مدارک لازم برای وام ازدواج شامل مدارک هویتی متقاضیان، ضامن و سند ازدواج است. بخشی از این مدارک جهت انجام امور اداری و برای افتتاح حساب دریافت میشود و بخشی هم مربوط به اعطای وام ازدواج است. این وام به زوج و زوجه، به عنوان شخصیت حقیقی مستقل و به صورت جداگانه ارائه میشود. برای این منظور زوجین باید ظرف 12 روز کاری به شعبه بانک مورد نظر مراجعه کرده و درخواست خود را اعلام کنند. عدم آگاهی از نکات ضروری و روند اداری میتواند فرایند دریافت تسهیلات وام ازدواج را تا چند برابر طولانی کرده و باعث صرف وقت و هزینه بیشتر شود. ما در این مقاله میخواهیم شما را با نکات ضروری، شرایط و مدارک لازم برای دریافت تسهیلات وام ازدواج آشنا کنیم.
مدارک لازم برای وام ازدواج
پس از گذراندن مراحل ثبت نام اولیه در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، لازم است که مدارک زیر را در اختیار بانک قرار دهید:
- اصل و کپی کارت ملی زوجین (کارت ملی هوشمند)؛
- اصل و کپی شناسنامه زوجین (کپی از تمام صفحات گرفته شود.)؛
- اصل و کپی تمام صفحات سند ازدواج یا عقدنامه؛
- اصل و کپی از شناسنامه و کارتملی ضامن وام زوجین؛
- آدرس کد پستی معتبر، بر اساس آدرس محل سکونت زوجین.
همچنین کد رهگیری ده رقمی خود را که در آخرین مرحله ثبت نام در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج دریافت کردید، باید به همراه داشته باشید. برای تسریع روند امور اداری در بانک، به شما توصیه میکنیم پیش از مراجعه حضوری حتما اصل و کپی مدارک خود را آماده کنید.
مهلت ارائه مدارک به بانک چند روز است؟
پس از تکمیل ثبت نام اولیه و ثبت درخواست، لازم است که بانک پذیرش فرد را تایید کند. پس از تایید بانک، زوجین 60 روز فرصت دارند تا مدارک نام برده شده در تیتر قبل را به بانک ارائه دهند. در صورت تمام شدن فرصت شصت روزه، درخواست زوجین حذف شده و به درخواست بعدی رسیدگی خواهد شد. این مهلت جهت رسیدگی سریعتر به درخواستها و کوتاه کردن صف وام ازدواج تعیین شده است. ازاینرو لازم است پیش از ثبت درخواست اولیه، مطمئن شوید که شرایط دریافت وام ازدواج را دارید. ما در تیتر بعد به این موضوع می پردازیم.
شرایط ارائه مدارک برای دریافت وام ازدواج
زوجین برای تکمیل مدارک وام ازدواج باید از شرایط زیر برخوردار باشند:
- وام ازدواج فقط به اتباع ایرانی تعلق میگیرد.
- دریافت وام ازدواج نیازی به گذراندن خدمت نظام وظیفه یا تعیین تکلیف در این رابطه ندارد.
- اتباع ایرانی ساکن کشورهای دیگر میتوانند درخواست وام ازدواج داشته باشند؛ مشروط بر اینکه گواهی ازدواج آنها از طرف کنسولگری ایران صادر شده باشد یا این که ممهور به مهر سفارت جمهوری اسلامی ایران باشد.
- هر شخص در طول عمر خود فقط یک بار میتواند درخواست وام ازدواج داشته باشد؛ حتی اگر چند بار ازدواج کند.
- اگر فردی در ازدواج اول خود وام ازدواج دریافت نکرده است، میتواند در ازدواج بعدی خود درخواست وام ازدواج داشته باشد.
- تمام اقلیتهای دینی ساکن ایران مشروط بر داشتن تابعیت ایرانی، میتوانند درخواست وام ازدواج کنند. در این مورد مدارک ازدواج زمانی به معنی سند ازدواج تلقی میشود که مورد تایید مراکز قانونی اقلیتهای دینی قرار گیرد.
- در حال حاضر درخواست وام ازدواج فقط برای افرادی مجاز است که تاریخ ازدواجشان پس از تاریخ 01/01/1399 باشد.
- برای دریافت وام ازدواج نیاز به ضامن خواهید داشت که در هنگام ارائه مدارک به بانک باید حضور داشته باشد.
- برای دریافت وام ازدواج از بانک باید ابتدا در آن بانک حساب باز کنید یا از قبل حساب داشته باشید.
- حداکثر سن مجاز برای دریافت وام ازدواج 50 سال تمام است.
- حداقل سن مجاز برای دریافت وام ازدواج برای دختران 13 سال و برای پسران 15 سال تمام است.
افراد متقاضی وام ازدواج در صورتی که به سن قانونی 18 سال تمام نرسیده باشند، مشروط بر رعایت محدوده سنی مجاز (13 سال برای زوجه و 15 سال برای زوج) میتوانند مبلغ وام را از طریق سرپرست یا ولی خود دریافت کنند. ازاینرو در هنگام ارائه مدارک باید شماره حساب ولی زوجین هم به عنوان مدارک ارائه شود.
نکات ارائه مدارک برای دریافت وام ازدواج
برای تکمیل مدارک و دریافت وام ازدواج باید به نکات زیر توجه کنید:
- در صورت ثبت درخواست اولیه، عدم مراجعه به بانک و حذف ثبت نام از لیست وام ازدواج میتوانید دوباره درخواست وام ازدواج کنید؛ فقط دوباره ثبت نام شما در انتهای لیست قرار خواهد گرفت.
- افرادی که درخواست دریافت وام ازدواج کمتر از سقف تسهیلات را دارند، نمیتوانند بعدا دوباره درخواست وام ازدواج کنند.
- در صورتی که متقاضیان ثبت نام اولیه انجام دهند و بعد بخواهند بانک خود را برای دریافت وام ازدواج تغییر دهند، تا قبل از تایید بانک می توانند با استفاده از گزینه حذف درخواست در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، ثبت نام خود را لغو کنند. بدیهی است که این افراد میتوانند با استفاده از گزینه ثبت نام؛ اقدام به ثبت درخواست جدید کرده و حقشان برای دریافت وام محفوظ است؛ این افراد در نهایت باید مدارک را به بانک بعدی خود ارائه دهند.
- در صورت ثبت درخواست و عدم تعیین شعبه توسط بانک عامل، نیازی به مراجعه حضوری نیست؛ فقط باید از طریق سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و گزینه مشاهده وضعیت، مراحل درخواست خود را مشاهده کنید. پس از تعیین شعبه و تایید بانک، باید مدارک خود را ارائه دهید.
- در صورتی که اطلاعات مدارک هویتی خود را در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به اشتباه وارد کردهاید، باید دوباره به سایت مراجعه کرده و با استفاده از گزینه “ویرایش اطلاعات متقاضی” اطلاعات مدارک هویتی خود را تکمیل کنید. در صورتی هم که ثبت احوال اطلاعات مدارک شما را تایید نکرده باشد، باید درخواست جدیدی ثبت کنید.
دقت کنید که وام ازدواج به صورت دو وام مستقل به هر یک از زوجین داده میشود. بنابراین لازم است که تهیه مدارک، ثبت نام اولیه در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و دریافت کد رهگیری به صورت جداگانه انجام شود.
آنچه که از این مقاله آموختیم:
مدارک لازم برای وام ازدواج شامل اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی زوجین، سند ازدواج، کد پستی و مدارک هویتی ضامن وام است. وام ازدواج فقط به اتباع ایرانی تعلق گرفته و نیازی به گذراندن خدمت نظام وظیفه یا تعیین تکلیف در این رابطه ندارد. آقایان مابین سن 15 تا 50 سال و بانوان مابین سن 13 تا 50 سال میتوانند با ثبت درخواست در سامانه قرض الحسنه وام ازدواج و ارائه مدارک، وام ازدواج را دریافت کنند.