چگونه اظهارنامه مالیاتی را اصلاح کنیم؟ + مهلت اصلاح اظهارنامه

همین الان رزرو کن

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

چگونه اظهارنامه مالیاتی را اصلاح کنیم

امتیاز دهید

ممکن است شما هم بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی، متوجه اطلاعات اشتباه در پرونده مالیاتی خود شوید و بخواهید داده‌های نادرست را اصلاح کنید. اولین سوالی که کاربران در این هنگام می‌پرسند این است که چه اطلاعاتی بعد از ارسال اظهارنامه قابل ویرایش است یا چه زمانی امکان اصلاح اظهارنامه وجود دارد؟ همانطور که می‌دانید مودیان مالیاتی واجد شرایط باید در بازه زمانی مشخص به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنند و با استفاده از اختیاراتی که سامانه در اختیارشان قرار می‌دهد، اظهارنامه مالیاتی اصلی خود را مجددا مورد ارزیابی و ویرایش قرار دهند.

توجه داشته باشید که بازه زمانی تعیین شده برای اصلاح اظهارنامه اشخاص حقیقی با بازه زمانی تعیین شده برای اصلاح اظهارنامه اشخاص حقوقی، متفاوت است و افراد باید با توجه به بازه زمانی خود برای اصلاح اظهارنامه اقدام کنند. ما در ادامه این مقاله آموزش جامع و کاملی درباره شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات قابل اصلاح، نحوه اصلاح اظهارنامه، مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی و تعداد دفعات اصلاح اظهارنامه مالیاتی ارائه می‌دهیم، بنابراین تا انتهای مطالب همراه ما باشید.

شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی

ممکن است شما هم از خود درباره شروط اصلاح اظهارنامه مالیاتی بپرسید، باید بگوییم که برای اصلاح اظهارنامه، شخص حقیقی یا حقوقی مشمول مالیات باید درخواست خود را تا پایان مهلت ارسال اظهارنامه، فرستاده باشد. علاوه‌بر‌آن امکان اصلاح اظهارنامه به دلیل ثبت‌های سند حسابداری که بعد از تاریخ ارسال اظهارنامه اصلی، انجام شدند، ممکن نیست و شما نمی‌توانید سند‌های حسابداری که پس از ارسال اظهارنامه ثبت شده است را در اظهارنامه مالیاتی اصلاح شده بیاورید.

شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی

چه اطلاعاتی را می‌توان بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی ویرایش کرد؟

بعد از ارسال اظهارنامه اصلی، اغلب اطلاعات وارد شده به جز ثبت‌های سند حسابداری جدید، قابل اصلاح است؛ بنابراین شما می‌توانید در موعد مقرر اطلاعات اشتباه خود را تصحیح کنید. رایج‌ترین اطلاعاتی که بعد از ارسال اظهارنامه اصلاح می‌شوند، عبارتند از:

  • ثبت خریدهای ثبت نشده؛
  • اشتباه در اظهار درآمدهای شرکت؛
  • اظهار نکردن تمام یا بخشی از دارایی‌های مشهود؛
  • اشتباه در اظهار هزینه‌ها.

نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی

مودیان مالیاتی باید برای اصلاح اظهارنامه مالیاتی، وارد سایت tax.gov.ir شوند و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، به پنل شخصی خود دسترسی داشته باشند. سپس از قسمت ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی، دیتاهای اشتباه را اصلاح کرده و روی گزینه ارسال اظهارنامه کلیک کنند. توجه داشته باشید که اصلاح اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده به آدرس www.e-vat.ir انجام می‌شود. مودیان مالیاتی ارزش افزوده باید وارد سایت مربوطه شوند و اطلاعات خواسته شده را در کادرهای مربوطه وارد کنند. این اطلاعات شامل نام کاربری، رمز عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام می‌شود. بعد از وارد کردن اطلاعات و ورود به پنل کاربری، باید از قسمت اظهارنامه اصلاحی، روی گزینه ویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی کلیک کنند و در نهایت گزینه ارسال اطلاعات را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: تمدید اظهارنامه مالیاتی + مهلت ارسال اظهارنامه

در صورتی که اطلاعات اظهارنامه مالیاتی شما از روی نرم افزار نصب شده روی سیستم پاک شده باشد، باید مجددا اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کنید. برای این کار در پنل کاربری، روی گزینه اظهارنامه جدید کلیک کرده و اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. سپس نوع اظهارنامه را روی اظهارنامه اصلاحی قرار دهید. در این مرحله باید برای استعلام اظهارنامه از سامانه امور مالیاتی کشور، شماره و کد رهگیری آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده را در کادرهای مربوطه وارد کنید و گزینه دریافت اطلاعات را انتخاب کنید. با انجام این مراحل نرم افزار شما به سایت سازمان امور مالیاتی وصل می‌شود و شما یک فرم اظهارنامه خام را مشاهده می‌کنید که باید مانند نحوه تنظیم اظهارنامه جدید، قسمت های خواسته شده را تکمیل کنید.

بعضی از مودیان می‌خواهند به جای اظهارنامه اصلاحی که فرصت آن یک ماه پس از ارسال اظهارنامه اصلی است، اظهارنامه جایگزین تنظیم کنند. برای این کار این اشخاص باید بعد از ورود به پنل کاربری، گزینه اظهارنامه اصلی را انتخاب کرده و بعد از آن روی گزینه اظهارنامه جایگزین کلیک کنند. در این مرحله امکان ارسال اطلاعات ثبت شده جدید به سازمان امور مالیات کشور برایشان فراهم می‌شود.

نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی

تعداد دفعات اصلاح اظهارنامه مالیاتی

مودیان مالیاتی می‌توانند اظهارنامه مالیاتی خود را در بازه‌ زمانی تعیین شده توسط سازمان امور مالیات، به تعداد دفعات مورد نیاز اصلاح کنند و از این بابت محدودیتی ندارند اما توجه داشته باشید که اصلاح چند باره اظهارنامه مالیاتی موجب می‌شود تا شما در دسته مودیان حقوقی پرریسک قرار بگیرید، این مسئله می‌تواند منجر به بروز مشکل در تایید اظهارنامه مالیاتی شود. بعضی از اشخاص حقیقی و حقوقی به دلیل محدودیت زمان، ابتدا اعداد صوری را در اظهارنامه مالیاتی خود ثبت می‌کنند و سپس در موعد مقرر، موارد اشتباه را اصلاح می‌کنند؛ اصلاح تمامی اعداد اظهارنامه موجب می‌شود تا فرد یک متقاضی پر ریسک شناخته شود و اظهارنامه مالیاتی وی توسط کارشناس حقوقی مورد تایید قرار نگیرد. باید بدانید که قانون اصلاح اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده متفاوت از سایر اظهارنامه‌های مالیاتی است و مودیان مالیاتی تنها سه بار امکان اصلاح اظهارنامه خود را دارند.

کارهات رو بسپار به مباشر

مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی

بر اساس تبصره  226 قانون مالیات‌های مستقیم، مودیان مالیاتی که شرایط اصلاح اظهارنامه را داشته باشند، می‌توانند تا یک ماه پس از پایان مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی، اظهارنامه خود را اصلاح کند. توجه داشته باشید که مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است؛ بنابراین مهلت اصلاح اظهارنامه هم برای این افراد در بازه زمانی مختلف میسر می‌شود. با توجه به این نکته مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی، یک ماه پس از ۳۱ خرداد ممکن است (۳۱ تیر همان سال) و اشخاص حقوقی می‌توانند تا چهار ماه پس از سال مالی، یعنی تا ۳۱ مرداد، اظهارنامه خود را اصلاح کنند. بعضی از متقاضیان در بازه زمانی که هنوز مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اصلی وجود دارد، متوجه اطلاعات اشتباه اظهارنامه خود می‌شوند که می‌تواند با انتخاب اظهارنامه جایگزین، مشکلات اظهارنامه اصلی را برطرف کند. 

مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی

بیشتر بخوانید: اظهارنامه مالیاتی رستوران

آنچه از این مقاله آموختیم:

همانطور که در این مقاله خواندیم، زمان اصلاح اظهارنامه مالیاتی بسته به حقیقی یا حقوقی بودن فرد متقاضی دارد. اشخاص حقیقی تا ۳۱ تیر و افراد حقوقی تا ۳۱ مرداد همان سال می‌توانند با مراجعه به سامانه امور مالیاتی کشور، اظهارنامه مالیاتی اصلی خود را ویرایش کنند. توجه داشته باشید که تقریبا اکثر اطلاعات وارد شده به جز سند حسابداری جدیدی که پس از ارسال اظهارنامه ثبت شده است، قابل ویرایش است اما ویرایش تمام اطلاعات، یا اصلاح داده‌های اظهارنامه به تعداد دفعات بالا، شما را در لیست مودی مالیاتی پر ریسک قرار می‌دهد و امکان رد شدن اظهارنامه توسط کارشناس حقوقی وجود دارد.

ما در این مقاله درباره شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات قابل اصلاح، تعداد دفعات اصلاح اظهارنامه مالیاتی، مهلت اصلاح اظهارنامه و نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی به طور کامل و جامع صحبت کردیم و شما با مراجعه به مطالب می‌توانید اظهارنامه خود را بدون بروز مشکل، ویرایش کنید. 

مباشر خودت رو داشته باش

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.