...

نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

اظهارنامه مالیاتی پزشکان + قوانین محاسبه مالیات پزشکان

اظهارنامه مالیاتی پزشکان

امتیاز دهید

فهرست مطالب

مانند سایر مشاغل مختلف، پزشکان هم مجبور به پرداخت مالیات بر درآمد هستند. محاسبه مالیات برای پزشکان مطابق با قوانین مالیاتی ایران انجام می‌شود و در اصل بر اساس میزان درآمد پزشکان است؛ یعنی نحوه محاسبه مالیات یک پزشک متخصص با یک پزشک عمومی هیچ تفاوتی ندارد. در این مقاله قرار است به بررسی اظهارنامه مالیاتی پزشکان بپردازیم. اگر شما هم به‌عنوان پزشک می‌خواهید بدانید که این روند پرداختی مالیات به چه صورت است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مالیات پزشکان

شاید این سوال برای شما هم پیش بیاد که آیا پزشکان باید مالیات دهند؟ طبق بند و تبصره 6، موسسات درمانی هم مانند سایر مشاغل دیگر باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. محاسبه اظهارنامه مالیاتی پزشکان، برای سازمان امور مالیاتی طی این سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه بوده است. کلیه موسسات درمانی اعم از خصوصی ، ارگان‌های نیمه دولتی، نیروهای مسلح ، موسسات خیریه و تمامی موسسات دولتی باید مقداری از درآمد خود را به عنوان مالیات پزشکی به سازمان امور مالیاتی کشور بپردازند.

با توجه به مفاد ماده 1 قانون مالیات‌های مستقیم، پزشکان باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. در این راستا، سایر فعالان حوزه‌های پزشکی هم ملزم به پرداخت مالیات از درآمدهای خود هستند. وضعیت استقلال یا همکاری با مراکز درمانی تاثیری در این قضیه ندارد و در هر صورت باید پزشکان مالیات خود را به صورت سالانه پرداخت کنند.

اگر اطلاعات کافی در مورد اظهارنامه مالیاتی ندارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست؟ را بخوانید تا اطلاعات شما در این مورد تکمیل شود.

مالیات پزشکان

مالیات در نظر گرفته شده برای پزشکان چقدر است؟

یکی از اصلی‌ترین تکالیف مالیاتی برای تعیین مالیات پزشکان، ارائه اظهارنامه مالیاتی پزشکان در موعدهای مشخص شده است. چه پزشکانی که به صورت خصوصی در مطب خود فعالیت دارند و چه بیمارستان‌ها، آسایشگاه‌ها، لابراتوار، رادیولوژی‌ها، فیزیوتراپی‌ها، دندانپزشکان و حتی موسسات پزشکی باید نسبت به پرداخت اظهارنامه مالیاتی پزشکان اقدام کنند. یک موعد مقرر برای این منظور در نظر گرفته می‌شود و طبق آن حداکثر تا پایان خرداد ماه سال بعد، پزشکان باید این مالیات‌ها را پرداخت کنند.

 

نکته: اگر صاحبان مشاغل پزشکی به‌عنوان شخص حقوقی فعالیت داشته باشند، این مهلت تعیین شده برای ارائه اظهارنامه مالیاتی پزشکان، حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی (یعنی 31 تیرماه سال بعد) خواهد بود.

مباشر خودت رو داشته باش

اظهارنامه مالیاتی پزشکان مشمول موارد زیر است:

  • مالکان آسایشگاه‌ها
  • مالکان بیمارستان‌ها
  • صاحبان زایشگاه‌ها
  • صاحبان درمانگاه‌ها
  • صاحبان لابراتوارها و آزمایشگاه‌ها
  • صاحبان مشاغل پزشکی مانند طبی و غیر طبی
  • صاحبان رادیولوژی‌ها و فیزیوتراپی‌ها
  • صاحبان موسسات بهداشتی
  • پزشکان و دندانپزشکانی که مطب دارند.

در نظر داشته باشید که مقدار مالیاتی که برای قشر پزشکان توسط اداره امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود، بر اساس درآمد پزشکان، مراکز پزشکی و درمانی است. برای برآورد این مقدار باید حساب کرد که میزان درآمد یک پزشک در یک ماه و یک سال چقدر است. متوسط درآمد پزشکان نسبت به سایر مشاغل دیگر کمی بیشتر است و از طرفی عدم شفافیت و عدم اطمینان در مورد درآمد پزشکان، باعث شده که اداره امور مالیاتی کشور هرساله در این باره با چالش‌هایی روبرو باشد.

اسناد و اظهارنامه مالیاتی پزشکان باید در پایان هر سال مالیاتی ثبت شود که معمولا در تیرماه هر سال توسط این سازمان اعلام می‌شود. طبق این قانون، پزشکان باید تا زمان تعیین شده از سوی اداره مالیات، نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند.

مالیات در نظر گرفته شده برای پزشکان

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد پزشکان سال ۱۴۰۳

مالیات پزشکان بر اساس درآمد آنان به دو دسته تقسیم می‌شود:

۱- مالیات بر درآمد حقوق:

اگر پزشک در مراکز درمانی مانند بیمارستان، درمانگاه، کلینیک و … فعالیت داشته باشد و در مطب خودش مشغول به فعالیت  نباشد، حقوق دریافتی این پزشک مشمول مالیات خواهد شد. به این صورت که کارفرما باید این مالیات پرداخت شده را از حقوق پزشک مورد نظر کسر کند.

از مباشر مشاوره بگیر

۲- مالیات بر درآمد:

اگر پزشک در مطب خودش فعالیت داشته باشد و جراحی‌ها را در مطب انجام دهد، طبق ماده ۳۳ قانون مالیات‌های مستقیم، مطابق با درآمد خود باید مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کند. این نرخ مالیات معمولا یکسان نیست و با بالا بودن درآمد پزشکان، افزایش پیدا می‌کند.  پزشکان مانند سایر مشاغل باید در راس زمان مقرر، اظهارنامه عملکرد خود را ارسال کنند.

در جدول زیر نرخ مالیات بر درآمد پزشکان سال 1402 را مشاهده می‌کنید و برای سال جدید، هنوز  مقدار مالیات در نظر گرفته شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور صادر نشده است:

 

درآمد پزشکان (تومان) نرخ مالیات (درصد)
تا ۱۲,۰۰۰,۰۰۰ معاف از مالیات
از۱۲۰۰۰۰۰ تا ۱۶۵۰۰۰۰۰ ۱۰%
از ۱۶۵,۰۰۰,۰۰۰ تا ۲۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱۵%
از۲۷۰,۰۰۰,۰۰۰  تا ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲۰%
بیش از  ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۳۰%

پزشکان برای پرداخت مالیات به چه مدارکی نیاز دارند؟

کلیه مدارک مورد نیاز برای رسیدگی به امور مالیات پزشکان از طریق دستگاه‌های POS انجام می‌شود. با مراجعه به سامانه و آدرس stopholding.tax.gov.ir به‌عنوان پزشک می‌توانید مالیات خود را پرداخت کنید. به همین دلیل تمامی مراکز پزشکی درمانی و کلیه پزشکان باید برای اخذ هزینه‌های خود از دستگاه POS استفاده کنند.

در صورتی که پزشکان از دستگاه کارت‌خوان با پرونده مالیاتی فعال استفاده نکنند، مشمول جریمه خواهند شد. این جریمه، معادل 10 درصد مالیات فروش کل خواهد بود. همچنین اگر پزشکان درآمدهای مالیاتی خود را در سامانه‌های فروشگاهی ثبت نکرده باشند، مشمول جریمه غیرقابل‌بخشش 30 درصدی خواهند شد.

پزشکان باید با دقت قوانین مالیاتی را بخوانند تا از بروز جرائم مالیاتی جلوگیری شود. این تغییرات قانونی می‌تواند تاثیر گسترده‌ای بر مالیات پزشکان 1403 داشته باشد.

پزشکان برای پرداخت مالیات به چه مدارکی نیاز دارند

تکالیف مالیاتی پزشکان چیست؟

در محاسبه مالیات پزشکان، تکالیف مالیاتی برای آن دسته از پزشکانی که مشمول مالیات مشاغل هستند، اهمیت بالایی دارد. در این میان برخی از پزشکان مانند جراحان نیاز به تجهیزات و مواد اولیه دارند که برای تهیه این اقلام، باید از سازمان اداره امور مالیاتی کشور، فاکتورهای رسمی دریافت کنند. علاوه بر این مورد، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها  باید قبل از پرداخت دستمزد پزشکان، حدود 10 درصد از این مبلغ را به‌عنوان مالیات تکلیفی کسر کنند. از دیگر تکالیف مالیات پزشکان می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1.  در وهله اول باید در نظام مالیاتی ثبت‌نام کرده و تشکیل پرونده انجام دهند.
  2.  ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و بایگانی اسناد
  3.  استفاده از دستگاه‌های پوز قانونی
  4. ثبت نام در سامانه مودیان
  5.  تهیه و تنظیم قرارداد با مراکز درمانی
  6.  ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان (به صورت ماهانه باید ارسال شود)
  7. ارسال لیست بیمه کارکنان (به صورت ماهانه باید ارسال شود)
  8. ارائه اسناد کسر مالیات تکلیفی

برای استفاده از خدمات تکالیف مالیاتی پزشکان در سامانه مدنظر، 5 مرحله اصلی وجود دارد که در ادامه در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم:

  1. در قدم اول باید وارد سایت tax.gov.ir شوید و گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک انتخاب کنید.

2.سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان به آدرس withholding.tax.gov.ir برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته شده است که باید برای خودتان یک نام کاربری و یک رمز عبور انتخاب کنید.

3.برای ثبت اطلاعات پرداختی پزشک از بخش “بارگذاری فایل پرداخت” یا “پرداخت‌های پزشک” می‌توانید استفاده کنید.

  1. قبوض صادر شده در این مرحله به شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.
  2. گزارش پرداختی‌ها بر اساس سال، ماه و کد ملی پزشک، در این مرحله قابل مشاهده است.

مهمترین قوانین محاسبه مالیات پزشکان چیست؟

برای محاسبه مالیات پزشکان مانند سایر مشاغل مالیاتی دیگر باید از قوانین مالی تبعیت کرد.  نحوه محاسبات مالیات برای پزشکان عمومی و حتی جراحان یکسان است و این موضوع به تخصص یا سطح علمی پزشکان ارتباطی ندارد. آنچه که باعث تفاوت مالیات هر کدام از این دو دسته می‌شود، میزان درآمد و کسب و کار آن‌هاست. پزشکان هم مانند سایر مشاغلی که مشمول پرداخت مالیات هستند، در صورت عدم پرداخت مالیات، موظف به پرداخت جرایم غیرقابل بخشش مالیاتی می‌شوند؛ بنابراین باید قوانین مالیاتی را رعایت کنند.

یک نکته مهم اینجاست که ثبت‌نام در سامانه مودیان مالیاتی در حال‌حاضر برای پزشکان ضرورتی ندارد. اما کلیه مشاغل پزشکی و پیراپزشکی که پروانه کار داشته باشند، باید حتما از پایانه‌های فروشگاهی و دستگاه‌های پوز استفاده کنند.

آیا معافیت‌های مالیاتی شامل مشاغل پزشکی هم خواهد شد؟

مطابق با بخشنامه 16635 سازمان مالیاتی، در صورتی که پزشکان منابع مختلف درآمدی داشته باشند، برای هر منبع می‌توانند از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند. به‌عنوان‌مثال: وقتی یک پزشک بخشی از سال را در استخدام یک مرکز درمانی بوده و بخشی دیگر را در مطب خود مشغول به کار بوده است، می‌تواند به صورت همزمان از معافیت موضوع مواد 84 و 101 ق.م.م استفاده کند. در خصوص استفاده از این معافیت بهتر است دو مورد زیر را در نظر بگیرید:

  • هر پزشک به صورت انفرادی، فقط یک بار در سال می‌تواند از این معافیت مالیاتی بهره‌مند شود.
  • پزشکانی که با اشخاص دیگر فعالیت می‌کنند، حداکثر از 2 معافیت مالیاتی طی سال بهره‌مند خواهند  شد.

مباشر همه کارهای اداریت رو انجام میده

آنچه در این مقاله آموختیم:

در این مقاله در مورد اظهارنامه مالیاتی پزشکان اطلاعاتی را در اختیار شما گذاشتیم. همان‌طور که گفتیم پزشکان هم مانند سایر مشاغل باید هر ساله نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. میزان مالیات در نظر گرفته شده برای پزشکان بر اساس درآمد آنهاست و ربطی به تخصص پزشکان ندارد. برای این منظور تمامی پزشکان و موسسات درمانی باید از سامانه‌های فروشگاهی و همچنین دستگاه‌های POS استفاده کنند. پزشکان در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات، مشمول جریمه‌های مختلفی خواهند شد.

سوالات متداول در مورد مالیات پزشکان

آیا در اظهارنامه مالیاتی پزشکان، مالیات و عوارض ارزش افزوده نیز در نظر گرفته می‌شود؟

بر اساس جزء 1 بند ب ماده 9 قانون، خدمات ارائه شده توسط پزشکان مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده نخواهد بود.

چگونه می‌توان میزان مالیات پزشکان را برآورد کرد؟

ملاک سازمان مالیاتی برای تعیین درآمد پزشکان، میزان درآمد آنهاست. از طریق مقادیر ثبت شده در سامانه پرداخت مالیات تکلیفی و همچنین بررسی تراکنش‌ها و حساب‌های بانکی پزشکان می‌توان میزان مالیات برای این دسته از مودیان را تعیین کرد.

در صورت عدم پرداخت مالیات برای پزشکان چه جریمه‌ای برای آنان درنظر گرفته می‌شود؟

اگر پزشکان از دستگاه کارت‌خوان با پرونده مالیاتی فعال استفاده نکنند، مشمول جریمه خواهند شد. این جریمه، معادل 10 درصد مالیات فروش کل خواهد بود. همچنین اگر پزشکان درآمدهای مالیاتی خود را در سامانه‌های فروشگاهی ثبت نکرده باشند، مشمول جریمه غیرقابل‌بخشش 30 درصدی می‌شوند.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.