خطاهای سامانه مودیان + علت و راه‌حل رفع آن‌ها

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

خطاهای سامانه مودیان

5/5 - (1 امتیاز)

اگر جزو افرادی هستید که باید مالیات پرداخت کنید، احتمالاً با سامانه مودیان آشنایی دارید. در این سامانه، ثبت‌نام و پیگیری مسائل مالیاتی برای شما الزامی است. بسیاری از کاربران با مشکلات مختلفی از جمله خطاهایی مواجه می‌شوند. به همین منظور، در این مقاله قصد داریم، به معرفی رایج‌ترین خطاهای این سامانه و روش‌های رفع آن‌ها بپردازیم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا به‌طور کامل با این مسائل آشنا شوید.

سامانه مودیان چیست و چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

سامانه ملی خدمات الکترونیک مودیان توسط سازمان امور مالیاتی طراحی شده است تا هم فرایندهای مالیاتی برای کسب‌وکارها ساده‌تر شود و هم با هوشمندسازی، میزان فرار مالیاتی کاهش یابد. این سامانه به عنوان یک پل ارتباطی بین مردم و سازمان امور مالیاتی عمل می‌کند.

براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی افرادی که مشمول این قانون هستند، باید علاوه بر ثبت‌نام در سامانه مودیان، برای تمامی فروش‌های خود صورتحساب الکترونیکی صادر کنند و اطلاعات مربوط به این صورتحساب‌ها را در زمان‌های تعیین‌شده به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

صورتحساب‌های الکترونیکی شامل یک شماره مالیاتی منحصر به فرد هستند که جزئیات و اطلاعات آن‌ها بر اساس نوع کسب‌وکار توسط سازمان امور مالیاتی مشخص می‌شود. این صورتحساب‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند: نوع اول، نوع دوم و نوع سوم. فرآیند ثبت و صدور این صورتحساب‌ها از طریق پایانه‌های فروشگاهی انجام می‌شود.

سامانه مودیان چیست و چه خدماتی ارائه می‌دهد

لیست برخی از خطاهای پرتکرار در سامانه مودیان

برای استفاده مؤثر از سامانه مودیان، ضروری است که با مشکلات و خطاهای رایج آن آشنا شوید و بتوانید سریعاً آن‌ها را رفع کنید. در ادامه، به بررسی مهم‌ترین خطاهای این سامانه و راهکارهای رفع آن‌ها خواهیم پرداخت:

1.خطای “مقدار فیلد «تاریخ و زمان صدور صورتحساب(میلادی)» از لحاظ قواعد محاسباتی و منطقی معتبر نیست” در سامانه مودیان

علت خطا: به دلیل محدودیت 21 روزه (با یک ماه اشتباه نشود)اعمال شده توسط سازمان، امکان ارسال فاکتور با تاریخ بیشتر از 21 روز قبل وجود ندارد. برای درک بهتر اگر تاریخ ارسال صورتحساب به سامانه 25 تیر ماه باشد تاریخ فاکتور نباید قبل تر از 20 خرداد ثبت شود.

این خطا زمانی اتفاق می‌افتد که تاریخ صورتحساب ارسالی شما در محدوده زمانی مشخص‌شده توسط سامانه مودیان (معمولاً بازه حدوداً یک ماه) نباشد. برای رفع این خطا می‌بایست در قسمت ویرایش فاکتور تاریخ فاکتور را در بازه مشخص شده سامانه مودیان قرار دهید.

راه‌حل: در قسمت ویرایش فاکتور تاریخ فاکتور را در بازه مشخص شده سامانه مودیان قرار دهید.

2.خطای “مقدار فیلد «شماره مالیاتی صورتحساب مرجع» با اطلاع سامانه منطبق نیست”

علت خطا: خطای فوق به علت وجود شماره فاکتور تکراری در سامانه مودیان می‌باشد یعنی از شماره فاکتور ارسال شده، صورتحسابی در کارپوشه وجود دارد.

لازم بذکر است موارد برگشت از فروش، اصلاح و ابطال صورتحساب‌ها نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد و حتما باید شماره فاکتور‌های مذکور با فاکتور مرجع خود (فاکتور اصلی) متفاوت باشد.

همچنین این خطا زمانی رخ می‌دهد که شماره مالیاتی که قبلا در کارپوشه ثبت کرده‌ایم با شماره مالیاتی ثبت شده در صورت حساب الکترونیکی مطابقت نداشته باشد. 

راه‌حل: اگر در سامانه فاکتور شما ثبت شده است ولی در سیستم شما خطا خورده است حتما با پشتیبانی در تماس باشید. ولی اگر فقط شماره سریال مالیاتی یکسان است کافیست در ویرایش فاکتور شماره دستی را تغییر دهید.

خطاهای پرتکرار در سامانه مودیان

3.خطای “طول مقدار وارد شده در فیلد «شماره اقتصادی خریدار» بزرگتر از حداکثر طول مجاز است. طول مقدار وارد شده باید حداکثر ۱۱ باشد”

علت خطا: این خطا زمانی رخ می‌دهد که شماره اقتصادی مشتری اشتباه وارد شده باشد و یا فیلد شماره اقتصادی خالی باشد یا نوع خریدار مشخص نباشد. 

راه‌حل: در بخش ویرایش مشتریان، حتماً شماره اقتصادی و شناسه ملی را وارد کنید و برای تعیین نوع مشتری، در قسمت “نوع شخص مشتری” نوع مشتری را مشخص کنید (حقیقی، حقوقی و…).

4.خطای “مقدار فیلد «شماره اقتصادی فروشنده» با اطلاعات سامانه منطبق نیست” سامانه مودیان

علت خطا: این خطا زمانی می‌تواند رخ می‌دهد که مقدار فیلد شماره اقتصادی فروشنده اشتباه وارد شده یا درج نشده باشد. 

راه‌حل: در ماژول میز کار >> تنظیمات سیستم >> تنظیمات اولیه >> مشخصات شرکت >> فیلد شماره اقتصادی و شناسه ملی شرکت را ویرایش نمایید.

5.خطای “به دلیل وقوع خطا عملیات انجام نشد”

علت خطا: این خطا ممکن است به دلایل مختلفی از جمله غیرفعال شدن شناسه حافظه مالیاتی رخ دهد. 

راه‌حل: برای رفع این مشکل، وارد کارپوشه خود در سامانه مودیان شوید و شناسه حافظه مالیاتی جدیدی دریافت کنید و نرم‌افزار یا پایه فروشگاهی خود را دوباره تنظیم کنید. اگر مشکل همچنان باقی بود، با پشتیبانی نرم‌افزار واسط خود تماس بگیرید.

تغییرات عمیق از تماسی کوتاه

6.خطای “در حالت دستی مقدار فیلد نسیه و نقدی نمی تواند خالی باشد” سامانه مودیان

علت خطا: در صورتی که در فایل اکسل مربوط به صورتحساب الکترونیکی، فیلدهای مربوط به نسیه و نقدی خالی باشند، امکان ثبت صورتحساب وجود نخواهد داشت.

راه‌حل: نرم افزار مخصوص سامانه مودیان قسمت فرم سامانه مودیان، بخش تسویه ، مبلغ نقدی یا نسیه را پر کنید.

7.خطای “مقدار فیلد شناسه کالا خدمت با اطلاعات سامانه منطبق نیست” در سامانه مودیان

علت خطا: این خطا زمانی رخ می‌دهد که شناسه کالا و خدمات یا منقضی شده باشد و یا اشتباه وارد شده باشد.

راه‌حل: برای رفع این مشکل می‌توانید وارد صفحه شناسه کالا و خدمات شوید و شناسه درست را پیدا کرده و وارد نمایید.

8.خطای “مقدار فیلد الگوی صورتحساب از نظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست.”

علت خطا: این خطا زمانی رخ می دهد که الگوی صورتحساب الکترونیکی خود را اشتباه وارد کرده باشید. 

راه‌حل: برای رفع این خطا در قسمت ویرایش فاکتور صورتحساب الکترونیکی خود را با الگوی صحیح وارد نمایید.

9.خطای “مقدار فیلد موضوع صورتحساب ازنظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست.” 

علت خطا: این خطا زمانی رخ می‌دهد که موضوع صورتحساب الکترونیکی خود را در سامانه اشتباه وارد کرده باشید. 

راه‌حل: برای رفع این خطا می‌بایست صورتحساب خود را ویرایش نموده و موضوع آن را به درستی وارد کنید.

10.خطای “مقدار فیلد نوع شخص خریدار از نظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست.”

علت خطا: این خطا زمانی رخ می‌دهد که نوع خریدار (حقیقی یا حقوقی ) در صورتحساب الکترونیکی مشخص نباشد. 

راه‌حل: برای رفع این خطا می‌بایست برای تعریف نوع مشتری در ویرایش مشتری در قسمت نوع شخص مشتری ، نوع مشتری را مشخص کنید ( حقیقی ، حقوقی و….)

لیست برخی از خطاهای پرتکرار در سامانه مودیان

11.خطای “طول مقدار وارد شده در فیلد «شماره/شناسه ملی/شناسه مشارکت مدنی/کد فراگیر خریدار» کوچکتر از حداقل طول مجاز است.”

علت خطا: این خطا زمانی رخ می‌دهد که شناسه ملی خریدار اشتباه درج شده باشد.

راه‌حل: برای رفع این خطا باید شناسه ملی خریدار را اصلاح کنید.

12.مقدار فیلد «نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده(J)» با اطلاعات سامانه منطبق نیست.

صورت های مالی را با شماره 02191095190 انجام دهید.

علت خطا: بروز خطای فوق بدلیل عدم رعایت معاف و یا مشمول بودن شناسه 13 رقمی کالا می‌باشد، یعنی در سایت stuffid.tax.gov.ir شناسه کالا وارد شده معاف یا مشمول تعریف شده ولی کاربر در نرم افزار خلاف آن را وارد نموده است.

راه‌حل: احتمالا شناسه کالا اپدیت شده و یا درصد مالیات آن عوض شده است باید شناسه کالا جدید از stuffid.tax.gov.ir  استخراج شود.

13.در مقدار وارد شده‌ی فیلد «مجموع مبلغ قبل از کسر تخفیف (PS)» حداقل مقدار مطلق رعایت نشده است. (مقدار وارد شده باید بزرگتر از 0 باشد و خود 0 مورد قبول نیست)

علت خطا: این خطا به دلیل عدم ثبت آرتیکل کالا در صورت‌حساب رخ داده است. به عبارت دیگر، مبلغ فاکتور صفر است و از نظر سازمان، چنین فاکتوری معتبر نیست.

راه‌حل: برای برطرف کردن خطای “حداقل مقدار مطلق در فیلد «مجموع مبلغ قبل از کسر تخفیف (PS)» رعایت نشده است”، باید مطمئن شوید که مبلغ کل کالا یا خدمات در صورتحساب شما بیشتر از صفر باشد. این خطا ممکن است به دلیل وارد کردن تعداد یا مبلغ صفر برای اقلام کالا یا خدمات به وجود آمده باشد.

14.طول مقدار وارد شده در فیلد «شماره اقتصادی خریدار» کوچکتر از حداقل طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداقل 14 باشد)

 

طبق الزام جدید سازمان امور مالیاتی، ارسال فاکتور در سامانه مودیان فقط به اشخاصی که تشکیل پرونده مالیاتی داشته باشند صورت می‌گیرد از این رو به کلیه اشخاص حقیقی  که پرونده مالیاتی دارند کد اقتصادی متفاوت با کد ملی تعلق گرفته است که معمولا کد ملی افراد به همراه 0001 کد اقتصادی اشخاص حقیقی می‌باشد.

بطور مثال  کد ملی 10 رقمی: 1234567891 کد اقتصادی 14 رقمی: 12345678910001 

راه‌حل: جهت استعلام کد اقتصادی می‌توانید از آدرس زیر استفاده نمایید.

https://tax.gov.ir/action/do/InquiryNationalID

15.طول مقدار وارد شده در فیلد «کد پستی خریدار» بزرگتر از حداکثر طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداکثر 10 باشد)

مباشر خودت رو داشته باش

علت خطا: خطای فوق به علت عدم صحت کد پستی خریدار می‌باشد.

راه‌حل: برای برطرف کردن خطای “طول مقدار وارد شده در فیلد «کد پستی خریدار» بیش از حد مجاز است”، مطمئن شوید که کد پستی وارد شده دقیقاً شامل 10 رقم عددی باشد و از ورود هر گونه کاراکتر اضافی مانند فاصله یا خط تیره خودداری کنید.

16.در مقدار وارد شده در فیلد شماره اقتصادی فروشنده / خریدار الگو (^[a-fA-F0-9]{10}$) رعایت نشده است.

علت خطا: برای اشخاص حقوقی باید از شناسه ملی بعنوان کد اقتصادی جدید استفاده گردد و خطای فوق به دلیل استفاده از کد اقتصادی 14 رقمی که معمولا با 411 شروع می‌شود صورت می‌گیرد.

راه‌حل: برای برطرف کردن خطای “الگوی وارد شده در فیلد شماره اقتصادی فروشنده / خریدار (^[a-fA-F0-9]{10}$) رعایت نشده است”، باید اطمینان حاصل کنید که شماره اقتصادی وارد شده دقیقاً شامل 10 رقم عددی بوده و هیچ کاراکتر دیگری مانند فاصله یا حرف در آن وجود نداشته باشد.

17.طول مقدار وارد شده در فیلد «شناسه یکتا ثبت قرارداد فروشنده» بزرگتر / کوچکتر از حداکثر طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداکثر 12 باشد)

علت خطا: شناسه یکتای ثبت قرارداد فروشنده‌ای که وارد کرده‌اید، باید دقیقاً 12 کاراکتر باشد؛ اما طول آن کمتر یا بیشتر از این مقدار است و با قوانین سامانه مودیان سازگار نیست. به بیان دیگر، شما یا تعداد کاراکترهای زیادی یا کمی برای این شناسه وارد کرده‌اید.

راه‌حل: مطمئن شوید که شناسه یکتای ثبت قرارداد فروشنده‌ای که وارد می‌کنید، دقیقاً 12 رقم عددی بوده و هیچ کاراکتر اضافی مثل فاصله یا نمادهای خاص در آن وجود نداشته باشد.

اگر نیاز به مشاوره دارید سری به بخش مشاور صورت های مالی و مشاور اظهارنامه مالیاتی در وبسایت مباشر بزنید و برای دریافت مشاوره اسم خود را ثبت کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.

آنچه از مقاله خطاهای سامانه مودیان آموختیم؛

در این مقاله به‌طور جامع به موضوع خطاهای رایج سامانه مودیان و چگونگی رفع آن‌ها پرداختیم. تمامی موارد اصلی از جمله علل وقوع خطاها و راه‌حل‌های موجود را مورد بررسی قرار دادیم. در انتها، پیشنهاد می‌کنیم اگر سوالی در خصوص خطاهای سامانه مودیان دارید، آن را در بخش نظرات مطرح کنید. کارشناسان ما به‌سرعت پاسخگوی شما خواهند بود.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و دگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.