یکی از مهمترین اقدامات شرکتها و سازمانها برای حفظ اطلاعات مالی و حسابداری خود، پلمپ دفاتر قانونی است که برای انجام این کار باید مدارک مورد نیاز را بر اساس قوانین خاص ارائه دهند تا دفاتر پلمپ آنها توسط کارشناسان اداره مالیات و دارایی رد نشود.
ما در ادامه، لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی و حقوقی را در اختیارتان قرار میدهیم و با بیان قوانین مهم تهیه مدارک برای پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها، دلایل رد شدن دفاتر پلمپ توسط کارشناسان اداره مالیات و دارایی را بررسی میکنیم. بنابراین برای اینکه با اطلاعات کامل برای اخذ پلمپ دفاتر قانونی خود اقدام کنید، تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی
مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی عبارت است از:
- کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی؛
- اصل فرم اظهارنامه تکمیل شده حاوی مهر و امضا؛
- کپی پروانه کسب یا مجوز فعالیت؛
- آدرس متقاضی به همراه کد پستی استعلام دار.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقوقی عبارت است از:
- کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر شرکت یا سازمان و مهر شرکت؛
- اصل اظهارنامه تکمیل شده حاوی مهر و امضا؛
- ارائه مهر شرکت یا سازمان؛
- اصل وکالتنامه یا معرفینامه در صورت داشتن نماینده یا وکیل؛
- کپی روزنامه تاسیس شرکت؛
- کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در صورت وجود تغییرات در روزنامه رسمی؛
- آدرس شرکت یا سازمان به همراه کد پستی استعلام دار.
همانطور که میدانید، طبق قانون جدید، مدارک به صورت حضوری به اداره پست، تحویل داده نمیشود. بنابراین شما از این مدارک برای وارد کردن اطلاعات مورد نیاز استفاده میکنید و در نهایت تمامی آنها را در یک پوشه، نزد خود بایگانی میکنید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را ارایه دهید.
قوانین تهیه مدارک برای پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها
قوانین مهم تهیه مدارک برای پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها عبارت است از:
- تمام اشخاص حقیقی و حقوقی، حتی موسسات غیر تجاری، ملزم به تهیه دفاتر پلمپ هستند.
- دفاتر پلمپ نباید حاوی خط خوردگی، اشتباه و بی نظمی باشند.
- دفاتر تماما باید دستی نوشته شوند؛
- نوشتن دفاتر پلمپ با مداد ممنوع است؛
- اگر چند برگ از دفاتر پلمپ کنده شده باشند، توسط کارشناس مربوطه رد میشود؛
- دفاتر روزنامه و دفاتر کل باید در موعد مقرر پر شود.
توجه داشته باشید که اگر دفاتر پلمپ را در موعد مقرر تحویل ندهید نمیتوانید اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنید، در نتیجه مشمول جریمه مالیاتی میشوید. همچنین اگر دفاتر، مخدوش یا گم شوند مسئولیت آن بر عهده شما خواهد بود.
دلایل رد شدن دفاتر پلمپ توسط کارشناسان اداره مالیات و دارایی
دلایل رد شدن دفاتر پلمپ توسط کارشناسان اداره مالیات و دارایی به شرح زیر است:
- اولین موردی که موجب رد شدن دفاتر پلمپ میشود، استفاده از دفاتر سالهای گذشته است؛ توجه داشته باشید که هر دفتر تنها یکبار و برای همان سال قابل استفاده است؛
- دلیل دیگر که موجب رد شدن دفاتر پلمپ میشود، ثبت اطلاعات نادرست در مورد کارکنان شرکت یا صورت حسابهای مالی است؛
- دلیل دیگر، ارائه ندادن اطلاعات مربوط به شعبه دیگر شرکت شما است. بنابراین اگر شرکت شما شعبه دیگری دارد، باید اطلاعات مربوط به آن را هم به صورت کامل ارائه دهید؛
- مورد مهم بعدی توجه به تعداد صفحات باقی مانده دفاتر پلمپ است، اگر تعداد صفحات سفید زیاد باشد، امکان رد شدن دفاتر وجود دارد؛
- توجه داشته باشید که اگر اطلاعات شما پاک شود یا از بین برود، میتواند موجب رد شدن دفاتر پلمپ شود.
آنچه در مقاله مدارک لازم جهت اخذ پلمپ دفاتر آموختیم:
ما این مقاله لیستی از مدارک مورد نیاز برای اخذ پلمپ دفاتر اشخاص حقیقی و حقوقی را برایتان قرار دادیم. سپس قوانین تهیه مدارک، برای پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها را به طور کامل بیان کردیم. در انتها دلایل رد شدن دفاتر پلمپ توسط کارشناسان اداره مالیات و دارایی را شرح دادیم. شما با خواندن مطالب این مقاله میتوانید دفاتر قانونی شرکت یا سازمان خود را به راحتی و در موعد مقرر پلمپ کنید.
اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.