...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

اظهارنامه مالیاتی طلا فروشی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی طلا فروشی

5/5 - (1 امتیاز)

فهرست مطالب

با توجه به ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم، کلیه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی نسبت به درآمدهای خود در ایران مکلف به پرداخت مالیات هستند. قطعاً طلافروش‌ها نیز به‌عنوان عضوی از جامعه، تکالیف مالیاتی نسبت به درآمدهای حاصل از فعالیت خود دارند. البته مالیاتی که به طلافروشان تعلق می‌گیرد نسبت به سایر مشاغل پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. از دیدگاه مسائل اجتماعی هم طلا صرفا یک کالای قابل خرید و فروش نیست، بلکه مسائل مرتبط با طلا دامنه تاثیرات روانی – اجتماعی گسترده‌تری هم دارد. موضوعات مربوط به قوانین مالیات طلا در کشور ما در فواصل کوتاه‌تری نسبت با سایر موارد دچار تغییرات می‌شود. همه این موضوعات که ذکر شد بخش‌هائی از پیچیدگی امور مالیاتی در حوزه طلافروشی را نشان می‌دهد. برای آگاهی بیشتر نسبت به اظهار نامه مالیاتی طلافروشی این مقاله سایت مباشر را تا انتها مطالعه کنید تا در کنار هم مسئله را از ابعاد مختلف بررسی کنیم.

اظهارنامه مالیاتی طلا فروشی

تکالیف مالیاتی طلا فروشی

تکالیف مالیاتی طلافروشان در سه بخش مطرح است که عبارتند از:

  • مالیات مستقیم یا مالیات بر درآمد طلافروشی
  • مالیات ارزش افزوده (که جدیدا تغییرات زیادی را بخود دیده است)
  • مالیات دستمزد کارکنان و اجاره ملک

مالیات بر درآمد طلافروشی

قواعد مربوط به مالیات طلافروش‌ها در بخش مالیات مشاغل در فصل چهارم از باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مورد بحث قرار گرفته است. همانند سایر اصناف، طلافروشان هم ممکن است در گروه‌های اول، دوم یا سوم درآمدی قرار‌گیرند. همانطور که در مقالات قبلی سایت مباشر نیز این گروه‌بندی به‌صورت مشروح بیان شده است، سازمان امور مالیاتی مودیان را براساس میزان فروش به سه گروه تقسیم نموده‌است. هرکدام از این سه گروه تکالیف مالیاتی متفاوتی دارند. مودیان مالیاتی بر اساس شاخص‌ها و معیارهای مشخص شده از سوی سازمان امور مالیاتی تقسیم بندی می‌شوند.

مالیات بر درآمد طلافروشی

گروه اول، دوم و سوم

طبق این قانون به‌طور خلاصه علاوه بر صاحبان کسب و کارهای بزرگ و پردرآمد، شرکت‌ها، کلیه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغلی که درآمد ابرازی آن‌ها طبق اظهارنامه 2 سال گذشته عملکرد، بیشتر از مبلغ 30 میلیارد تومان باشد، همچنین افرادی که آخرین درآمد قطعی آن‌ها بیشتر از 30 میلیارد تومان باشد، در گروه اول یا «الف» مشاغل مالیاتی قرار می‌گیرند. افرادی‌که درآمد آن‌ها مانند فروش کالا یا عرضه خدمات بر اساس اظهارنامه مالیاتی سال قبل، بین 10 تا 30 میلیارد تومان باشد، در گروه دوم یا «ب» مشاغل مالیاتی و اشخاصی که در گروه اول و دوم قرار ندارند و درآمد آن‌ها پایین‌تر از درآمد ذکرشده گروه‌های اول و دوم است، در گروه سوم مشاغل مالیاتی قرار می‌گیرند. بنابراین بسیار مهم است که شخص بداند کسب و کار او در کدام دسته قرار می‌گیرد.

اظهارنامه مالیاتی طلافروشی گروه اول

تکالیف طلافروشانی که بر اساس جزء 9 بند الف ماده 2 آیین‌نامه اجرایی ماده 95 ق.م.م در گروه اول مشاغل قرار می‌گیرند مانند اشخاص حقوقی بوده و این گروه مکلف به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی طلا فروشی طبق قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان خرداد ماهِ هر سال در قالب اظهارنامه مالیات بر عملکرد و پلمب دفاتر هستند.

عدم ارسال این اظهارنامه باعث اعمال جریمه از سوی سازمان امور مالیاتی می‌شود و با توجه به ماده 192 قانون مالیات‌های مستقیم، جریمه‌ای معادل با 30 درصد مالیات متعلق برای فرد شده که این جریمه قابل بخشودگی از سوی سازمان امور مالیاتی نیست.

مباشر همه کارهای اداریت رو انجام میده

تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم

طبق تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم، سازمان امور مالیاتی می‌تواند مشاغلی که تا سقف معینی در سال درآمد داشته‌اند را از ارسال اظهارنامه معاف نموده و مالیات مقطوع از ایشان اخذ نماید. لازم به ذکر است که مؤدی بین استفاده از این تبصره و یا ارسال اظهارنامه مختار است. در صورتی که طلافروش قصد استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم را نداشته باشد، می‌تواند با ارسال اظهارنامه نسبت به ابراز درآمد و هزینه‌های خود اقدام نماید.

در محاسبه مالیات عملکرد، با توجه به نرخ‌های مقرر در ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم پس از حسابرسی توسط ممیز مالیاتی، مالیات طلافروشان با نرخ ماده 131 قانون که بین 15 تا 25 درصد از سود فرد است، محاسبه می‌گردد. ولی تجربه نشان داده که میزان مالیات، با استفاده از تبصره ماده 100 بسیار کمتر از میزان مالیات با ارسال اظهارنامه است.

بنابراین با توجه به موارد بیان شده طلافروش‌ها و کلیه مشاغل دیگر با توجه به دستورالعمل سالانه سازمان امور مالیاتی در خصوص استفاده از تبصره ماده 100 می‌توانند از این حکم استفاده نموده و با پرداخت مالیات موضوع این تبصره، از حسابرسی مالیاتی معاف شوند.

تکالیف قانونی گروه اول
  • در صورتی‌که طلا فروش در گروه اول مشاغل باشد، مکلف است که نسبت به پلمب دفاتر خود از طریق سایتirsherkat.ssaa.ir اقدام نماید. مهلت پلمب دفاتر هر سال تا پایان سال قبل است.
  • کلیه طلافروشانی که در گروه اول مشاغل قرار دارند، مکلف به ارسال صورت معاملات فصلی خود در سامانه سازمان امور مالیاتی هستند.
  • کلیه طلافروشان مانند باقی مشاغل، مکلفند تا پایان خرداد سال بعد نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی طلافروشی و یا تکمیل فرم تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم اقدام نمایند.

طلافروش ها و مالیات بر ارزش افزوده

یکی از تفاوت‌هایی که طلا‌فروشان با سایر مشاغل دارند، مالیات بر ارزش‌افزوده‌ای است که در این صنف کاری وجود دارد. سازمان در قانون مالیاتی برای طلا‌فروش‌ها قوانین خاصی را در نظر گرفته در زمینه مالیات بر ارزش افزوده و هیچ معافیتی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است. وقتی مسئله مالیات بر ارزش افزوده در طلا‌فروشی به‌میان می‌آید، تفاوت‌ها آشکار می‌شوند. طبق قانون قدیم مالیات بر ارزش افزوده تا تاریخ چهاردهم تیرماه سال 1400، مثل همه اصناف مشمول دریافت مالیات بر ارزش افزوده، طلا‌‌فروشان مکلف بودند که از تمام طلا و جواهر بکار رفته در مصنوعات خود و همچنین اجرت ساخت مصنوعات، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را از خریداران دریافت نموده و در اظهارنامه مالیاتی طلا‌فروشی فصلی به سازمان امور مالیاتی منعکس و مالیات مورد نظر را که به صورت امانت نگه داشته بودند، پرداخت نمایند.

طلافروش ها و مالیات بر ارزش افزوده

بند ب ماده 26 قانون مالیات بر ارزش افزوده

در بند ب ماده 26 قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، جواهر و پلاتین بکار رفته در مصنوعات این حرفه از مالیات بر ارزش افزوده معاف شده و طلا‌فروشان صرفاً باید از اجرت ساخت طلا و جواهرات 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمایند.

بدین ترتیب بعد از اعلام قانون دائمی اصل نرخ مالیات بر ارزش افزوده (10%) تغییر نکرد اما، اصل طلا، جواهر و پلاتین بکار‌رفته در مصنوعات از مالیات معاف شد و مالیات فقط، به سود فروشنده و اجرت ساخت طلا تعلق می‌گیرد. لذا طلافروشان صرفاً باید 9 درصد از اجرت ساخت طلا و جواهرات را به‌عنوان مالیات بر ارزش افزوده از مشتری دریافت و به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند.

مستند به تبصره 2 ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده، لازم است اشاره کنیم که چنانچه طلافروشی علاوه بر اجرت، از اصل طلا و جواهر بکار‌رفته در مصنوعات خود نیز مالیات بر ارزش افزوده دریافت نماید، سازمان امور مالیاتی جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات دریافتی برای طلا‌فروش مذکور در نظر می‌گیرد. و این جرایم مالیاتی قابل بخشودگی نیستند.

موضوع مالیات پرداخت شده

همه کسانی‌که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند، هنگام ارسال اظهارنامه و ابراز فروش خود، می‌توانند خریدهایی که برای آنها مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کردند را محاسبه و به‌عنوان اعتبار، از مالیات بر ارزش افزوده قابل پرداخت به سازمان کسر نمایند.

مالیات دستمزد کارکنان و اجاره ملک

مانند همه مشاغل مشمول مالیات مستقیم، طلا‌فروشانی که افرادی را در استخدام خود دارند، چه قبل از اجرایی شدن سامانه مودیان و چه بعد از اجرایی شدن قانون سامانه مودیان، مکلف بوده و هستند که ماهیانه مالیات بر حقوق افراد تحت استخدام خود از حقوق آنها برداشته و لیست مالیات بر حقوق را از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی ارسال نموده و مالیات متعلقه را پرداخت نمایند. این لیست با لیست امور بیمه انطباق داده شده و راستی‌آزمایی می‌شود.

در مورد املاک استیجاری صنوف مختلف، طلا‌فروشان نیز برای پرداخت مالیات بر درآمد، ابتدا باید مقدار درآمد و هزینه‌‌های واحد کسب‌و‌کار که شامل هزینه اجاره ملک نیز می‌شود، مشخص نمایند. این مرحله در زمان تکمیل اظهارنامه مالیاتی طلافروشی انجام می‌پذیرد.

از تماسی کوتاه تا تغییراتی عمیق 

آنچه در مقاله اظهارنامه مالیاتی طلا فروشی آموختیم:

فارغ از مسائل روانی و اجتماعی مرتبط با شغل صنف طلا‌فروشان، مسائل مالیاتی تکلیفی بر این صنف نیز در قوانین مالیاتی کشور لحاظ گردیده است. سه دسته از مالیات‌ها برای این صنف در نظر گرفته شده است که باید اظهارنامه مالیاتی طلافروشی را تکمیل و نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نمایند.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.