...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

نحوه ثبت برند بین‌المللی + مدارک لازم

نحوه ثبت برند بین‌المللی + مدارک لازم

5/5 - (2 امتیاز)

فهرست مطالب

اغلب شرکت‌های مطرح اندکی پس از موفقیت‌های داخلی، با ثبت برند بین‌المللی اقدام به محک زدن توانایی خود در صادرات و ارسال کالا به سایر کشورها می‌کنند تا بتوانند درآمد دلاری به دست آورند. با موفق شدن نام این شرکت‌ها، اغلب در خطر تهدید برندهای تقلبی و مشابه قرار می‌گیرند. به همین منظور باید مالکیت برند خود را در سایر کشورها ثبت کنند. در تمام کشورهایی که این برند ثبت می‌شود، حق مالکیت شرکت روی برند مورد نظر به رسمیت شناخته شده و قانون آن کشور موظف است حقوقی را برای مالک برند بین‌المللی در نظر بگیرد.

شرکتی که برند خود را در سایر کشورها ثبت کرده در صورت مشاهده کالا با برند مشابه این حق را دارد تا از سایر تولید کنندگان متخلف شکایت کرده و مسئله را پیگیری قضایی کند. اگر شما هم می‌خواهید با نحوه ثبت برند بین‌المللی آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

روش ثبت برند بین‌المللی

در گذشته و بدون وجود سیستم جامع، افراد یا شرکت‌ها برای ثبت برند خود باید به سایر کشورها سفر کرده و با تهیه وکیل در همان کشور و صرفا ماه‌ها وقت، اقدام به ثبت برند خود در آن کشور می‌کردند. این را هم در نظر بگیرید که هر کشور قوانین و شرایط مختص به خود را داشته و برای ثبت برند در ده کشور یا بیشتر، نیاز به چندین سال زمان بود. البته این فرآیند همچنان برای کشورهایی که عضو سیستم مادرید نیستند ادامه دارد. روش بعدی که شامل 116 کشور شده، توسط سیستم مادرید انجام می‌شود. در رابطه با سیستم مادرید در تیتر بعد توضیح می‌دهیم.

روش ثبت برند بین‌المللی

نقش سیستم مادرید در ثبت برند بین‌المللی

برای سهولت در ثبت برند بین‌المللی، در ابتدا 86 کشور عضو کنوانسیون پاریس با هم توافق کرده و سیستم جامعی به نام مادرید را به وجود آورده‌اند. بعدها تعداد اعضا بیشتر شد و به 116 عضو رسید. این سیستم به شرکت‌های فعال در این 116 کشور کمک می‌کند تا در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانند برند خود را در تمام یا تعدادی از کشورهای عضو ثبت کنند. برای این کار شرکت‌ها ابتدا باید برند خود را در کشور خود به ثبت برسانند و سپس از طریق سامانه قانونی خود، با کمک لینک خارجی به سیستم مادرید وصل شده و سپس برند خود را به صورت بین‌المللی ثبت کنند. البته زبان رسمی تقاضانامه در این سیستم انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی بوده و ارز رسمی آن فرانک سوئیس است. پس از پرداخت تعرفه اعلام شده در این سامانه برحسب تعداد کشورهایی که در درخواست خود تیک آن را فعال کردید، شما را مالک برند شناخته و موظف می‌شوند تا از حقوق شرکت شما در چارچوب قوانین محافظت کنند.

کشورهای عضو سیستم ثبت برند مادرید

خوشبختانه کشور ایران عضو سیستم مادرید بوده و خدمات این سیستم شامل شرکت‌های ایرانی و برعکس شرکت‌های خارجی در ایران هم می‌شود. مجموع کشورهای عضو سامانه ثبت برند مادرید شامل موارد زیر هستند:

TH – تایلند

TG – تاجیکستان

TM – ترکمنستان

TN – تونس

TR – ترکیه

TT – ترینیداد و توباگو

UA – اوکراین

US – ایالات متحده آمریکا

UZ – ازبکستان

VN – ویتنام

WS – ساموآ

ZM – زامبیا

ZW – زیمبابوه

IT – ایتالیا

JM – جامائیکا

JP – ژاپن

KE – کنیا

KG – قرقیزستان

KH – کامبوج

KP – جمهوری دموکراتیک خلق کره

KR – جمهوری کره

KZ – قزاقستان

LA – جمهوری دموکراتیک خلق لائوس

LI – لیختن اشتاین

LR – لیبریا

LS – لسوتو

LT – لیتوانی

FI – فنلاند

FR – فرانسه

GB – انگلستان

GE – گرجستان

GG – گرنزی

GH – غنا

GM – گامبیا

GR – یونان

HR – کرواسی

HU – مجارستان

ID – اندونزی

 

 

LV – لتونی

MA – مراکش

MC – موناکو

MD – جمهوری مولداوی

ME – مونته نگرو

MG – ماداگاسکار

MK – جمهوری مقدونیه شمالی

MN – مغولستان

MU – موریس

MW – مالاوی

MX – مکزیک

MY – مالزی

MZ – موزامبیک

NA – نامیبیا

NO – نروژ

NZ – نیوزلند

OA – سازمان مالکیت فکری آفریقا (OAPI)

OM – عمان

PH – فیلیپین

PK – پاکستان

PL – لهستان

PT – پرتغال

RO – رومانی

RS – صربستان

RU – فدراسیون روسیه

RW – رواندا

SD – سودان

SE – سوئد

SG – سنگاپور

SI – اسلوونی

SK – اسلواکی

SL – سیرالئون

SM – سن مارینو

ST – سائوتومه و پرینسیپ

SX – سن مارتن (بخش هلندی)

SY – جمهوری عربی سوریه

SZ – اسواتینی

IL – فلسطین اشغالی

IE – ایرلند

 

AE – امارات متحده عربی

AF – افغانستان

AG – آنتیگوا و باربودا

AL – آلبانی

AM – ارمنستان

AT – اتریش

AU – استرالیا

AZ – آذربایجان

BA – بوسنی و هرزگوین

BG – بلغارستان

BH – بحرین

BN – برونئی دارالسلام

BQ – بونیر 

BR – برزیل

BT – بوتان

BW – بوتسوانا

BX – بنلوکس

BY – بلاروس

BZ – بلیز

CA – کانادا

CH – سوئیس

CL – شیلی

CN – چین

CO – کلمبیا

CU – کوبا

CV – کیپ ورد

CW – کوراسائو

CY – قبرس

CZ – جمهوری چک

DE – آلمان

DK – دانمارک

DZ – الجزایر

EE – استونی

EG – مصر

EM – اتحادیه اروپا

ES – اسپانیا

 IR ایران

IS – ایسلند

 

 

سامانه ثبت برند بین‌المللی

شرکت‌های ایرانی برای ثبت برند خود می‌توانند به آدرس زیر مراجعه کنند:

https://www3.wipo.int/wipoaccounts/en/usercenter/public/register.jsf

اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی برای ثبت برند خود باید ابتدا برند را در کشور ایران ثبت کرده و پس از گرفتن تایید، وارد آدرس فوق شوند. همچنین سایت مرکز مالکیت معنوی ایران به عنوان متولی امر، لینک‌های اصلی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. کاربران تمام کشورها می‌توانند برای تغییر برند خود ابتدا از کشور خود اقدام کرده و سپس آن را در سامانه بین‌المللی با هزینه کم‌تر درخواست دهند.

سامانه ثبت برند بین‌المللی

مدارک لازم برای ثبت برند بین‌المللی

برای ثبت برند بین‌المللی در سیستم مادرید مدارک زیر لازم است:

  • کارت بازرگانی؛
  • مدارک هویتی اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله کپی یا کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و افراد دارای حق امضا؛
  •  کپی آگهی روزنامه تاسیس رسمی شرکت به همراه کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت در صورت وجود تغییرات؛
  • تهیه تقاضانامه به یکی از زبان‌های انگلیسی، فرانسوی یا اسپانیایی، به همراه مشخص کردن  کشورهایی که می‌خواهید برند بین‌المللی خود را در آنها ثبت کنید؛
  • ارائه وکالت‌نامه رسمی به همراه مدارک هویتی کامل وی، در صورت استفاده از وکیل؛
  • تهیه معرفی‌نامه از طرف شرکت با مهر، تاریخ، شماره و امضای اعضای هیئت مدیره  برای نماینده شرکت‌ها؛
  • برگه گواهی ثبت برند تجاری در ایران؛
  • تهیه رسید و پرداخت هزینه‌ها برای اظهارنامه ثبت برند بین‌المللی به همراه مهر و امضا متقاضی؛
  • پر کردن فرم‌های MM، با توجه به درخواست و کشور مقصد.

افراد متقاضی باید دقت کنند که مدارک ثبت برند داخلی و خارجی باید مطابقت داشته باشد. 

اگر تاکنون برای ثبت برند در داخل اقدام نکرده‌اید، لطفا به مقاله «راهنمای ثبت برند در سایت مالکیت معنوی» در همین سایت مراجعه کنید.

مراحل ثبت برند بین‌المللی

ابتدا وارد آدرس زیر شده و برای خود اکانت وایپو بسازید.

https://www3.wipo.int/wipoaccounts/en/usercenter/public/register.jsf

در این صفحه اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، نام کاربری، نام شرکت، تلفن، آدرس خیابان، شهر، کدپستی، ایالت یا استان، کشور یا منطقه و زبان ارتباطی ترجیحی خود را انتخاب می‌کنید. زبان شما می‌تواند یکی از زبان‌های: انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، فرانسوی، روسی، عربی، چینی، کره‌ای،  ژاپنی و پرتغالی باشد. در ادامه ایمیل اصلی، ایمیل بازیابی (در صورت از دست رفتن ایمیل اولیه)، رمز عبور، تکرار رمز عبور و در پایان کد کپچا را نوشته و گزینه ایجاد حساب کاربری وایپو را کلیک کنید.

روش ورود به سایت برای ثبت برند بین‌المللی

بعد از تایید اکانت، می‌توانید وارد صفحه زیر شوید:

https://www3.wipo.int/iwa

با نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله قبل برای خود ایجاد کرده بودید وارد شوید. در صورت فعال بودن حساب کاربری وارد صفحه زیر خواهید شد.

از قسمت بالا سمت راست صفحه روی گزینه Settings‌ کلیک کنید و در صفحه جدید، اداره ملی مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از تصویر پایین استفاده کنید.

در ادامه گزینه Save را زده تا وارد صفحه‌ی اصلی شوید. در صفحه کاربری شما تمام درخواست‌هایی که تا کنون داشته‌اید به همراه شرایط وضعیت هر یک برای شما به نمایش درمی‌آید. شما می‌توانید با زدن گزینه چرخ دنده در انتهای سمت راست هر ردیف از اظهارنامه‌ها و جزئیات آن که شامل شماره شناسایی، زبان اظهارنامه، متن برند تجاری، شماره درخواست وایپو است را مشاهده کنید.

درخواست اظهارنامه جدید برای ثبت برند بین‌المللی

اگر می‌خواهید درخواست جدیدی ثبت کنید، روی گزینه New application در بالا سمت چپ تصویر کلیک کنید. در پنجره‌ی جدید، مکان اداره مبدا خود را جمهوری اسلامی ایران انتخاب کنید. پس از تعیین زبان، برای وارد کردن برند تجاری مانند تصویر زیر روی گزینه Import Trademark کلیک کنید.

در صفحه جدید شماره ثبت ملی یا شماره اظهارنامه را در کادر مربوطه وارد کرده و گزینه Search را  کلیک کنید. حال تصویر و اطلاعات برند تجاری شما به نمایش در می‌آید.  اگر این اطلاعات مورد تایید شما است گزینه OK  را  انتخاب کنید. 

روش انتخاب کشور مقصد  برای ثبت برند بین‌المللی

در صفحه بعد که Designated Contracting Parties نام دارد می‌توانید کشورهای مد نظر خود را انتخاب کنید. شما می‌توانید یک یا چند کشور یا حتی تمام کشورها را انتخاب کنید، اما روی قیمت نهایی تاثیر افزایشی خواهد داشت.

 تکمیل اطلاعات برند ملی برای ثبت برند بین‌المللی

مرحله بعدی Applicant نام دارد. در این مرحله تمام اطلاعات ثبت شده از سامانه ملی برای شما بازیابی می‌شود. اگر این اطلاعات فارسی بود، آن را پاک کرده و به لاتین بنویسید. اگر هم کادری خالی بود باید اطلاعات خود را تکمیل کنید.

ورود اطلاعات نماینده برای ثبت برند بین‌المللی

صفحه جدید Representative نام داشته و اطلاعات آن مانند صفحه قبل، از داده‌های ثبت شده در سامانه ملی ایران بازیابی می‌شود. این صفحه مربوط به نماینده شرکت است که می‌تواند منطبق با اطلاعات برند ثبت شده در ایران باشد، نماینده جدیدی معرفی شود یا فاقد نماینده باشد. در هر صورت شماره تماس و ایمیل خود را وارد کرده و این صفحه را هم تایید کنید.

تعیین زبان برای ثبت برند بین‌المللی

این صفحه Languages ​​and correspondence نام دارد. در این صفحه زبان اول و دوم خود را مشخص کنید زبان اول شما می‌تواند یکی از زبان‌های انگلیسی فرانسوی و اسپانیایی باشد. گزینه تایید را زده و به صفحه بعد بروید.

تایید برند تجاری برای ثبت برند بین‌المللی

حال شما وارد صفحه Mark شده‌اید. اطلاعات شما براساس داده‌های سایت مرکز مالکیت معنوی و اصلاحاتی که انجام داده‌اید، بازیابی می‌شود. یکی از کارهای مهمی که باید در این صفحه انجام دهید بررسی اطلاعات مندرج و اصلاح نواقص آن است. به عنوان مثال اگر سایت به اشتباه گزینه رنگی یا سیاه سفید بودن را برای برند تجاری انتخاب کرد، می‌توانید آن را تصحیح کنید. اگر برند تجاری شما شامل اعداد و حروف غیر لاتین باشد باید آوانویسی آن را با حروف و اعداد لاتین انجام دهید. همچنین می‌توانید علامت تجاری خود را توصیف کنید. 

در صفحه goods and services باید کالا و خدمات خود را مشخص کنید. برای ترجمه این لیست می‌توانید از ابزار گوگل ترنسلیت یا سایر ابزارهای موجود در صفحه استفاده کنید.

استفاده از حق تقدم  برای ثبت برند بین‌المللی

حال وارد مرحله claimed priorities یا همان حق تقدم می‌شوید. شما دقیقا چنین مرحله‌ای را در ثبت برند داخلی هم پشت سر گذاشته‌اید. اگر ادعایی ندارید، این صفحه را تایید کنید. اگر کمتر از 6 ماه از اظهارنامه قبلی شما گذشته باشد، با زدن گزینه Add Claimed Priority و پرکردن مشخصات اظهارنامه قبل می‌توانید از مزایای حق تقدم استفاده کنید.

ثبت فرم MM18 برای ثبت برند بین‌المللی

در صورتی که در بین کشورهای مختلف ایالات متحده آمریکا را هم انتخاب کرده‌اید، فرم MM18 هم برای شما به نمایش در خواهد آمد. در صورت ظاهر شدن این صفحه کادرهای ستاره دار آن باید پر شود. پس از تایید وارد صفحه Attachments یا پیوست‌ها می‌شوید. در این صفحه فرم پر شده mm18 قابل مشاهده و دانلود بوده، همچنین می‌توان فرم MM17 را نیز تکمیل و آپلود کرد.  متقاضیان باید رسید پرداخت هزینه و تایید اظهارنامه بین‌المللی را هم ضمیمه این فایل کنند.

مشاهده صورتحساب برای ثبت برند بین‌المللی

حال وارد بخش محاسبه هزینه شده‌اید. در این بخش به صورت ساده و شفاف هزینه ثبت برند شما درج می‌شود. اگر می‌خواهید از جزئیات آن مطلع شوید باید روی گزینه Show fees details کلیک کنید.

تایید اطلاعیه و پرداخت نهایی برای ثبت برند بین‌المللی

حال وارد صفحه Disclaimer می‌شود. در این صفحه مطالب مربوط به مقررات سلب مسئولیت را مطالعه کرده و پس از زدن تیک باید آن را تایید کنید. حال صفحه‌ای برای شما نمایش داده می‌شود که در آن می‌توانید فرم اظهارنامه خود را در قالب pdf یا HTML  مشاهده کنید.  تا این لحظه امکان اصلاح اظهارنامه وجود داشت اما پس از تایید آن و پرداخت صورتحساب دیگر امکان اصلاح وجود ندارد. حال وارد صفحه پرداخت شده و می‌توانید گزینه Pay  را انتخاب کنید.

در صورت پرداخت موفقیت آمیز هزینه، به صورت خودکار وارد صفحه Summary می‌شوید. اظهارنامه تکمیل شده شما از سامانه وایپو به اداره مبدا ارسال می‌شود. همچنین به آدرس ایمیل شما یک ایمیل تایید ارسال شده و اداره مبدأ نیز بر اساس اطلاعات دریافتی یک ایمیل دیگر به حساب شما رسال می‌کند. هر دو ایمیل حاوی اطلاعات یکسانی در رابطه با ثبت برند بین‌المللی شما هستند. با کلیک روی گزینه My request به صفحه اصلی کاربری خود باز می‌گردید. در لیست اظهارنامه‌های موجود، این اظهارنامه هم اضافه شده و می‌توانید شرایط آن را مشاهده کنید. همچنین در صورت نیاز می‌توانید با کلیک روی گزینه چرخ‌دنده در سمت راست ردیف اظهارنامه، نسخه pdf آن را مشاهده، دانلود یا چاپ کنید. در این قسمت فرایند ثبت برند بین‌المللی شما به اتمام رسیده است. 

برای ثبت برند با شماره 02191095190 تماس بگیرید.

روش محاسبه هزینه ثبت برند بین‌المللی

سیستم مادرید یا madrid.wipo که به نام وایپو هم شناخته می‌شود، برای محاسبه هزینه ثبت برند، بخشی به آدرس زیر را به کاربران معرفی کرده است:

https://madrid.wipo.int/feecalcapp/

پس از ورود به این آدرس با صفحه زیر مواجه خواهید شد:

همانند تصویر بالا گزینه مورد نظر را انتخاب می‌کنید و منتظر می‌مانید تا اطلاعات جدید صفحه برای شما نمایش داده شود. سپس مراحل زیر را انجام دهید:

  • در برگه جدید مکان دفتر اصلی خود را براساس نام کشور انتخاب کنید.
  • تعداد طبقه خود را بر اساس 45 طبقه موجود مشخص کنید. شما از قبل این کار را در ثبت برند داخلی انجام داده‌اید.
  • اگر از علامت جمعی استفاده می‌کنید آن را تیک بزنید.
  • مشخص کنید که علامت تجاری شما رنگی است یا خیر.
  • کشور یا کشورهای خارجی مورد نظر خود را از لیست 115 کشور موجود انتخاب کنید.
  • شما می‌توانید تمام کشورها را با زدن یک دکمه Select all  در پایین سمت راست تصویر انتخاب کنید. یعنی تمام کشورهایی که می‌خواهید برند شما در آن کشور ثبت شود.
  • در پایان گزینه Calculate را انتخاب کنید.
  • هزینه کل به صورت Grand Total برای شما به نمایش در خواهد آمد. تمام مبالغ براساس واحد ارزی CHF یا فرانک سوئیس برای شما به نمایش در می‌آید. برای تبدیل آن می‌توانید از مبدل‌های واحد موجود در سایت‌های معتبر و بانک‌ها استفاده کنید.

روش محاسبه هزینه ثبت برند بین‌المللی

دقت کنید که سایت در زمینه تمام مواردی که از شما اطلاعات می‌خواهد قیمت را تغییر خواهد داد. یعنی تمام موارد نام برده، شاخص محاسبه قسمت ثبت برند خارجی محسوب می‌شوند. همچنین سایت مادرید وایپو به شما تذکر می‌دهد که «نتایج محاسبه‌گر هزینه بر اساس اطلاعاتی است که شما در این تاریخ ارائه کرده‌اید و برنامه زمان‌بندی هزینه‌ها به صورت بروز اعمال می‌شود. برآورد فقط برای اهداف اطلاعاتی ارائه شده بوده و برای برآورد دقیق‌تر، بلافاصله قبل از ارسال درخواست یا سفارش پرداخت خود، هزینه را با کمک محاسبه‌گر دوباره حساب کنید.»

مدت زمان ثبت برند بین‌المللی

اگر می‌خواهید ثبت برند را ابتدا در داخل کشور انجام دهید، برای آن حدود ۳ ماه زمان در نظر بگیرید.  در صورتی که برند خود را در داخل ثبت کرده‌اید، از زمان ثبت فرم تا زمان دریافت پاسخ حدود 2 ماه را به طور میانگین در نظر داشته باشید. در صورت مغایرت اطلاعات یا نقص پرونده، ثبت برند بین‌المللی می‌تواند بیشتر طول بکشد. برای اطمینان و سرعت بیشتر می‌توانید از کارشناس و وکیل پلتفرم مباشر استفاده کنید.

آنچه که از مقاله نحوه ثبت برند بین‌المللی، آموختیم:

در ابتدای مقاله برای ثبت برند بین‌المللی سیستم مادرید وایپو را به عنوان یک سیستم مشترک بین ۱۱۶ کشور معرفی کردیم. لیست کشورهایی را که می‌توانید از طریق این سامانه در آن ثبت برند کنید، در همین مقاله درج کردیم. آدرس سیستم مادرید وایپو را در مطلب آورده و نحوه ثبت برند بین‌المللی را به صورت گام به گام و تصویری آموزش دادیم. همچنین در کنار راهنمای  پیش‌بینی هزینه  ثبت برند بین‌المللی در سامانه مادرید، مدت زمان انتظار برای این فرایند را به طور تقریبی بیان کردیم.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.