نیاز به مشاوره و خدمات دارید؟

با تکمیل فرم زیر، در کوتاه ترین زمان، خدمات، مشاوره و آموزش دریافت نمایید.

نیاز به راهنمایی بیشتری دارید؟

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را تکمیل کنید تا تیم پشتیبانی مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرد.

ترازنامه مالیاتی: گامی مهم در مسیر شفافیت و تعهد

تراز مالیاتی

امتیاز دهید

فهرست مطالب

ترازنامه مالیاتی: گامی مهم در مسیر شفافیت و تعهد

ترازنامه مالیاتی، سندی است که به طور خلاصه، وضعیت مالی یک شخص حقیقی یا حقوقی را در یک دوره زمانی مشخص، به تصویر می‌کشد. این سند، اطلاعاتی را در مورد دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام ارائه می‌دهد و به عنوان ابزاری برای محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهمیت ترازنامه مالیاتی

ارائه اطلاعات شفاف: ترازنامه مالیاتی، تصویری شفاف از وضعیت مالی یک شخص حقیقی یا حقوقی را به سازمان امور مالیاتی ارائه می‌دهد. این امر به شفافیت و سلامت نظام اقتصادی کشور کمک می‌کند.

محاسبه مالیات بر درآمد: ترازنامه مالیاتی، مبنای محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی است. با استفاده از ترازنامه، سازمان امور مالیاتی می‌تواند به طور دقیق، مالیات بر درآمد اشخاص را محاسبه و وصول نماید.

ارزیابی عملکرد مالی: ترازنامه مالیاتی، ابزاری برای ارزیابی عملکرد مالی یک شخص حقیقی یا حقوقی در یک دوره زمانی مشخص است. با استفاده از آن، می‌توان به نقاط قوت و ضعف عملکرد مالی یک شخص پی برد و در جهت بهبود آن اقدام کرد.

کمک به تصمیم‌گیری: ترازنامه مالیاتی، می‌تواند به اشخاص حقیقی و حقوقی در تصمیم‌گیری‌های مالی خود کمک کند. و به کمک آن می­توان وضعیت مالی یک شخص را به طور دقیق ارزیابی و بر اساس آن، تصمیمات مالی مناسب اتخاذ کرد.

اهمیت ترازنامه مالیاتی

اجزای ترازنامه مالیاتی

دارایی‌ها: شامل منابع اقتصادی متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی است. دارایی‌ها به دو دسته

  • دارایی‌های جاری: پول نقد، چک‌های در وجه حامل، سپرده‌های بانکی کوتاه‌مدت، سفته‌ها و برات‌هایی که از اشخاص ثالث بابت مطالبات خود دریافت می­کنید و … می­باشد.
  • دارایی‌های غیرجاری: زمین، ساختمان، ماشین‌آلات، تجهیزات و سایر دارایی‌هایی که عمر مفید طولانی دارند، همچنین حق لیسانس، سرقفلی، علائم تجاری، حق اختراع تا سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های دیگر، اوراق قرضه بلندمدت و سایر دارایی‌هایی که با هدف کسب سود بلندمدت انجام شده است و …

بدهی‌ها: شامل تعهدات مالی شخص حقیقی یا حقوقی به اشخاص ثالث است. بدهی‌ها نیز به دو دسته

  • بدهی‌های جاری: سفته‌ها و برات‌هایی که بابت تعهدات خود به اشخاص ثالث داده‌اید، حقوق و دستمزد کارکنان و مالیات بر درآمدی که تا تاریخ ترازنامه پرداخت نشده است و دریافت­هایی که از مشتریان برای ارائه کالا یا خدمات در آینده دریافت کرده‌اید و ….
  • بدهی‌های غیرجاری: وام‌هایی که از بانک‌ها یا موسسات مالی دیگر برای تامین مالی بلندمدت دریافت کرده‌اید، اوراق قرضه‌ای که برای تامین مالی بلندمدت منتشر کرده‌اید و تعهداتی که به کارکنان خود بابت بازنشستگی آنها دارید و …

حقوق صاحبان سهام: شامل منافع صاحبان سهام در یک شرکت حقوقی است. حقوق صاحبان سهام از تفریق بدهی‌ها از دارایی‌ها به دست می‌آید.

اجزای ترازنامه مالیاتی:

نحوه تنظیم ترازنامه مالیاتی

جمع‌آوری اطلاعات: اولین قدم در تنظیم ترازنامه مالیاتی، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام است. این اطلاعات را می‌توان از طریق دفاتر حسابداری، اسناد و مدارک مالی و سایر منابع معتبر به دست آورد.

طبقه‌بندی اطلاعات: اطلاعات جمع‌آوری شده باید بر اساس ماهیت و سررسید آنها طبقه‌بندی شوند. برای مثال، دارایی‌ها به دو دسته دارایی‌های جاری و دارایی‌های غیرجاری و بدهی‌ها به دو دسته بدهی‌های جاری و بدهی‌های غیرجاری تقسیم می‌شوند.

ارزش‌گذاری: دارایی‌ها و بدهی‌ها باید بر اساس ارزش دفتری یا ارزش روز آنها ارزش‌گذاری شوند. ارزش دفتری، قیمتی است که در دفاتر حسابداری برای دارایی‌ها و بدهی‌ها ثبت شده است. ارزش روز، قیمتی است که در حال حاضر می‌توان برای دارایی‌ها و بدهی‌ها در بازار به دست آورد.

تنظیم ترازنامه: اطلاعات طبقه‌بندی شده و ارزش‌گذاری شده باید در قالب ترازنامه تنظیم شوند. ترازنامه باید شامل دو ستون باشد: ستون سمت چپ برای دارایی‌ها و ستون سمت راست برای بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام.

نکات مهم در تنظیم ترازنامه مالیاتی

دقت:

  • ترازنامه باید با دقت و صحت کامل تنظیم شود. هرگونه اشتباه در آن می‌تواند منجر به جریمه و یا حتی مجازات‌های قانونی شود.
  • برای اطمینان از صحت ترازنامه ، می‌توانید از یک حسابدار یا متخصص مالی کمک بگیرید.

شفافیت:

  • ترازنامه باید به طور شفاف و قابل فهم تنظیم شود.
  • استفاده از اصطلاحات تخصصی و پیچیده می‌تواند باعث ابهام و سوءتفاهم شود.

رعایت قوانین و مقررات:

  • ترازنامه باید با رعایت قوانین و مقررات مالیاتی تنظیم شود.
  • عدم رعایت قوانین و مقررات مالیاتی می‌تواند منجر به جریمه و یا حتی مجازات‌های قانونی شود.
  • برای آگاهی از قوانین و مقررات مالیاتی، می‌توانید از مشاوران مجرب پلتفرم مباشر اطلاعات کسب کنید.

مستندات:

  • تمام اطلاعات و ارقام درج شده در ترازنامه باید مستند باشند.
  • در صورت درخواست سازمان امور مالیاتی، باید بتوانید مستندات مربوط به اطلاعات و ارقام درج شده را ارائه کنید.

توجه:

  • ترازنامه باید به صورت خوانا و مرتب تنظیم شود.
  • از خط خوردگی و لاک غلط گیر خودداری کنید.
  • در صورت نیاز به اصلاح اطلاعات درج شده در ترازنامه، باید اصلاحات به طور واضح و مشخص انجام شود.

اگر این مطلب را مطالعه کردید، قطعاً متوجه شده اید که اساساً فرآیند ها، قوانین و خدمات حوزه کسب و کار دارای پیچیدگی های منحصر به فرد است و جزئیات خاص خود را دارد، که انجام آن را برای افراد و صاحبین کسب و کار و مدیران ها سخت و طاقت فرسا می نماید، از این رو بهترین رویکرد در مواجه با انجام امور اداری و فرآیند های آنها دریافت مشاوره تخصصی از مشاوران خبره و مجرب و یا واگذاری آن امور به خدمات دهندگان حرفه ای و قابل اعتماد است. از این رو پلتفرم جامع کسب و کار مباشر، بستر لازم را برای دسترسی سریع، آسان و به صرفه به مشاوران مجرب و خدمات دهندگان حرفه ای فراهم نموده است، شما می توانید از مشاوره آنلاین مباشر(تلفنی، تصویری و متنی) و خدمات آنلاین مباشر( غیرحضوری) استفاده نمائید و درگیر دغدغه انجام امور اداری و فرآیند های پیچیده و طاقت فرسای ادارات فراموش کنید.

مباشر خودت رو داشته باش

برای تنظیم دقیق و بی‌دغدغه ترازنامه مالی خود، از مشاوره تخصصی و تجربه کارشناسان مجرب مباشر بهره‌مند شوید.

دادرسی مالیاتی

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

برای دیدن ویدیوهای آموزشی، مباشر را در آپارات و یوتیوب دنبال کنید.

سایر مقالات

جدیدترین‌های بانک قوانین

دسته بندی قوانین

نیاز به راهنمایی بیشتر دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید تا پشتیبانان مباشر در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.