‌هایی را که در سامانه ثبت نام ثبت کرده‌اید، نشان می‌دهد. اگر حسابتان در این لیست وجود ندارد، باید دوباره به سامانه ثبت نام رفته و حساب را در آن بخش به پرونده مالیاتی خود اضافه کنید. پس از آن می‌توانید با زدن گزینه به‌روزرسانی اطلاعات از سامانه ثبت نام، حساب مورد نظر را در لیست حساب‌ها ببینید.

در این بخش باید موجودی اول دوره، گردش حساب که شامل جمع بدهکار و بستانکار است و مانده حساب را وارد کنید. بهتر است برای این کار از نرم‌افزارها و سیستم مالی استفاده کنید. در این نرم‌افزارها تیک اولین دوره را بردارید تا اطلاعات بدهکار و بستانکار صحیح را به شما نمایش دهد.  پیشنهاد می‌کنیم موجودی اول دوره را از موجودی‌های پایان دوره اظهارنامه‌های قبلی استخراج کنید.

جدول ۱ – هیات مدیره

این جدول هم از سامانه ثبت نام وارد شده است و معمولا نیازی به پر کردن آن نیست.

جدول ۲ – تعداد کارکنان

بسیاری از صاحبان شرکت‌ها این بخش را پر نکرده و ۰ قرار می‌دهند. با این حال ما توصیه می‌کنیم که حتما تعداد کارکنان تولیدی، خدماتی و تعداد کارکنان اداری و مالی خودتان را بنویسید. وارد کردن این اطلاعات از مشکلات آینده جلوگیری می‌کند. تعداد کارکنان اول سال، افزایش و کاهش تعداد و تعداد پایان سال مورد نیاز است.

الف – اطلاعات اختصاصی

یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها در پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی است که ۲۶ سوال با جواب «بلی» یا «خیر» را شامل می‌شود. با زدن «بلی» در پاسخ هر یک از سوال‌ها، جدولی به نوار بالای سایت اضافه می‌شود که باید اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید. در واقع بسیاری از جدول‌ها در حالت عادی نیازی به پر کردن ندارند و اگر گزینه «بلی» را در این بخش انتخاب کنید، جدول‌ها به سایت اضافه می‌شوند.

جدول ۳ – مجوزهای فعالیت

اگر در بخش اطلاعات اختصاصی، جواب سوال اول را «بلی» بزنید، این جدول را باید پر کنید. معمولا نیازی به پر کردن ندارد و اطلاعات موجود از سامانه ثبت نام وارد می‌شود.

جدول ۴ – دفاتر قانونی

آدرس دفاتر قانونی شرکت‌ها است که در صورت لزوم با استعلام از سامانه ثبت پر می‌شود. اگر اطلاعات نیاز به تغییر داشتند، می‌توانید از همان صفحه آن‌ها را ویرایش و ذخیره کنید.

جدول ۵ – پذیرش بورس

اگر پذیرش بورس داشته و سهامی داشته باشید،‌ باید اطلاعات را در این بخش وارد کنید. وضعیت پذیرش، نوع بازار بورس، شماره گواهی و تعداد سهام از اطلاعات مورد نیاز است.

مباشر خودت رو داشته باش

جدول ۶ – اطلاعات مالکین

این بخش مربوط به شرکت‌های اجاره‌ای و قراردادهای اجاری است و باید مشخصات مالکین خود را وارد کنید.

جدول ۷ – فهرست واردات و صادرات

این جدول دارای دو بخش جداگانه واردات و صادرات است و اطلاعات هرکدام را می‌توانید با زدن گزینه «+» به سایت اضافه کنید. این اطلاعات را باید با استفاده از پروانه سبز گمرکی یا کوتاژ در سایت وارد کنید. اطلاعاتی مانند شماره کوتاژ، شماره اختصاصی اشخاص خارجی، مبلغ ارزی و ریالی، و درصد برگشت ارز مورد نیاز هستند.

جدول ۸ – موجودی کالا

این جدول به طور جزئی و دقیق شامل اطلاعات کالاهای شرکت‌تان می‌شود و از موجودی کالای ساخته‌شده تا کالاهای امانی و مواد اولیه را باید در این جدول وارد کنید. شرکت‌های بازرگانی که کالایی را به شکل تمام‌شده خریداری کرده‌اند، باید اطلاعات را در بخش کالای ساخته‌شده وارد کنند.

جدول ۱-۸ – ماده ۱۱ جهش تولید

این بخش برای هزینه‌های تحقیق و توسعه یا همان Research and Development است که مختص شرکت‌های دانش بنیان است و عنوان و هزینه طرح‌ها و پروژه‌ها باید وارد شوند.

جدول ۲-۸ – بند ت ماده ۱۱ جهش تولید

این بخش مخصوص شرکت‌های دانش بنیانی است که سرمایه‌ای از شما گرفته‌اند و با آن سرمایه فعالیت می‌کنند. شما باید اطلاعات این شرکت‌ها را در این بخش درج کرده و میزان سرمایه اختصاص‌داده‌شده را تعیین کنید.

جدول ۹ – اطلاعات فروش

این بخش مربوط به فروش شرکت‌های بازرگانی است. در این بخش اینتا کد به شکل اتوماتیک از سامانه ثبت نام وارد جدول نمی‌شود. شما با یک بار کلیک روی بخش نوع فروش، می‌توانید اینتا کد مربوط به فروش مورد نظر را انتخاب کرده و وارد جدول کنید. خالص فروش سال قبل را در صورت موجود بودن، از اظهارنامه سال قبل عیناً وارد کنید.

جدول ۱-۹ – فروش دانش بنیان

این جدول مختص میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان است. می‌توانید همانند مرحله بالا اطلاعات را وارد کنید.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

جدول ۱۰ – درآمد ناخالص پیمان‌کاری

جدول ۱۰ میزان فروش شرکت‌های پیمان‌کاری را نشان می‌دهد. می‌توانید همانند جدول ۹، اینتا کد را در این بخش وارد کنید. اگر صورت وضعیت تاییدنشده‌ای دارید، اطلاعات آن را در بخش مبلغ کار گواهی‌شده یا صورت وضعیت‌ها وارد نکنید. اگر تعداد پیمان‌های‌تان بسیار زیاد است، می‌توانید مجموع صورت وضعیت‌های تایید‌ شده همه آن‌ها را در بخش سایر قراردادها وارد کنید.

جدول ۱-۱۰ – فعالیت موسسه بیمه ایرانی

این جدول مختص شرکت‌های بیمه ایرانی است و فقط این شرکت‌ها باید این بخش را پر کنند.

جدول ۱۱ – بهای تمام‌شده کالای فروش‌رفته

این بخش از مواد‌، دست‌مزد و سربار تشکیل شده است اما شرکت‌های بازرگانی هم باید اطلاعات مورد نیاز را وارد کنند. اگر شرکت بازرگانی دارید، اطلاعات را در بخش موجودی کالا و کالای خریداری‌شده وارد کنید.

جدول ۱۲ – بهای تمام‌شده کار انجام‌شده پیمان‌کاری

این بخش مختص شرکت‌ها و خدمات پیمان‌کاری است. اگر هم درآمد بازرگانی و هم درآمد پیمان‌کاری دارید، باید هر دو را به تفکیک و با جزئیات در جدول‌های مربوطه ( ۱۱ و ۱۲) وارد کنید. اطلاعات این دو جدول به جدول سود و زیان منتقل خواهند شد.

جدول ۱۳ – درآمدهای اتفاقی

درآمدهای اتفاقی مانند جوایز یا برنده‌شدن در قرعه‌کشی را باید مشخص کرده و میزان آن‌ها را وارد کنید. نرخ مالیات درآمد اتفاقی برای اشخاص حقوقی براساس ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌شود.

جدول ۱۴ – صورت سود و زیان

میزان درآمدها از جداول ۹ و ۱۰ و مقدار بهای تمام‌شده از جداول ۱۱ و ۱۲ وارد این جدول می‌شوند. بدون پر کردن این ۴ جدول، امکان پر کردن جدول ۱۴ را نخواهید نداشت. در این جدول نیاز است که سایر هزینه‌‌ها مانند حقوق، بازاریابی، مشاوره، اجاره و حساب‌رسی را هم وارد کنید.

جدول ۱۵ – گردش حساب سود و زیان انباشته

در این بخش سود و زیان انباشته از سال قبلی در سال جاری را باید مشخص کنید که معمولا از جداول دیگر به شکل اتوماتیک وارد بخش‌های مربوطه می‌شوند. اگر اطلاعات سیستم مالی‌تان را به درستی پر کرده باشید، این جدول‌ها در پر کردن اظهارنامه به یک جای‌گذاری ساده تبدیل می‌شوند و نیازی به محاسبه نخواهند داشت.

از مباشر مشاوره بگیر

جدول ۱۶ – ترازنامه (صورت وضعیت مالی)

از مهم‌ترین جدول‌های اظهارنامه است که با آن می‌توانید اشتباهات اطلاعات خودتان را متوجه شوید. اگر در جداول گذشته، اطلاعات درآمد، سود و زیان را به درستی وارد نکرده باشید، اطلاعات این جدول با هم سازگار نخواهند بود. جدول سرمایه که جدول ۲۶ است هم روی این جدول تاثیر خواهد داشت.

موجودی نقد را باید دوباره در این بخش وارد کنید اما این بار تنها موجودی حساب بانکی ملاک نیست و موجودی صندوق‌ها و موجودی‌های نقد دیگر هم باید در این بخش وارد شوند.

برای پر کردن دارایی ثابت مشهود، باید استهلاک انباشته دفتری را از این دارایی‌ها کسر کرده و سپس وارد جدول کنید. دارایی‌های نامشهود را باید پس از کسر استهلاک‌ها وارد سایت کنید.

در نهایت در این جدول باید جمع حقوق مالکانه و بدهی‌ها مساوی با جمع دارایی‌ها باشند. اگر جدول سازگار نباشد، خود سایت در زمان ذخیره خطایی مبنی بر موازنه نبودن جدول نشان خواهد داد.

جدول ۱۷ – درآمدهای معاف/ نرخ صفر مالیات

اگر مشمول نرخ صفر مالیات باشید، اطلاعات این بخش را می‌توانید از بندهای مختلف ماده ۱۳۲ وارد سایت کنید.

جدول ۱۹ – مالیات‌های پرداختی، ماده ۱۶۸

این بخش مربوط به موافقت‌نامه‌های مالیات مضاعف با کشورهای دیگر است. در واقع اگر مالیاتی در یک کشور دیگر پرداخت کنید و شرکتی از آن کشور داخل ایران مالیات پرداخت کند، یک‌بار دیگر هم در ایران مشمول مالیات نمی‌شوید.

جدول ۲۰ – تبصره ماده ۱۸۰

اگر در کشورهای دیگر مالیاتی پرداخت کرده‌اید، فیش پرداختی را باید در این بخش وارد کنید.

جدول ۲۱ – درآمدهایی با مالیات مقطوع

درآمدهایی مانند املاک مستقل، انتقال حق واگذاری محل، درآمد نقل و انتقال سهام یا هر درآمد دیگری که مقطوع بوده و مالیاتش در زمان دریافت درآمد پرداخت شده است، باید در این بخش وارد شوند.

جدول ۲۲ – کمک‌های پرداختی

کمک‌های پرداختی باید در قانون و ماده ۱۷۲ موجود باشند و کمک‌هایی را که به خیریه‌ها پرداخت شده‌اند، نباید در این بخش وارد شوند.

جدول ۲۳ – سرمایه‌گذاری خارجی

در این بخش نوع سرمایه‌گذار خارجی و نوع سرمایه را باید وارد کنید.

جدول ۲۴ – ثبت جایزه دولتی

جوایز دولتی، موقوفه‌ها، خمس و زکات را باید در این بخش وارد کنید. تاریخ پرداخت و گواهی‌های مربوطه حتما باید در سایت قرار داده شوند.

جدول ۲۵ – استهلاک زیان سنواتی

اگر سازمان امور مالیاتی زیانی را در سال‌های قبل از شما دریافت کرده است، باید در این بخش وارد کنید.

آموزش جداول اظهارنامه اشخاص حقوقی

جدول ۲۶ – سرمایه

در این بخش سرمایه شرکت را باید به تفکیک شخص حقیقی و حقوقی، تعداد و درصد سهام وارد کنید. اطلاعات شرکت‌ها و افرادی که بالای ۵ درصد از سرمایه شرکت را در اختیار دارند، باید به تفکیک وارد شوند و در غیر این صورت، باید به شکل مجموع سهم‌ها وارد شوند. درصد سهم‌ها باید به ۱۰۰ رسیده و مجموع مبالغ مساوی با سرمایه کل شرکت شود.  پس از ذخیره این بخش، اطلاعات آن وارد جدول ۱۶ شده و صورت وضعیت مالی شما مشخص می‌شود.

جدول ۲۷ – ارزیابی دارایی

این جدول مربوط به تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت است و اگر با افزایش سرمایه ناشی از این تجدید ارزیابی روبه‌رو شده‌اید، باید شماره آگهی ثبت و تاریخ ثبت آن را وارد کنید.  امکان تجدید ارزیابی یک دارایی خاص وجود ندارد و کلیه طبقه دارایی‌ها باید تجدید ارزیابی شوند.

جدول ۲۸ – علی‌الحساب پروژه

اطلاعات مالیات علی‌الحساب پروژه‌ها را باید در این بخش وارد کنید.

جدول ۲۹ – اطلاعات سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار

میزان درآمد ناشی از سرمایه‌گذاری در بورس را باید در این بخش وارد کنید.

جدول ۳۰ – عوارض بند ی تبصره ۶

عوارض بند «ی» از قانون بودجه سال ۱۴۰۲ را باید در این بخش وارد کنید. این بخش مربوط به کالاهای لوکس است.

مباشر همه کارهای اداریت رو انجام میده

جدول ۳۱ – پرداختی اظهارنامه

اگر پرداختی انجام داده‌اید که مربوط به این اظهارنامه است، باید در این بخش وارد کنید. این پرداختی‌ها از مالیات کسر می‌شوند.

بخش ب – محاسبه مالیات

تقریبا تمام اطلاعات این بخش با استفاده از اطلاعات جداول قبلی پر می‌شوند. اگر دارای تعدیلات سود یا زیان سنواتی هستید که ممکن است باعث کاهش مالیات شوند، می‌توانید در این بخش وارد کنید.

جدول ۱۸ – معافیت و بخشودگی

اطلاعات معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی تبصره ۶ و۷ ماده ۱۰۵ ق.م.م یا بخشودگی‌های پژوهشی را باید در این بخش وارد کنید. می‌توانید جدول معافیت‌ها و بخشودگی‌ها را از سامانه‌های پایش اظهارنامه پیدا کرده و اطلاعات را به درستی وارد کنید.

بخش ب – ادامه محاسبه مالیات

این بخش هم همانند بخش «ب» قبلی، با استفاده از اطلاعات جداول دیگر پر می‌شود. در پایان این بخش مالیات سال ۱۴۰۲ شما محاسبه خواهد شد.

پیش نمایش و تایید نهایی

جدول‌هایی که نیاز به ویرایش دارند، در این بخش نمایش داده می‌شوند. تا زمانی که اطلاعات این جدول‌ها ویرایش نشوند، نمی‌توانید اظهارنامه خود را تایید نهایی کنید.

ویرایش اطلاعات اظهارنامه اشخاص حقوقی

امکان ویرایش اطلاعات وارد شده در سایت وجود دارد و می‌توانید تا حداکثر یک ماه پس از ثبت اظهارنامه خود، آن را ویرایش کنید. در نتیجه، آخرین مهلت ویرایش اطلاعات ۳۱ مرداد ماه است و پس از آن نمی‌توانید اطلاعات‌تان را تغییر دهید و برای تغییر میزان مالیات خود باید وارد روند دادرسی مالیاتی شوید.

وارد کردن اطلاعات نادرست ممکن است باعث شود تا مالیات بسیار زیادی به شما اختصاص پیدا کند. همچنین اگر برای پرداخت مالیات کم‌تر، اطلاعات‌تان را به درستی وارد نکنید، با جریمه اداره امور مالیاتی روبه‌رو خواهید شد. بهتر است اطلاعات مالی را با استفاده از نرم‌افزارهای حساب‌داری ثبت کرده و وارد کنید تا کم‌ترین میزان خطا را داشته باشید.

مدارک مورد نیاز ثبت اظهارنامه اشخاص حقوقی

  • اساس‌نامه شرکت
  • کارت بازرگانی و مجوز
  • مدارک محل فعالیت شرکت مانند اجاره‌نامه یا سند مالکیت
  • مدارک هویتی اشخاص دارای حق امضا
  • میزان درآمد خارجی و داخلی
  • سود و زیان سالانه
  • میزان افزایش فروش نسبت به دوره قبل
  • گردش حساب تولید کالا و مواد اولیه
  • ثبت بهای تمام‌شده کالای فروخته‌شده برای شرکت‌های بازرگانی
  • ثبت صورت‌جلسه قراردادها و هزینه‌های پیمان‌کاری برای شرکت‌های پیمان‌کاری
  • ثبت تایید پرداخت مالیات سال‌های گذشته

جمع‌بندی

در این محتوا نحوه ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی را بررسی کردیم. ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی راه قانونی و الزامی برای پرداخت مالیات سال مالی گذشته است و تمام شرکت‌ها و اشخاص موظف به ارسال آن به اداره امور مالیاتی هستند. روند ارسال اظهارنامه نسبتا پیچیده است و بهتر است آن را به یک شخص آگاه بسپارید تا از مشکلات احتمالی مانند صدور مالیات بسیار سنگین جلوگیری شود. 

اظهارنامه مالیاتی با مباشر

سوالات متداول

برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تا چه تاریخی فرصت داریم؟

۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ آخرین فرصت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی بود.

آخرین مهلت ویرایش اظهارنامه اشخاص حقوقی چه زمانی است؟

شما می‌توانید حداکثر تا ۳۱ مردادماه اظهارنامه خودتان را در سایت ویرایش کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.