شکواییه تصادف جرحی چیست؟ + مراحل قانونی شکایت از راننده مقصر

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

شکواییه تصادف جرحی

5/5 - (1 امتیاز)

شکواییه تصادفات جرحی، درخواستی رسمی از سوی فرد آسیب‌دیده است که به منظور پیگیری قانونی، مسئولیت کیفری و مدنی راننده مقصر در تصادف، منجر به جرح و حصول عدالت برای شاکی، به مراجع قضایی ارسال می‌شود. در شکایت از راننده مقصر، شاکی با ارائه مدارکی نظیر گزارش پلیس، شهادت شاهدان و غیره، وقوع تصادف و میزان صدمات جرحی و مالی را ثابت می‌کند و در طی متن شکایت‌نامه نیز، درخواست جبران خسارت، قصاص یا دیه را مطرح می‌نماید.

یکی از نکات مهمی که در پی شکایت از تصادفات رانندگی باید بدانید، نحوه تنظیم شکایت با درج مشخصات لازم در طی مراحل قانونی است؛ از این رو در این مقاله به بررسی کامل انواع تصادفات جرحی، مراحل قانونی و مدارک لازم برای شکایت و در نهایت، نحوه تعیین خسارت می‌پردازیم.  

انواع شکواییه تصادفات جرحی

اولین اقدام پس از وقوع حوادث رانندگی، تماس با 110 و ارائه گزارشی دقیق حادثه است که شامل نوع تصادف و محل آن، تعداد مصدومین یا فوتی‌ها و غیره، می‌باشد. تصادفات رانندگی به سه دسته تصادفات با خسارت مالی، جرحی یا فوتی تقسیم می‌شوند که هر یک با طی مراحل قانونی خاصی پیگیری خواهند شد.

مشاوره حقوقی با مباشر

شکایت از راننده مقصر در تصادف با خسارت مالی

تصادفات با خسارت مالی، شامل حوادثی هستند که تنها به خودرو، آسیب مالی وارد می‌شود؛ مانند برخورد با دیگر خودروها یا موانعی مانند دیوار، گاردریل و غیره. هنگام شکایت از راننده مقصر در این نوع تصادفات، بعد از رسیدن پلیس راهور و ترسیم کروکی برای تعیین مقصر، ممکن است سه حالت پیش بیاید:

  1.   در حالت اول بدون نیاز به شکایت از راننده مقصر یا مراجعه به بیمه، خسارت پرداخت می‌شود؛ چرا که طرفین به توافق رسیده‌اند و مبلغ خسارت نیز، کم است.
  2. در صورتی که دو طرف تصادف توافق کنند؛ ولی مبلغ خسارت زیاد باشد، راننده مقصر به بیمه مراجعه می‌کند و شرکت بیمه نیز بر اساس سقف بیمه‌نامه شخص ثالث یا بدنه، خسارت را پرداخت خواهد کرد. در چنین حالتی، ممکن است راننده مقصر، ملزم به پرداخت مابقی خسارت نیز شود.
  3. در حالت سوم، زمانی که راننده خاطی از مراجعه به بیمه خودداری می‌کند و مایل به استفاده از بیمه‌نامه خود نیست، یا بیمه تمام خسارت آن را پوشش نمی‌دهد و فرد مقصر نیز در پرداخت مابقی خسارت همکاری نمی‌کند؛ شاکی می‌تواند برای طلب حقوق خود، از طریق مراجع قضایی و طرح شکواییه تصادف با همکاری یک وکیل حقوقی اقدام نماید.

تصادف با خسارت مالی

شکایت از راننده مقصر در حالت عدم توافق طرفین

شما در یک فرصت 5 روزه می‌توانید با مشورت وکیل تصادفات، از راننده مقصر به شرکت بیمه شکایت کنید؛ همچنین مطابق با قانون بیمه در سال 1403، به شرط تعیین خسارت زیر 40 میلیون تومان، برای طرح شکایت با داشتن کروکی غیر سازشی، باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید. اگر خسارت تعیین شده بالای 40 میلیون تومان باشد، دادگاه حقوقی به خوبی پاسخگوی شکایت شما خواهد بود.

پرداخت خسارت افت قیمت خودرو نیز، به عهده راننده مقصر و شرکت بیمه طرف قرارداد او است؛ که در صورت عدم پرداخت، باید از مراجع قضایی ذی‌ربط پیگیری کنید.

شکایت از راننده مقصر در خسارت جرحی

در این نوع تصادفات، راننده، سرنشینان یا افراد رهگذر، دچار آسیب‌های جسمانی مانند انواع شکستگی‌ها یا موارد دیگری می‌شوند. شکایت از راننده مقصر در تصادفات جرحی، به دادسرا منتقل شده و بعد از تشکیل پرونده، رسیدگی‌های لازم انجام خواهد شد. باید بدانید که هنگام وقوع حادثه، صحنه تصادف و محل دقیق ماشین‌ها برای ضبط گزارش‌های پلیس، باید حفظ شوند و کروکی مناسب نیز، برای پیوست به پرونده ضروری است.

نامه پزشکی قانونی، یکی دیگر از مهمترین مدارک شکواییه تصادفات جرحی است که در تعیین مجازات این تصادفات، نقش مهمی دارد. مجازات این پرونده‌ها، می‌تواند شامل پرداخت جزای نقدی، دیه یا حبس در زندان باشد.

شکایت از راننده مقصر در خسارت فوتی

در تصادفات منجر به فوت، فردی از سرنشینان خودرو یا افراد خارج از آن، فوت می‌کند. تصادفات با خسارت فوتی، برای راننده مقصر حکم قتل غیرعمد را به دنبال دارند؛ البته باید در نظر داشته باشید که اگر راننده، واجد یکی از شرایط زیر باشد؛ با وجود غیرعمد بودن این قتل، مجازات او سنگین‌تر خواهد شد:

  •         سرعت غیرمجاز راننده
  •         مست بودن راننده مقصر
  •         نقص فنی خودرو
  •         عدم برخورداری راننده از گواهینامه

حکم راننده مقصر در چنین شرایطی، پرداخت جزای نقدی و شش ماه تا سه سال حبس در زندان، به منزله جنبه عمومی جرم و پرداخت دیه به منزله جنبه خصوصی جرم است. طرح شکایت از راننده مقصر تصادفات منجر به فوت، توسط اقوام درجه یک یا اولیای دم در دادسرا مطرح خواهد شد. پرونده تشکیل شده برای بررسی نهایی نیز، به دادگاه کیفری دو ارسال می‌شود.  

در صورت توافق، فرد خاطی و اولیای دم متوفی، بدون نیاز به حکم قطعی دادگاه کیفری دو، امکان دریافت دیه، از شرکت بیمه وجود دارد.

شکایت از راننده مقصر در خسارت فوتی

مراحل قانونی شکایت از راننده مقصر در تصادفات جرحی

بعد از تماس با نیروهای پلیس، به منظور ثبت گزارش‌ها حادثه و ترسیم کروکی مناسب، مراحل پیگیری قضایی به شرح زیر انجام می‌شوند:

  1.   ثبت شکایت از راننده مقصر و تشکیل پرونده در دادسرا، با مشورت وکیل تصادفات جرحی
  2. پیوست مدارک مورد نیاز بر پرونده، شامل صورت‌جلسه پلیس از صحنه تصادف، کروکی، گزارش پزشکی قانونی، بیمه‌نامه راننده مقصر و غیره
  3. استعلام اصالت بیمه‌نامه توسط مراجع قضایی
  4. صدور حکم موقت دادگاه مانند قرار بازداشت، کفالت یا وثیقه، با توجه به ارزیابی اولیه مدارک و شواهد
  5. ارجاع پرونده به کارشناس حقوقی جهت برآورد خسارت یا صحت ادعای طرفین
  6. انجام تحقیقات محلی از سوی کارشناس حقوقی یا دادسرا با کمک شاهدان محلی
  7. ارائه نظر نهایی پزشکی قانونی در مورد میزان و شدت جراحات
  8. صدور حکم دادرسی از سوی دادسرا و ارسال پرونده به دادگاه کیفری دو
  9. بررسی پرونده در دادگاه کیفری و صدور حکم نهایی از سوی قاضی
  10. ارسال حکم نهایی دادگاه به دایره اجرای احکام

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از تصادف

  •         کروکی مناسب ترسیم شده
  •         گزارش نیروی انتظامی از صحنه تصادف 
  •         اسناد تهیه شده در مراحل بازجویی و تحقیقات محلی توسط نیروهای انتظامی یا مراجع قضایی
  •         اصل و کپی مدارک شناسایی طرفین تصادف، گواهی‌نامه، کارت خودرو، برگه معاینه فنی
  •         مدارک بیمه راننده مقصر شامل بیمه بدنه یا شخص ثالث
  •         ارائه فرم واگذاری قانونی-حقوقی بیمه‌گذار به شرکت بیمه
  •         نامه پزشکی قانونی در صورت آسیب جسمانی

تعیین میزان خسارت در تصادفات جرحی

افراد آسیب دیده در تصادفات جرحی برای دریافت خسارت، می‌توانند با شکایت از راننده مقصر، از بیمه شخص ثالث استفاده کنند؛ اما تعیین نرخ خسارت، در این نوع تصادفات، متناسب با میزان آسیب و شدت جراحت و مطابق با دیه کامل انسان تعیین می‌شود. در چنین شرایطی، گواهی پزشکی قانونی، برای تعیین میزان و شدت جراحات وارده، یکی از ملزومات دریافت خسارت است. پس از ابلاغ حکم دادگاه مبنی بر پرداخت دیه، بسته به شرکت بیمه، از دو ماه تا یک سال، زمان پرداخت خسارت متغیر است.

مراحل قانونی تعیین میزان خسارت در تصادفات جرحی، مشابه با مراحل قانونی شکایت از راننده مقصر در چنین تصادفاتی است؛ چرا که یکی از احکام دادگاه در این شکواییه، الزام به پرداخت دیه، بر اساس نظر کارشناسان حقوقی، گواهی پزشکی قانونی و رای نهایی قاضی می‌باشد. به علاوه، تعیین میزان خسارت در تصادفات مالی، به عهده کارشناس حقوقی و شرکت بیمه می‌باشد.

میزان خسارت در تصادفات جرحی

آنچه در این مقاله آموختیم:

بعد از وقوع حوادث رانندگی، مهمترین اقدام تماس با 110 و منتظر ماندن برای کشیدن کروکی و ثبت صورت‌جلسه قانونی، از حادثه است. بسته به نوع تصادف (تصادف منجر به آسیب مالی، جرحی یا فوتی)، فرد آسیب دیده یا خانواده او، می‌توانند نسبت به شکایت از راننده مقصر با داشتن مدارک لازم، اقدام کرده و درخواست جبران خسارت کنند. در این میان وکیل تصادفات با ارائه راهنمایی‌های حقوقی به هر یک از طرفین پرونده، نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. برای دریافت مشاوره حقوقی در صورت نیاز به ثبت شکواییه تصادفات جرحی و جبران خسارت با صفحه مشاور شکواییه در مباشر در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول


  1.   بیمه شخص ثالث، چه نوع خساراتی را پوشش می‌دهد؟

این بیمه، 2 نوع خسارت وارده به شخص ثالث، یعنی خسارت مالی و جانی را پوشش می‌دهد. خسارت جانی شامل شکستگی و جراحات، از کارافتادگی، نقص عضو، هزینه‌های درمانی شخص آسیب دیده، دیه فوتی و غیره، است. خسارت مالی نیز شامل هرگونه خسارت به اموال اشخاص ثالث در حادثه می‌باشد. 


  1. شکایت از راننده مقصر به شرکت بیمه در صورت عدم توافق و همکاری او برای پرداخت خسارت، چند روز مهلت دارد؟

شما به مدت 5 روز بعد از وقوع تصادف با خسارت مالی، وقت دارید تا نسبت به شکایت از راننده مقصر به شرکت بیمه با مضمون عدم توافق و همکاری برای پرداخت دیه، اقدام کنید.


  1. پرداخت خسارت افت قیمت خودرو به عهده کیست؟

پرداخت این خسارت به عهده راننده مقصر و شرکت بیمه طرف قرارداد او می‌باشد.


  1. حکم راننده مقصر در تصادفات منجر به فوت در صورت مست بودن چیست؟

حکم چنین راننده‌ای، قتل غیرعمد بوده و مجازات او شامل دو جنبه عمومی و خصوصی جرم است. 

 

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

لوایح چیست؟ + تفاوت دادخواست با لوایح چیست؟

لایحه سندی مکتوب است که هر دو طرف می‌توانند آن را به دادگاه ارائه کرده و برای دادگاه تامین دلیل …

دادخواست بطلان معامله چیست؟ + شرایط لازم

بطلان معامله به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات حقوقی، زمانی مطرح می‌شود که یک معامله به دلایل قانونی فاقد اعتبار …

دادخواست پژوهشی چیست و چه اهمیتی دارد؟

در نظام‌های حقوقی، ابزارها و راهکارهای مختلفی برای احقاق حقوق افراد پیش‌بینی شده است تا هر شخصی بتواند در صورت …

شکوائیه اعاده حیثیت چیست؟ + مهلت شکایت اعاده حیثیت و مجازات

در این مقاله سایت مباشر قصد داریم به موضوع شکوائیه اعاده حیثیت یا ادعای شرف بپردازیم. همه ما ممکن است …

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.