...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی + تفاوت ها و شباهت ها

کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی

امتیاز دهید

فهرست مطالب

کارت بازرگانی از نظر قانونی به دو گروه از افراد تعلق می‌گیرد. شما یا به صورت یک شخص اقدام به دریافت کارت بازرگانی می‌کنید که مشمول کارت بازرگانی حقیقی می‌شوید یا در قالب یک شرکت درخواست صدور کارت بازرگانی می‌دهید که مشمول دریافت کارت بازرگانی حقوقی می‌شوید. به لحاظ قانونی هر دو کارت بازرگانی یک مدرک دولتی معتبر و جوازی برای صادرات و واردات محسوب می‌شوند، مسیر درخواست صدور و نوع فعالیت هم تشابهات زیادی با هم دارند؛ اما بین این دو مجوز بازرگانی برون مرزی، تفاوت‌های زیادی هم وجود دارد.

بخشی از این تفاوت‌ها جنبه قانونی و مالیاتی داشته و برخی دیگر جنبه اعتبار در بازار جهانی دارد. از آنجایی که شرکت‌ها از عمده فعالان اقتصادی در حجم‌های معاملاتی بزرگ هستند، در بازار بین المللی از اعتبار اقتصادی بیشتری برخوردارند. ما در این مقاله می‌خواهیم کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی را توضیح داده و از جنبه‌های مختلف تفاوت و شباهت این دو جواز قانونی را بررسی کنیم.

کارت بازرگانی چیست

کارت بازرگانی حقیقی چیست؟

افرادی که با سرمایه انفرادی قصد ورود به بازار تجارت جهانی را دارند، باید برای انجام صادرات و واردات درخواست کارت بازرگانی حقیقی کنند. کارت بازرگانی حقیقی به افراد اجازه می‌دهد که با هزینه شخصی خود سفارش کالا داشته و بتوانند خرید و فروش بین المللی داشته باشند. 

کارت بازرگانی حقوقی چیست؟

مدیران شرکت‌ها در هنگام درخواست صدور کارت بازرگانی باید درخواست کارت بازرگانی حقوقی داشته باشند. به عبارتی کارت بازرگانی حقوقی برای شرکت‌ها یا اشخاص حقوقی صادر شده تا با دریافت این مجوز بتوانند به صورت قانونی برای تبادلات تجاری بین المللی اقدام کنند.

کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چه تفاوت مالیاتی دارند؟

به صورت کلی همه دارندگان کارت بازرگانی باید مالیات بپردازند. این مالیات به علت دریافت یا صدور کارت بازرگانی نبوده و براساس ارزش تبادلات محاسبه می‌شود. تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی براساس نوع محاسبه مالیات است. براساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم کشور اشخاص حقوقی باید مالیات را به صورت ثابت و به صورت 25 درصد بر درآمد پرداخت کنند. این درصد برای هر مبلغ از تجارت برون مرزی با درصد مذکور محاسبه می ‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع کارت بازرگانی

محاسبه مالیات دارندگان کارت بازرگانی حقیقی به صورت پلکانی و مابین ۱۵ تا ۳۵ درصد محاسبه می‌شود.  تعرفه این مالیات به صورت ارقام زیر است:

  • اشخاص حقیقی با 30 میلیون ریال درآمد تجاری مشمول پرداخت ۱۵ درصد مالیات هستند.
  •  اشخاص حقیقی با ۱۰۰ میلیون ریال درآمد تجاری مشمول پرداخت ۲۰ درصد مالیات هستند.
  •  اشخاص حقیقی با ۲۵۰ میلیون ریال درآمد تجاری مشمول پرداخت  ۲۵ درصد مالیات هستند.
  •  اشخاص حقیقی با یک میلیارد ریال درآمد تجاری مشمول پرداخت ۳۰ درصد مالیات هستند.
  •  اشخاص حقیقی با بیش از یک میلیارد ریال درآمد تجاری مشمول پرداخت ۳۵ درصد مالیات هستند.

البته بخشی از مالیات نام برده شده به صورت علی الحساب در گمرک از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می‌شود.

کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چه تفاوت مالیاتی دارند

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی از نظر انواع

کارت بازرگانی حقوقی شامل موارد زیر است:

  • کارت بازرگانی تولیدی-صنعتی؛
  • کارت بازرگانی تجاری؛
  • کارت بازرگانی موردی.

در مقابل کارت بازرگانی حقیقی شامل موارد زیر است:

  • کارت بازرگانی خدماتی؛
  • کارت بازرگانی تجاری؛
  • کارت بازرگانی موردی؛
  • کارت بازرگانی تولیدی-صنعتی.

همان طور که در دو لیست بالا مشاهده می‌کنید کارت بازرگانی خدماتی به افراد حقیقی اختصاص دارد. این کارت برای افرادی که مجوز پروانه بهره برداری خدماتی دارند صادر می‌شود. سایر کارت‌های بازرگانی از جمله کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی، برای اشخاص حقوقی و حقیقی صادر می‌شود که در ایران پروانه بهره برداری و تاسیس در زمینه تولیدی داشته و می‌خواهند در زمینه فعالیت خود اقدام به واردات ابزار، قطعات و مواد اولیه کنند.

تغییرات عمیق با تماسی کوتاه

کارت بازرگانی تجاری برای تمام افرادی حقیقی و حقوقی صادر شده که می‌خواهند اقلام مجاز کشور را صادر یا اقلام مورد نیاز را وارد کنند. در پایان کارت بازرگانی موردی قرار دارد که برای تجارت خارجی فقط در یک مورد خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کارت بازرگانی اعتبار کوتاهی داشته و پس از تجارت کالای خاص، از اعتبار ساقط می‌شود. این کارت هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی صادر می‌شود. تمام انواع کارت بازرگانی (تجاری، تولیدی، صنعتی، خدماتی و موردی) برای افراد به عنوان نقش جاری اشخاص حقیقی و حقوقی که کارمند رسمی و تمام وقت دولت هستند، صادر نمی‌شود. اگر کارمند رسمی دولت هستید می‌توانید با استفاده از شرکت‌های واسطه، کارت بازرگانی شریک تجاری، کارت بازرگانی با مشارکت همسر (در صورتی که کارمند رسمی نباشد.) با نقش حقیقی یا حقوقی اقدام به تجارت برون مرزی کنید.

از مباشر مشاوره بگیر

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی از نظر مدارک

بسیاری از مدارک از جمله داشتن یک دفتر کار با کاربری تجاری و اداری با مالکیت یا به صورت اجاره، تایید کد پستی محل، داشتن حداقل 20 سال سن، سوء پیشینه، مدرک دیپلم، پروانه بهره برداری، بسیاری از مدارک هویتی و مجوزهای کسب و کار مشترک هستند. فقط افراد حقوقی باید به صورت جداگانه مدارک مربوط به شرکت را هم ارائه دهند. به جز این موارد نحوه انجام امور و سامانه‌ها تا حد زیادی مشترک بوده و شرایط متقاضیان هم تا حد قابل توجهی برابر است.

بیشتر بخوانید: شرایط دریافت کارت بازرگانی

در چند سال گذشته داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان اجباری بود، که امروزه این مورد حذف شده و این شرایط برای آقایان و خانم‌ها برابر شده است. در حالی که در فرم سابق فقط آقایان با سن 51 سال و بیشتر از این فاکتور معاف بودند.

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی از نظر مالکیت و مسئولیت

در زمینه کارت بازرگانی حقیقی، صرفا فرد دارنده مالک امتیاز کارت بازرگانی محسوب می‌شود. در حالی که در زمینه کارت بازرگانی حقوقی، شرکت به نمایندگی فرد متقاضی مالک کارت بازرگانی است. در صورت بدهی، افراد دارای کارت حقیقی صرفا مورد بازخواست قرار خواهند گرفت و مسئول تخلف در قوانین گمرک یا مالیاتی خواهند بود. در این موارد اموالی که به نام آن شخص مورد نظر است بررسی، مسدود یا ضبط می‌شود.

در زمینه کارت‌های بازرگانی حقوقی یک شرکت با نمایندگی شخص حقوقی مسئولیت هرگونه تخلف در قوانین تجاری و مالیاتی را برعهده خواهند داشت. با این وجود افراد نمی‌توانند درخواست صدور کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی را با هم داشته باشند. برای هر فرد فقط یک کارت بازرگانی از نوع حقیقی یا حقوقی صادر می‌شود. همچنین چند شخص حقیقی و حقوقی نمی‌توانند در یک دفتر درخواست کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی کنند؛ زیرا برای هر مکان فقط یک کارت بازرگانی صادر می‌شود.

نکته: تمام اشخاص حقیقی و حقوقی باید در کلاس‌هایی که برای این افراد تشکیل می‌شود شرکت کنند. شرکت در این فرآیند نشان می‌دهد که افراد حقیقی و حقوقی متقاضی کارت بازرگانی از حداقل اطلاعات لازم در مورد تجارت بین المللی یا صادرات و واردات برخوردار هستند. این بررسی اطلاعاتی و عضویت در اتاق‌های بازرگانی برای متقاضیان الزامی است.

شباهت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی

کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی بیش از تفاوت در مفهوم اصلی خود دارای شباهت‌هایی هستند. هر دو کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی دارای مدت زمان اعتبار یک تا پنج ساله هستند. پس از آن افراد باید کارت بازرگانی خود را تمدید کنند. در صورت عدم تمایل به تمدید و فعالیت تجاری برون مرزی باید کارت بازرگانی خود را باطل کنند. این قانون در مورد کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی دقیقا شباهت دارد.

مراحل درخواست صدور کارت بازرگانی، سامانه و مسئولیت صدور کارت مشترک بوده و تمام این امور در اتاق بازرگانی و زیر نظر سازمان صمت انجام می‌شود. آنچه که شباهت کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی را بیشتر می‌کند، مشترک بودن حقوق قانونی و امتیازاتی است که افراد حقیقی و حقوقی دارنده کارت بازرگانی به دست می‌آورند.

آنچه در مقاله تفاوت کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی آموختیم:

کارت بازرگانی به مجوزی گفته می‌شود که تمام افراد برای انجام صادرات و واردات کالا به کشور باید آن را دریافت کنند. افرادی که با سرمایه انفرادی قصد ورود به بازار تجارت جهانی را دارند، باید برای انجام صادرات و واردات درخواست کارت بازرگانی حقیقی کنند. مدیران شرکت‌ها در هنگام درخواست صدور کارت بازرگانی باید درخواست کارت بازرگانی حقوقی داشته باشند. براساس ماده 131 قانون مالیات مستقیم کشور اشخاص حقوقی باید مالیات را به صورت ثابت و به صورت 25 درصد بر درآمد پرداخت کنند. محاسبه مالیات دارندگان کارت بازرگانی حقیقی متفاوت بوده و به صورت پلکانی، مابین ۱۵ تا ۳۵ درصد محاسبه می‌شود. کارت بازرگانی خدماتی به افراد حقیقی اختصاص دارد.

این کارت برای افرادی که مجوز پروانه بهره برداری خدماتی دارند صادر می‌شود. سایر کارت‌های بازرگانی از جمله کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی، تجاری و موردی برای اشخاص حقوقی و حقیقی به صورت مشابه و مشترک صادر می‌شود.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

اخذ کارت بازرگانی با مباشر

 

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.